Ammatilliset perustutkinnot

Maatalousalan perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Mäntsälä
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Maatalousalan perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Käytännön työtä eläinten ja luonnon parissa!

Eläintenhoitajana vastaat eläinten hyvinvoinnista ja tunnet voimassa olevat säädökset ja asetukset. Sinulla on laajat perustiedot tuotanto- ja harraste-eläinten hoidosta, ravitsemuksesta, terveydenhoidosta ja hyvinvoinnista.

Maatilatalouden maaseutuyrittäjänä osaat työskennellä erilaisissa maaseutuyrityksissä. Ammattitaitosi koostuu kokonaisvaltaisesta maatilanhoitotyöstä, peltoviljelystä ja eläintenhoidosta. Hallitset työssäsi käytettävien laitteiden ja rakennusten huolto- ja kunnossapitotoimenpiteet. Valintasi mukaan hoidat tuotantoeläimiä, harjoitat metsätaloutta, palvelet asiakkaita, käytät ja suunnittelet yrityksesi tuotantoteknologiaa tai toimit rakennuttajana.

Maatalousteknologian maaseutuyrittäjänä hallitset kasvinviljely- ja urakointikoneiden huoltoon ja korjaukseen liittyvät työtehtävät. Hyödynnät tietotekniikkaa tuotannon suunnittelussa ja seurannassa. Osaat järjestää tuotannon kustannustehokkaasti, ympäristövastuullisesti ja työturvallisuusmääräysten mukaisesti.

Tekemällä oppii parhaiten, ja pääset tuottamaan erilaisia palveluita asiakkaille jo opiskeluaikana. Keudasta löytyvät mm. ajanmukaiset koneet ja laitteet, opetusmaatila, navetta, pieneläinhoitola, koirahoitola Haukkula, Valtra-huolto ja Kuhilas-osuuskunta. Pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan messuja ja tapahtumia sekä opintoretkille niin kotimaahan kuin ulkomaille.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2 –3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Eläintenhoidon osaamisala: Eläintenhoitaja

Opinnot toteutetaan päiväkoulutuksena. Lähiopetusta on maanantaisin 9.15–15.45, tiistaisin-torstaisin 8.15–15.45 ja perjantaisin 8.15–13.45. Opiskeluun kuuluu alan työpaikalla tapahtuvaa oppimista jaksoittain. Koulutuksen voi aloittaa seuraavan kerran elokuussa 2024.

Maatilatalouden osaamisala: Maaseutuyrittäjä

Opinnot toteutetaan päiväkoulutuksena. Lähiopetusta on maanantaisin 9.15–15.45, tiistaisin-torstaisin 8.15–15.45 ja perjantaisin 8.15–13.45. Opiskeluun kuuluu alan työpaikalla tapahtuvaa oppimista jaksoittain.

Maatalousteknologian osaamisala: Maaseutuyrittäjä

Opinnot toteutetaan päiväkoulutuksena. Lähiopetusta on maanantaisin 9.15–15.45, tiistaisin-torstaisin 8.15–15.45 ja perjantaisin 8.15–13.45. Opiskeluun kuuluu alan työpaikalla tapahtuvaa oppimista jaksoittain.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Nuoren viljelijän kurssi, EU-kurssi (60 osp)

Nuoren viljelijän kurssi koostuu kahdesta Maatalousalan perustutkinnon tutkinnon osasta. Voit suorittaa opinnot aikaan ja paikkaan sitomattomina verkko-opintoina. Tarjoamme myös lähiopetusta/etäopetusta, johon voit osallistua oman tarpeesi mukaan. Lue lisää Nuoren viljelijän kurssista.

Edellytykset opiskelulle

Maatalousalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Eläintenhoitaja ja maaseutuyrittäjä (maatilatalous): Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia työvaatteista ja -jalkineista (n. 150 €) ja opintomatkojen matkakustannukset (retket vapaaehtoisia).

Maaseutuyrittäjä (maatalousteknologia): Oppilaitos kustantaa yhden työvaatekerran (työtakki, työhousut, turvajalkineet), mutta suosittelemme toisen työvaatekerran hankkimista omakustanteisesti (n. 150 €). Muille kuin oppivelvollisille suosittelemme oman kannettavan tietokoneen hankintaa.

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun Keuda maatalousalan perustutkinto eläintenhoitaja Keuda maatalousalan perustutkinto maaseutuyrittäjä

Kysy lisää!

Sundström-Varjonen Susan

Opinto-ohjaaja

+358504419930

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maatalousalan perustutkinto (180 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maatalousalan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu