Kandi- ja maisteriohjelmat

Konetekniikka

Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Konetekniikka

Lähes jokaisen tuotteen tai palvelun tuottamiseen tarvitaan konetekniikan osaajia. LUTissa opit tuottamaan kestäviä teknisiä ratkaisuja ja saat valmiudet ihmisten ja liiketoiminnan johtamiseen.

Konetekniikka on yhdistelmä luovaa tuotekehitystä, ideoimista, suunnittelua ja mallinnusta, tehokasta tuotantoa, automaatiota, robotiikkaa sekä ihmisten ja asioiden tuloksellista johtamista. Konetekniikan asiantuntijana ratkaiset ongelmia sekä suunnittelet ja valmistat niin teollisuudessa kuin jokapäiväisessä arjessa tarvittavia koneita, laitteita ja erilaisia tuotteita.

Konetekniikka sopii sinulle, jos olet kekseliäs, luova ja innostunut kehittämään ratkaisuja, jotka edistävät hyvinvoinnin ohella kiertotalouden päämääriä, kuten luonnonvarojen vastuullista käyttämistä. Kouluttautumalla konetekniikan kandidaatiksi ja edelleen diplomi-insinööriksi saat erinomaiset työllistymis- ja vaikutusmahdollisuudet sekä kotimaassa että ulkomailla. Työtehtävissä tarvitaan soveltavan tekniikan osaamisen lisäksi laajaa kieliosaamista sekä johtamistaitoja.

Konetekniikan koulutusohjelmassa suoritat ensin alempana korkeakoulututkintona kolmivuotisen tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK, 180 opintopistettä). Kandidaatinopintojen jälkeen sinulla on oikeus jatkaa konetekniikan diplomi-insinööri- eli maisteriohjelmassa (DI, 120 opintopistettä).

LUTissa konetekniikan opetus on nykyaikaista, kansainvälistä ja monitieteistä. Perinteisten luento-opetuksen ohella pääset useilla opintojaksoilla perehtymään konetekniikan ilmiöihin konkreettisesti laboratorioharjoituksissa ja saat tehdä myös virtuaalimalleja ilmiöiden ymmärtämisen tueksi.

Keskeinen osa opiskelua tapahtuukin virtuaalimallinnuksen ohjelmistoja hyödyntäen. Pääset testaamaan ja vertailemaan koneiden sekä laitteiden toimintaa ja valmistusta kuvaruudulla ennen niiden todellista valmistamista.

Harjoitustöiden avulla tutustut muun muassa koneiden, tuotteiden ja rakenteiden suunnitteluun sekä eri valmistusmenetelmiin, esimerkiksi hitsaukseen, lastuavaan työstöön ja ohutlevytöihin sekä erilaisten komposiittimateriaalien puristus- ja lämpömuovaukseen. Saat toteuttaa luovuuttasi myös käytännössä: opiskelijat ovat harjoitustöinään suunnitelleet ja valmistaneet muun muassa mäkiautoja ja energiapihejä sähköajoneuvoja.

Konetekniikan maisteriohjelmat

Konetekniikan laaja-alainen kandidaatintutkinto antaa sinulle valmiudet jatkaa opintoja valintasi mukaan Mechanical Engineering, Materials Science and Technology tai Mechatronics (Lahti) -DI-ohjelmissa.

Maisteriohjelmissa opetus tapahtuu englannin kielellä, mutta sivuaineiden ja yksittäisten opintosuoritusten suorittaminen suomen kielellä on myös mahdollista. Maisteriohjelmien kesto on noin kaksi vuotta.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Lappeenranta
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto
Skinnarilankatu 34
53850 Lappeenranta

Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto

LUT on vuonna 1969 perustettu tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteiden yliopisto. Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin LUT-yliopistossa etsitään ratkaisuja tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteiden osaamisella. Yliopisto auttaa yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi. Kansainvälisessä tiedeyhteisössä on 8 000 jäsentä....

Lue lisää oppilaitoksesta Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu