🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kansanopistot

Logopedia

HEO Kansanopisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Logopedia

Nuoria juttelemassa

Aloita logopedian opiskelu HEO kansanopistossa!

Kiinnostaako logopedian opiskelu? Siintääkö haaveenasi puheterapeutin ura? Haluaisitko ymmärtää paremmin itseäsi ja muita? HEOn Logopedian linja tarjoaa mahdollisuuden opiskella avoimen yliopiston opintoja Helsingin Kalliossa. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää yhden lukuvuoden. Keväällä valmistaudutaan yliopisto-​opintojen ohessa valintakokeisiin. Opinnot ovat päiväopiskelua arkipäivisin.

Opintojen tavoitteet

Logopedian perusopinnoissa opiskelijat tutustuvat logopediaan tieteenalana ja sen keskeisiin peruskäsitteisiin, sekä lähtökohtiin logopedian tutkimuksessa ja kliinisessä työssä. Opiskelijat oppivat myös ymmärtämään psykologista tietoa ja käyttämään sitä osana omaa toimintaansa.

Opintojen sisältö

Logopedian opintolinjalla opiskelijat voivat suorittaa logopedian perusopinnot sekä lisäksi toiset perusopinnot psykologiassa. Nämä luetaan pääsääntöisesti tutkintoon kuuluviksi myöhemmissä yliopisto-​opinnoissa. Opintoja voi käyttää myös tulevan yliopistotutkinnon sivuaineopintoina. Psykologia on perinteisesti läheinen ala logopedian kanssa ja myös alojen valintakokeet ovat yhteiset valtakunnallisesti.

Näiden opintojen lisäksi linjaan kuuluu koko lukuvuoden kestävä matematiikan opetus ja tieteellisiin artikkeleihin tutustuminen. Aiheisiin perehtyminen tukee ymmärrystä tieteenalasta ja tukee samalla opiskelijoita myös mahdollisessa kevään valintakoehaussa.

Lukuvuoden alussa keskustelemme erikseen opiskelijoiden kanssa valinnoista ja laadimme henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Opiskeluun sisältyy lähiopetusta, oppimistehtäviä, opiskelua pienryhmissä, lukupiirityöskentelyä ja tenttejä.

Logopedian perusopinnoissa saatavat tiedot sopivat työelämän tarpeisiin ja tutkintoon tähtääville. Lukuvuosi antaa myös hyvän kuvan logopediasta opiskelu-​ ja tieteenalana. Lisäksi psykologian perusopinnot antavat hyödyllisiä valmiuksia yleisesti ihmisläheisiin ammatteihin, sekä tukevat eri tavoin myös arkielämässä.

Logopedian perusopinnot (25 op)

Tutustutaan kommunikoinnin häiriöiden ilmenemismuotoihin, taustatekijöihin ja kuntoutukseen. Tieteenalan keskeisiä tutkimuskohteita, käsitteitä ja teorioita tehdään tutuksi. Perusopintoihin sisältyvät seuraavat kurssit:

 • Logopedian perusteet
 • Kieli ja elämänkaari I
 • Kieli ja elämänkaari II
 • Anatomia ja fysiologia logopediassa
 • Introduction to Bilingualism

Psykologian perusopinnot (25 op)

Tutustutaan psykologian keskeisiin ilmiöihin, teorioihin ja tutkimusmenetelmiin. Opitaan ymmärtämään psykologista tietoa ja soveltamaan sitä myös omia kokemuksia ja arkielämää arvioitaessa. Psykologian perusopintoihin sisältyy seuraavat aihekokonaisuudet:

 • Neuropsykologian ja kognitiivisen psykologian perusteet
 • Kehityspsykologian perusteet
 • Terveyden ja mielenterveyden psykologian perusteet
 • Persoonallisuuspsykologian perusteet
 • Psykologisen tutkimuksen perusteet

Kevätlukukaudella opiskelijalla on mahdollisuus osallistua myös ohjattuun työharjoitteluun. Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Logopedia, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

19 elokuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja suoraan oppilaitoksesta

Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista.

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Logopedia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
HEO Kansanopisto
Kirstinkatu1
00530 Helsinki

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...

Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu