
Maatalousalan ammattitutkinto (150 osp)
Maatalouskonehuoltajana toimit traktoreiden, maatalous- tai karjatalouskoneiden asennus-, huolto- ja korjaustöissä. Opastat ja neuvot asiakkaita, tunnistat koneissa olevat viat ja osaat määrittää varaosa- ja korjaustarpeen. Teet hankinnat ja myyt varaosia, ylläpidät varaosa- ja tarvikevarastoa ja hoidat varastokirjanpidon. Toimit taloudellisesti ja laatujärjestelmien mukaisesti, turvallisia työtapoja noudattaen sekä ympäristön huomioon ottaen. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia traktoreiden ja maatalous- tai karjatalouskoneiden asennus-, huolto- ja korjaustöissä joko yrittäjänä, yrityksen palveluksessa tai merkkihuollossa.
Maatilatyöntekijänä työskentelet maatilalla kasvintuotannon eri tehtävissä, eli suunnittelet ja organisoit viljelytoimia. Hoidat monipuolisesti ja taloudellisesti kannattavasti erilaisia maatilan tehtäviä. Työssäsi otat huomioon ympäristön ja osaat käyttää luonnonvaroja ja muita hyödykkeitä kestävällä tavalla. Osaat hyödyntää kasvintuotannon tutkimustietoa, viljelyteknologian vaihtoehtoja ja kasvinjalostuksen lajikekehitystä. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia alan eri työtehtävissä, kuten työntekijänä maatilalla, maataloustarvikekaupassa tai muita palveluja tarjoavissa yrityksissä.
Keudassa tarjoamme monipuolisen oppimisympäristön, jossa pääset työskentelemään moderneilla koneilla ja laitteilla. Korostamme työpaikalla tapahtuvaa oppimista, joten opit tekemään työtehtävät käytännössä jo opiskeluvaiheessa. Meillä voit hankkia myös koneiden ilmastointilaitteiden asennuksessa ja huollossa vaadittavan kylmäalan pätevyyden.
Tutustu tutkinnon sisältöönSopiiko tämä tutkinto minulle?
Tämä tutkinto sopii sinulle, jos olet jo käynyt maatalousalan perustutkinnon tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä sekä työskentelet jo alalla tällä hetkellä. Maatalousalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle. Mikäli nämä edellytykset eivät täyty, haethan maatalousalan perustutkintoon.
Miten ja missä voin opiskella?
Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Keudassa on tällä hetkellä tarjolla maatalousteknologian hyödyntämisen osaamisala.
Opinnot toteutetaan päivä-monimuotokoulutuksena. Koulutus sisältää päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta keskimäärin 4-5 pv/kk (pääsääntöisesti ma-to), muutoin oppiminen tapahtuu työpaikalla. Opintoja täydennetään verkko-opinnoilla ja etätehtävillä. Koulutuksen seuraava aloitus on 20.3.2023, mutta aloitus voidaan sopia joustavasti. Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella.
Kysy lisää!
El Haouzi MinnaOpettaja
Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)
Sundström-Varjonen SusanOpinto-ohjaaja
susan.sundstrom-varjonen@keuda.fi
Tuusula, Kirkkotie 31
Keudan HakeutumispalvelutKiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Maatalousalan ammattitutkinto (150 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Ota yhteyttä
Keuda

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...
Yhteystiedot
Keuda
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Maatalousalan ammattitutkinto (150 osp) täytä seuraavat tiedot: