Ammatilliset perustutkinnot

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Tuusula
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Onko unelma-ammattisi kauneuden ja hyvinvoinnin parissa?

Kosmetologina hoidat, neuvot ja ohjeistat asiakasta kokonaisvaltaisesti ihonhoidossa. Kohtaat työssäsi ihmisiä erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa. Tunnet kauneudenhoitoalan tuotteet ja palvelut, ja osaat ehostaa asiakkaita arkeen ja juhlaan.

Kosmetiikkaneuvojana ohjaat ja neuvot asiakkaita ihon- ja hiustenhoidossa sekä tuotteiden käytössä. Työskentelet kosmetiikka-alan erilaisissa työympäristöissä ja asiakaspalvelussa.

Kampaajana leikkaat, värjäät ja hoidat hiuksia, teet rakennekäsittelyjä ja kampauksia niin arkeen kuin juhlaan. Tunnet tuotteet ja palvelut, joita myyt asiakkaille. Osaat neuvoa hiustuotteiden käytössä ja valinnassa sekä hiusten hoitamisessa ja muotoilussa.

Parturina leikkaat, värjäät ja hoidat hiuksia, teet rakennekäsittelyjä ja kampauksia niin arkeen kuin juhlaan. Tunnet tuotteet ja palvelut, joita myyt asiakkaille. Osaat neuvoa hiustuotteiden käytössä ja valinnassa sekä hiusten hoitamisessa ja muotoilussa.

Opiskelu on käytännönläheistä ja asiakaspalvelulähtöistä. Saat käyttöösi nykyaikaiset laitteet ja ammattilaisille tarkoitetut tuotesarjat. Opintojen aikana sinua tuetaan ja valmennetaan yrittäjyyteen mm. harjoitusyrityksen kautta. Pääset mukaan alan messuille, tutustumaan maahantuojiin, yritysvierailuille sekä osallistumaan alan kilpailuihin.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Päiväkoulutus

Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Päivä-monimuotokoulutus

Koulutus sisältää päiväaikaan tapahtuvaa lähiopiskelua oppilaitoksessa, alan työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä ja verkko-opintoja. Lähiopiskelua on kolmena päivänä viikossa (ke, to, pe). Opiskelu kestää noin kaksi vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Monimuotokoulutus sopii erityisesti hakijoille, joilla on entuudestaan kosmetologin tai parturi-kampaajan tutkinto (parturi-kampaajasta kosmetologiksi tai toisinpäin), mutta myös muille toisen asteen tutkinnon suorittaneille. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Ilta-monimuotokoulutus

Koulutus sisältää ilta-aikaan tapahtuvaa lähiopiskelua oppilaitoksessa, työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä ja verkko-opintoja. Lähiopiskelua on kolmena iltana viikossa klo 16.30-20.30 (ma, ti, ke). Opiskelu kestää noin kaksi vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Monimuotokoulutus sopii erityisesti hakijoille, joilla on entuudestaan kosmetologin tai parturi-kampaajan tutkinto (parturi-kampaajasta kosmetologiksi tai toisinpäin), mutta myös muille toisen asteen tutkinnon suorittaneille. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Kosmetologin opinnoissa kustannuksia tulee työvälineistä:

Oppikirjat (Ehostus ja Ihonhoito -kirjat) n. 100 € Työvälineet (jalkahoitovälineet, ehostus- ja ihonhoitovälineet), työasu ja työjalkineet: n. 500 € Opintomatkojen matkakulut Jos ihon hoidon opiskelija ottaa tutkinnon osia kampaajatyön osaamisalasta, opiskelija hankkii lisää työvälineitä.

Kampaajan koulutuksessa kustannuksia tulee työvälineistä:

Oppikirjat (Hiukset -kirja, Taina Luoma, Marjo Oksman) n. 35 € Työvälineet, työasu ja työjalkineet: aloittaessaan hiusalan opiskelun, opiskelija tarvitsee alan työvälineet n. 600€, sekä työkengät n. 50€ Opintomatkojen matkakulut Jos kampaajatyön opiskelija ottaa tutkinnon osia ihon hoidon osaamisalalta, opiskelija hankkii lisää työvälineitä.

Oppivelvolliset saavat nämä käyttöönsä maksutta.

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun

Kysy lisää!

Tolvanen Kaisa

Opinto-ohjaaja

+358504150742

Tuusula, Kirkkotie 31

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (180 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu