Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Matematiikka

Matematiikan opinnot valmistavat sinua tutkijan, asiantuntijan, data-analyytikon ja matemaatikon urapoluille. Koulutuksesta valmistuneet työskentelevät tutkijoina, opettajina, erilaisissa suunnittelu- ja konsulttitehtävissä sekä asiantuntijoina esimerkiksi tutkimuslaitoksissa, teknologiateollisuudessa, IT-alalla, finanssi- ja vakuutusalalla sekä bio- ja lääketieteiden parissa.

Matematiikan opinnoissa saat kattavan perustietämyksen matematiikan eri osa-alueista ja mahdollisuuden perehtyä tieteenalan uusimpiin saavutuksiin. Jyväskylän yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitos menestyy erinomaisesti sekä kotimaisissa että kansainvälisissäkin vertailuissa, ja opiskeluympäristö onkin Suomen ehdotonta huippua.

Matematiikan ja tilastotieteen laitos tarjoaa erinomaisia kursseja niin lääketieteelliseen kuvantamiseen liittyvässä inversiomatematiikassa, rahoitukseen liittyvässä satunnaismatematiikassa kuin klassisessa matemaattisessa analyysissakin. Opinnot antavat myös vahvan pohjakoulutuksen jatko-osaamisen hankkimiselle.

Sisältö ja toteutus

Tutkinto-ohjelmissa tarjolla on kursseja niin lääketieteelliseen kuvantamiseen liittyvässäinversiomatematiikassa, rahoitukseen liittyvässä satunnaismatematiikassa kuin klassisessa matemaattisessa analyysissakin. Matematiikan lisäksi opiskellaan myös muita aineita, jotka voit valita kiinnostuksesi ja tulevien urasuunnitelmiesi perusteella. Tyypillisiä muita aineita matemaatikoille ovat tietotekniikka, tilastotiede, fysiikka ja taloustiede.

Luonnontieteiden kandidaatin (LuK) tutkinto on 180 opintopisteen laajuinen alempi korkeakoulututkinto, jonka tavoiteopiskeluaika on 3 vuotta. LuK-tutkinto antaa laaja-alaisen matemaattisen osaamisen ja valmiuden suorittaa maisterin tutkinto matematiikassa. Filosofian maisterin tutkinto on vähintään 120 op laajuinen ylempi korkeakoulututkinto, jonka tavoiteopiskeluaika on 2 vuotta.

Opiskelu yliopistossaon monimuotoista. Luentokurssien lisäksi tarjolla on mm. pienryhmätyöskentelyä, seminaareja ja kirjallisten tutkielmien laadintaa. Opinnot huipentaa pro gradu –tutkielma, jossa syvennyt ohjatusti johonkin alasi tutkimusongelmaan. Lisätietojamatematiikan opiskelusta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Matematiikka, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti, Filosofian maisteri 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Matematiikka? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Matematiikka ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Opiskelijat kertovat

Tälläistä on opiskella Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston opiskelijat kertovat arvostavansa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia, opintojen oheessa opittavia työelämäntaitoja, aktiviista ainejärjestötoimintaa ja yliopiston hyvää henkeä. 

Lue tarkemmin yliopistolaisten kokemuksia ja ajatuksia.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Matematiikka täytä seuraavat tiedot: