Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Hallintotiede | Johtamisen psykologia | Johtaminen

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Rovaniemi
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot
Hallintotiede ja johtaminen

Hallintotiede | Johtamisen psykologia | Johtaminen

Hallintotieteiden ja johtamisen tutkinto-ohjelmassa perehdyt johtamiseen monialaisesta näkökulmasta. Siinä yhdistyvät julkishallinto ja -johtaminen, organisaatioiden johtamiseen syventyvä johtamisen psykologia sekä bisneksen johtamisen yhteiskuntatieteellinen lähestymistapa.

Hallintotieteiden ja johtamisen tutkinto-ohjelma antaa vahvan tietopohjan organisaatioiden ja työyhteisöjen johtamiseen sekä asiantuntijatehtäviin.

Kandidaatintutkinnossa on kolme opintosuuntaa: hallintotiede, johtamisen psykologia ja johtaminen. Tutkinto-ohjelman perusopinnot sekä suurin osa aineopinnoista ovat yhteisiä. Teet kandidaatintutkintoon liittyvän opintosuuntavalintasi toisen opintovuoden syksyllä.

Maisterintutkintoon jatkat kandidaatintutkinnon opintosuuntavalinnan mukaisesti. Maisteritutkinnossa on kolme pääainetta: hallintotiede; hallintotiede, erityisesti johtamisen psykologia ja johtaminen.  

Hallintotieteen opinnot

Opinnot hallintotieteessä antavat monipuoliset valmiudet johto- ja asiantuntijatehtäviin. Yleisenä kiinnostuksen kohteena ovat organisaatioiden hallinto ja johtaminen sekä kansalliset ja kansainväliset hallintojärjestelmät.

Opiskelussa painottuvat tiedolla johtaminen ja hallinnon digitalisaatio sekä palveluiden suunnittelu ja johtaminen kompleksisessa ja verkostoituneessa toimintaympäristössä. Tutkimukseen perustuvassa ja työelämän tarpeet huomioivassa opetuksessa perehdyt uudistuvien organisaatioiden päätöksentekoon ja johtamiseen, henkilöstöjohtamiseen sekä toiminnan arviointiin ja kehittämiseen.

Opintojen painopisteet

 • organisaatioiden ja työyhteisöjen johtaminen sekä kehittäminen
 • julkiset palvelut ja kehittäminen
 • tietohallinto osana julkishallintoa.

Hallintotieteen opintojen eri osa-alueet muodostavat yhdessä kattavan kokonaisuuden hallinnon kehittämisen ja tutkimuksen tärkeimpiin ajankohtaisiin teemoihin. Sinulla on erinomainen mahdollisuus keskittyä opinnoissasi esimerkiksi digitalisoituvan hallinnon tai henkilöstöjohtamisen erityiskysymyksiin. Omaa osaamistasi voit suunnata erikoistumisalan valinnoilla, sivuainevaihtoehdoilla, työharjoittelulla ja kansainvälisillä opinnoilla.

Johtamisen psykologian opinnot

Johtamisen psykologian opinnot tarjoavat valmiuksia työtehtäviin, joissa edellytetään syvällistä työyhteisöjen psykologista ymmärtämistä sekä ihmisten johtamisen taitoja. Tällainen osaaminen on keskeistä asiantuntijaorganisaatioissa, joissa ihmisten erilaiset taustat, muutosten nopeus sekä tarjolla olevan tiedon sirpaleisuus ja ristiriitaisuus asettavat haasteita toiminnalle.

Johtamisen psykologian opinnoista saat käsitteellisiä ja konkreettisia työkaluja sekä hallinnon, johtamisen ja kehittämisen tehtäviin että työyhteisöjen arjen dialogi-, neuvottelu- ja sovittelutaitoihin. Opit myös laaja-alaisesti työyhteisöjen inhimillisten näkökulmien yhteensovittamista ja kokonaisuuden hallintaa.

Johtamisen psykologia on myös erinomainen sivuaine; se tarjoaa osaamista, jota kokemusten ymmärtämiseen perustuva ihmisten johtaminen ihmissuhdetyönä edellyttää.

Opintojen painopisteet

 • haastavat vuorovaikutustilanteet, neuvottelu- ja työyhteisön kehittämistaidot
 • hallinnon ja johtamisen rakenteiden sekä ihmisten kokemusmaailman yhteensovittaminen
 • ryhmänohjaus- ja itsensä johtamisen taidot erilaisissa muuttuvissa työelämätilanteissa.

Opiskelussa painottuu kokemuksellinen vuorovaikutustyöskentely, jonka avulla opit tarkastelemaan ja käsittelemään omia ja toisten näkökulmia monipuolisesti. Opintojen aikana perehdyt aikuisuuden psykologisiin ilmiöihin erityisesti työyhteisöjen, ihmisten johtamisen, työhyvinvoinnin ja työn mielekkyyden kannalta. Johtamisen psykologiaa voi Suomessa opiskella ainoastaan Lapin yliopistossa.

Johtamisen opinnot

Johtamisen opinnot tarjoavat perusteet ymmärtää globaalin talouden ja maapallon tilan välisiä yhteyksiä. Tämä ymmärrys on tärkeää tulevaisuuden johtamistyössä.
Johtaminen tarjoaa käsitteellisiä työkaluja ja tekemisen tapoja kestävien tulevaisuuksien hahmottamiseen ja rakentamiseen erilaisissa organisaatioiden asiantuntija- tai johtotehtävissä. Tällaisia ovat esimerkiksi taloudessa vallitsevien epätasa-arvoisuuksien tunnistaminen ja uusien käytäntöjen kehittäminen, dialogisuuteen perustuva strateginen johtaminen sekä maapallon monilajista elämää kunnioittavien organisoitumisen muotojen edistäminen (esim. palvelumuotoilun keinoin).

Opinnot valmistavat sinut toimimaan monipuolisissa tulevaisuuden työelämän
asiantuntija-, johtamis- ja kehittämistehtävissä. Johtaminen on myös hyvä sivuaine kaikille, jotka haluavat täydentää tutkintoaan tulevaisuuden kestävään liiketoimintaan ja organisaatioiden johtamiseen liittyvällä osaamisella.

Opintojen painopisteet

 • globaali talous ja monilajinen maapallo
 • uudet talouden ja organisoitumisen muodot
 • johtamiskäytäntöjen kehittäminen kestävyyttä edistävällä tavalla.

Osallistavat opetusmuodot kannustavat kriittiseen ajatteluun sekä haastavat sinut pohtimaan vaihtoehtoisia kestäviä tulevaisuuksia ja uusia, radikaalejakin taloudellisen organisoitumisen tapoja yhdessä opetus- ja tutkimushenkilökunnan kanssa.

Uramahdollisuuksia

Hallintotieteistä ja johtamisesta valmistuneet työllistyvät monipuolisiin ja kiinnostaviin tehtäviin. Tulevaisuuden työtehtäviä ovat esimerkiksi asiakaspalvelupäällikkö, henkilöstöpäällikkö, erityisasiantuntija, koulutuspäällikkö, palveluesimies ja tutkija.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hallintotiede | Johtamisen psykologia | Johtaminen , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

 • Hallintotieteiden tai Yhteiskuntatieteiden kandidaatti
 • Hallintotieteiden tai Yhteiskuntatieteiden maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hallintotiede | Johtamisen psykologia | Johtaminen ? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto. Arktinen yliopisto kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla kampuksella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Arvioinnit
Hallintotiede | Johtamisen psykologia | Johtaminen ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hallintotiede | Johtamisen psykologia | Johtaminen täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: