Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tietotekniikan maisteriohjelma (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius)

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kokkola
Maisteriohjelmat

Tietotekniikan maisteriohjelma (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius)

Tavoite

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa voit opiskella tietotekniikan maisterikoulutuksen työn ohella monimuoto-opiskeluna täysin etäopintoina, vaikka kotipaikkakunnallasi. Koulutus tarjoaa sinulle joustavia mahdollisuuksia opetukseen osallistumiseen ja kurssien suorittamiseen koulutusteknologioita hyödyntämällä. Maisterikoulutus mukautuukin opiskelijan omiin aikatauluihin joustavasti niin opetuksen kuin ohjauksen puolella.

Filosofian maisteritutkinnonsuorittaminentietotekniikassa kestää opiskelutahdistasi riippuen 2-4 vuotta. Kokkolassa opintosuuntana on ohjelmisto- ja tietoliikennetekniikka, jossa erikoistutaan sensoriverkkoihin.

Koulutuksen tavoitteena on oppia aihealueen keskeiset menetelmät ja teknologiat sekä saada riittävät valmiudet langattomien sensoriverkkojen tutkimuksen seuraamiseen ja alaan liittyvien teknologioiden soveltamiseen eri sovellusalueille.

Halutessasi voit suunnata opintojasi antamaan valmiuksia sensoriteknologioiden soveltamiseen opetustoiminnan yhteyteen. Valinnaisuuden ansiosta sinulla on halutessasi mahdollisuus laajentaa osaamistasi koulutusteknologian ja tietotekniikan alalla Jyväskylän tarjonnan huomioiden.

Koulutuksen sisältö

Langattomat sensoriverkot koostuvat tyypillisesti joukosta ympäristöään havainnoivia vähävirtaisia laitteita, jotka kykenevät käsittelemään ja välittämään langattomasti kerättyä informaatiota. Langattomien sensoriverkkojen avulla voidaan luoda huomaamattomia siltoja fyysisesti havainnoitavan ja digitaalisen maailman välille. Toimintaympäristön havainnoinnin lisäksi sensoriverkot myös ohjaavat eri laitteiden toimintaa kerätyn datan käsittelyn ja analysoinnin perusteella.

Langattomassa sensoriverkkoteknologiassa yhdistyvät anturiteknologia, elektroniset piirit, sulautettu ohjelmointi, tietoliikenne, mittausteknologia, datan käsittely ja analysointi sekä hajautettu tietojenkäsittely. Opinnot antavat opiskelijalle syvällisen osaamisen aihealueen keskeisiin menetelmiin ja teknologioihin sekä valmiudet sensoriverkkojen soveltamiseen ja tutkimuksen seuraamiseen.

Älykkäissä sensoriverkoissa hyödynnettäviä pieniä laitteita voidaan soveltaa myös koulutusteknologisina ratkaisuina opetuksen yhteydessä. Älykkäiden mittalaitteiden avulla voidaan kerätä todellisesta maailmasta monipuolista havaintoaineistoa käsiteltäväksi opetuksen yhteydessä ja näin havainnollistaa erilaisia ympäristön ilmiöitä.

Halutessasi voit tietotekniikan maisteriopintojesi yhteydessä tarkastella sensoriverkkojen soveltamista koulutusteknologisina ratkaisuina mm. aiheeseen liittyvän kurssin, projektiopintojen, laboratoriotöiden ja opinnäytetyön yhteydessä.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kuudessa tiedekunnassa voit opiskella yli sataa oppiainetta ja monipuolisen sivuainevalikoiman avulla voit räätälöidä oman näköisen, unelmiesi tutkinnon. Jyväskylän yliopisto on kansainvälinen yliopisto keskellä Suomea aidossa opiskelijakaupungissa. Yliopistossa opiskelee vuosittain noin 1000 ulkomaalaista opiskelijaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä


Arvioinnit
Tietotekniikan maisteriohjelma (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.