Kansanopistot

Psykologia

HEO Kansanopisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Psykologia

Psykologian opintolinja

Kiinnostaako psykologian opiskelu? Haluaisitko ymmärtää ihmisiä paremmin? Psykologian perusopinnoissa (25 op) opiskelijat tutustuvat psykologian osa-alueiden teorioihin, tilasto- ja tutkimusmenetelmiin sekä tieteenalan peruskäsitteisiin.  Opiskelijat oppivat ymmärtämään psykologista tietoa ja käyttämään sitä omia kokemuksia ja arkielämää arvioidessaan.

Koulutus kestää koko opintovuoden. Keväällä valmistaudutaan yliopisto-opintojen ohessa psykologian valintakokeisiin, tai halutessa mm. kasvatusalan VAKAVA-yhteishakuun.

Opintojen sisältö

HEOn Psykologian opintolinjalla opiskelijat suorittavat psykologian perusopinnot sekä vapaavalintaiset toiset perusopinnot, joko kasvatustieteestä tai sosiaalitieteistä. Nämä luetaan pääsääntöisesti tutkintoon kuuluviksi myöhemmissä yliopisto-opinnoissa. Opintoja voi käyttää myös tulevan yliopistotutkinnon sivuaineopintoina. Lisäksi opinnot antavat hyvän pohjan ylioppilasarvosanan korottamiselle psykologian oppiaineessa.

Näiden opintojen lisäksi linjaan kuuluu koko lukuvuoden kestävä tilastomatematiikan opetus, sekä psykologian alan tutkimuksiin tutustuminen. Molemmat ovat keskeinen osa psykologiaa tieteenä ja niihin perehtyminen tukee opiskelijoita myös mahdollisessa kevään valintakoehaussa.

Lukuvuoden alussa keskustelemme erikseen opiskelijoiden kanssa valinnoista ja laadimme henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Opiskeluun sisältyy lähiopetusta, oppimistehtäviä, opiskelua pienryhmissä, lukupiirityöskentelyä ja tenttejä.

Psykologian perusopinnoissa saatavat tiedot antavat hyödyllisiä valmiuksia mahdollisen tulevan psykologin ammatin lisäksi muihinkin ihmisläheisiin ammatteihin, kuten terapeutin tai ohjaajan työhön. Psykologisesta tiedosta on monesti paljon hyötyä ylipäänsä arkielämässä. 

Psykologian perusopinnot (25 op) toteutetaan Helsingin yliopiston opintosuunnitelman mukaisesti. Niihin sisältyy kurssit seuraavista aihealueista:

 • Neuropsykologia
 • Kehityspsykologia
 • Kognitiivinen psykologia
 • Persoonallisuuspsykologia
 • Psykologian tutkimusmenetelmät

Sosiaalitieteiden perusopinnoissa (25 op) muodostetaan kattavaa kuvaa ihmisen ja yhteiskunnan välisestä vuorovaikutuksesta, ihmisten keskinäisiin suhteisiin liittyvistä kysymyksistä, sekä yhteiskunnan toiminnasta ihmisten muodostamana yhteisönä.

 • Johdatus sosiaalitieteisiin
 • Sosiaalipsykologiset silmälasit, ensisovitus
 • Sosiaalityö tieteenalana ja käytäntönä
 • Sosiaaliset maailmat
 • Yhteiskuntapolitiikan kysymyksiä

Kasvatustieteiden perusopinnoissa (25 op) tutustutaan oppimisen, kasvatuksen ja koulutuksen ilmiöihin eri näkökulmista. Tavoitteena on muodostaa kokonaiskäsitys kasvatustieteistä ja ymmärtää, mikä on kasvatuksen ja koulutuksen merkitys yhteiskuntaan ja elämään. Opinnoissa perehdytään keskeisiin kasvatustieteiden tutkimuskohteisiin, käsitteisiin ja teorioihin.

 • Johdatus kasvatustieteisiin
 • Kasvatus- ja koulutussosiologia
 • Kasvatuspsykologia
 • Oppimisen, opetuksen ja arvioinnin perusteet
 • Kasvatustieteen perusopintojen lopputentti

Kevätlukukaudella järjestämme lisäksi valintahaastatteluharjoituksen sekä mahdollisuuden  ohjattuun työharjoitteluun. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Psykologia, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

19 elokuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja suoraan oppilaitoksesta

Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista.

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Psykologia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
HEO Kansanopisto
Kirstinkatu1
00530 Helsinki

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...

Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu