Kandi- ja maisteriohjelmat

Matematiikka

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Matematiikka

Matematiikan opinnot valmistavat sinua tutkijan, asiantuntijan, data-analyytikon ja matemaatikon urapoluille. Koulutuksesta valmistuneet työskentelevät tutkijoina, opettajina, erilaisissa suunnittelu- ja konsulttitehtävissä sekä asiantuntijoina esimerkiksi tutkimuslaitoksissa, teknologiateollisuudessa, IT-alalla, finanssi- ja vakuutusalalla sekä bio- ja lääketieteiden parissa.

Matematiikan opinnoissa saat kattavan perustietämyksen matematiikan eri osa-alueista ja mahdollisuuden perehtyä tieteenalan uusimpiin saavutuksiin. Jyväskylän yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitos menestyy erinomaisesti sekä kotimaisissa että kansainvälisissäkin vertailuissa, ja opiskeluympäristö onkin Suomen ehdotonta huippua.

Matematiikan ja tilastotieteen laitos tarjoaa erinomaisia kursseja niin lääketieteelliseen kuvantamiseen liittyvässä inversiomatematiikassa, rahoitukseen liittyvässä satunnaismatematiikassa kuin klassisessa matemaattisessa analyysissakin. Opinnot antavat myös vahvan pohjakoulutuksen jatko-osaamisen hankkimiselle.

Sisältö ja toteutus

Tutkinto-ohjelmissa tarjolla on kursseja niin lääketieteelliseen kuvantamiseen liittyvässäinversiomatematiikassa, rahoitukseen liittyvässä satunnaismatematiikassa kuin klassisessa matemaattisessa analyysissakin. Matematiikan lisäksi opiskellaan myös muita aineita, jotka voit valita kiinnostuksesi ja tulevien urasuunnitelmiesi perusteella. Tyypillisiä muita aineita matemaatikoille ovat tietotekniikka, tilastotiede, fysiikka ja taloustiede.

Luonnontieteiden kandidaatin (LuK) tutkinto on 180 opintopisteen laajuinen alempi korkeakoulututkinto, jonka tavoiteopiskeluaika on 3 vuotta. LuK-tutkinto antaa laaja-alaisen matemaattisen osaamisen ja valmiuden suorittaa maisterin tutkinto matematiikassa. Filosofian maisterin tutkinto on vähintään 120 op laajuinen ylempi korkeakoulututkinto, jonka tavoiteopiskeluaika on 2 vuotta.

Opiskelu yliopistossaon monimuotoista. Luentokurssien lisäksi tarjolla on mm. pienryhmätyöskentelyä, seminaareja ja kirjallisten tutkielmien laadintaa. Opinnot huipentaa pro gradu –tutkielma, jossa syvennyt ohjatusti johonkin alasi tutkimusongelmaan. Lisätietojamatematiikan opiskelusta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti, Filosofian maisteri 

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu