Kansanopistot
5,0 (2 Arvioinnit)

Kasvatustieteet

HEO Kansanopisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Kasvatustieteet

Kasvatustieteen opintolinja

Kiinnostaako opetusala? Haetko lastentarhanopettajaksi? Haluatko opiskella kasvatustiedettä ja erityispedagogiikkaa? Kasvatustieteiden opintolinjalla voit opiskella avoimen yliopiston opintoja Helsingin Kalliossa.  Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää koko opintovuoden. Keväällä valmistaudutaan yliopisto-opintojen ohessa mm. kasvatusalan VAKAVA-yhteishakuun. Kasvatustieteiden opinnot ovat päiväopiskelua. Opetusta on arkipäivisin.

Opintojen tavoitteet

Kasvatustieteiden opintolinjalla tutustutaan oppimisen, kasvatuksen ja koulutuksen ilmiöihin eri näkökulmista.Tavoitteena on, että opiskelijat muodostavat kokonaiskäsityksen kasvatustieteistä ja ymmärtävät kasvatuksen ja koulutuksen merkityksen yhteiskuntaan ja elämään. Opinnoissa perehdytään keskeisiin kasvatustieteiden tutkimuskohteisiin, käsitteisiin ja teorioihin. Opinnoissa suoriutumisen edellytyksenä on vähintään peruskoulutason oppimäärä suoritettuna.

Kasvatustieteen opintojen sisältö

HEOn Kasvatustieteiden opintolinjalla opiskelijat voivat valita kaksi yliopistoarvosanaa suoritettavakseen: perusopinnot kasvatustieteistä, sekä toiset perusopinnot joko erityispedagogiikasta tai psykologiasta. Näistä kukin luetaan pääsääntöisesti tutkintoon kuuluvaksi myöhemmissä yliopisto-opinnoissa. Opinnot voi käyttää myös tulevan yliopistotutkinnon sivuaineena.

Opiskeluun sisältyy lähiopetusta, verkkoluentoja, intensiivijaksoja, oppimistehtäviä, opiskelua pienryhmissä ja tenttejä. Kevätlukukaudella valmistaudutaan kasvatusalan VAKAVA-kokeeseen. Loppukevään työharjoittelussa saadaan käytännön tuntumaa itseä kiinnostavaan ammattiin.

Lukuvuoden alussa keskustelemme opiskelijoiden kanssa valinnoista ja laadimme henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Erityispedagogiikan ja kasvatustieteiden opinnot avaavat tietä esim. luokanopettajaksi, lastentarhanopettajaksi tai erityisopettajaksi. Kasvatusalan perustiedot johdattavat myös muihin ihmisläheisiin ammatteihin.

Toteutamme kasvatustieteen opinnot Turun avoimen yliopiston nopeutetun aikataulun mukaisesti yhdessä lukuvuodessa. Opintojen suorittaminen voi johtaa yliopiston tutkinto-​opiskelijaksi avoimen yliopiston väylän kautta. Erityispedagogiikan ja psykologian opinnot toteutetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa.

1. Kasvatustieteiden perusopinnoissa (25 op) tutustutaan oppimisen, kasvatuksen ja koulutuksen ilmiöihin eri näkökulmista. Tavoitteena on muodostaa kokonaiskäsitys kasvatustieteistä ja ymmärtää, mikä on kasvatuksen ja koulutuksen merkitys yhteiskuntaan ja elämään. Opinnoissa perehdytään keskeisiin kasvatustieteiden tutkimuskohteisiin, käsitteisiin ja teorioihin.

 • Johdatus kasvatustieteisiin
 • Kasvatus- ja koulutussosiologia
 • Kasvatuspsykologia
 • Oppimisen, opetuksen ja arvioinnin perusteet
 • Kasvatustieteen perusopintojen lopputentti

2. Erityispedagogiikan perusopinnoissa (25 op) tutustutaan erityisryhmien koulutukseen, koulutussovelluksiin ja kehitykseen sekä tieteenalana että käytännön toimintana.  Opinnoissa perehdytään opetuksen suunnitteluun, opetukseen ja kuntoutukseen eri yhteyksissä sekä syrjäytymisen ehkäisyyn ja yhteiskunnallisen osallistumisen toteutuksiin. 

 • Erityispedagogiikan peruskurssi
 • Syrjäytyminen
 • Kasvatustieteellisen tutkimuksen perusteet
 • Oppimisen haasteet
 • Tuen tarve

3. Psykologian perusopinnoissa (25 op) tutustutaan psykologian osa-alueiden teorioihin ja tutkimusmenetelmiin sekä tieteenalan peruskäsitteisiin. Opiskelijat oppivat ymmärtämään psykologista tietoa ja käyttämään sitä myös omia kokemuksia ja arkielämää arvioidessaan.

 • Neuropsykologia
 • Kehityspsykologia
 • Kognitiivinen psykologia
 • Persoonallisuuspsykologia
 • Psykologian tutkimusmenetelmät 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatustieteet, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

19 elokuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja suoraan oppilaitoksesta

Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista.

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatustieteet? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 2 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Asics
15 helmi 2014

Loistosijainti, hyvät opetussisällöt + ruoka. Suiosittelen!

5/5
M. Heikkilä
15 helmi 2014

Loistava sijainti, tiivis ja sisältörikas opetus, hyvä meininki.

HEO Kansanopisto
Kirstinkatu1
00530 Helsinki

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...

Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu