Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Solu- ja molekyylibiologian maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Jyväskylä
Maisteriohjelmat

Solu- ja molekyylibiologian maisteriohjelma

Tavoite

Solu- ja molekyylibiologian opinnoissa perehdyt solujen, virusten ja solun makromolekyylien rakenteeseen ja toimintaan. Koulutus antaa sinulle vahvat perustiedot biokemiasta, molekyylibiologiasta, solubiologiasta, mikrobiologiasta sekä geeni- ja biotekniikasta.

Koulutus antaa sinulle perusvalmiudet arvioida, käyttää ja tuottaa solu- ja molekyylibiologian tutkimustietoa. Alan maistereilla on mahdollisuus jatkaa esimerkiksi solubiologian, molekyylibiologian, genetiikan, mikrobiologian tai biolääketieteen alojen tohtoriohjelmissa tai toimia asiantuntijana alan tuotekehityksen, kaupan ja teollisuuden palveluksessa tai julkishallinnon asiantuntijatehtävissä. Valmistuttuasi tunnet hyvän tieteellisen käytännön periaatteet, osaat toimia niiden mukaisesti, osaat projektihallintaa ja ongelmaratkaisua. Osaat myös toimia monitieteellisissä, monikulttuurisissa ja moniammatillisissa työryhmissä.

 

Koulutuksen sisältö

Solu- ja molekyylibiologian opinnot koostuvat monimuotoisista opinnoista, luennoista, ryhmäharjoituksista, itsenäisistä tehtävistä, seminaareista ja laboratorioharjoituksista. Teoriaopinnot kattavat monipuolisesti proteiinien rakennetta ja toimintaa, molekyyligenetiikkaa, molekyylivirologiaa, solubiologiaa ja fysiologiaa. Laboratoriokursseilla harjoitellaan esimerkiksi molekyylibiologian menetelmiä, mikroskopiaa, proteiinien puhdistusmenetelmiä sekä bakteeri- ja virusgenetiikkaa. Uusin tutkimustieto on aina mukana opetuksessa. Opintoihin sisältyy myös pakollinen työharjoittelu esimerkiksi alan tutkimuslaitoksissa. Tutkintoon voi sisällyttää opintoja myös oman tiedekunnan muilta laitoksilta tai muista tiedekunnista. Jyväskylän yliopistossa on laaja valikoima kaikille tarjolla olevia valinnaisia opintokokonaisuuksia.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kuudessa tiedekunnassa voit opiskella yli sataa oppiainetta ja monipuolisen sivuainevalikoiman avulla voit räätälöidä oman näköisen, unelmiesi tutkinnon. Jyväskylän yliopisto on kansainvälinen yliopisto keskellä Suomea aidossa opiskelijakaupungissa. Yliopistossa opiskelee vuosittain noin 1000 ulkomaalaista opiskelijaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Solu- ja molekyylibiologian maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.