Sivuston käyttötapa: Mobiili

Vaikuttaako koronavirus opiskelusuunnitelmiisi? Vastaa kyselyymme ja kerro.   Siirry kyselyyn

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi, parturi ja kampaaja

Luksia
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
   
Lohja
Ammatilliset perustutkinnot

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi, parturi ja kampaaja

kosmetologi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi, parturi ja kampaaja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hyvä tuotetuntemus sekä työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtiminen ovat osaamisen ydintä. Tutkinnon suorittaneilla on laaja-alaisen perusosaamisen lisäksi osaamisalan mukainen erikoistuneempi osaaminen.

Kosmetologeilla on ammattitaito tehdä asiakkaille kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä opastaa asiakkaita ihon itsehoidossa ja tuotteiden käytössä. Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan laajentaa muilla hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnon osaamisaloilla.

Kosmetologiopinnoissa opiskeleva voi valmistua myös kosmetiikkaneuvojaksi suorittamalla valinnaisen tutkinnon osan. 

Koulutuksen sisältö, kosmetologi

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Jalka- ja käsihoitopalvelut
  • Kasvohoitopalvelut
  • Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla

Valinnaisilla tutkinnon osan valinnoilla on mahdollista suorittaa myös kosmetiikkaneuvojan osaamisala. Opiskelija voi valita valinnaisia opintoja myös hiusalan opintotarjonnasta. Henkilökohtaiset osaamistavoitteet määräävät opintojen keston.

Kosmetologi työelämässä

Kosmetologit työskentelevät kauneushoitoloissa, kylpylöissä, palvelutaloissa, kongressikeskuksissa ja hotelleissa, laivoilla tai tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla joko yrittäjinä tai työntekijöinä. Kosmetologit voivat työskennellä myös myynti- ja koulutustehtävissä. He voivat toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa. 

Kosmetologiopinnoissa opiskeleva voi valmistua myös kosmetiikkaneuvojaksi suorittamalla valinnaisen tutkinnon osan. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät tavaratalojen, laivojen ja lentokenttien kosmetiikkaosastoilla, apteekeissa tai maahantuojien myynti- ja koulutustehtävissä.

Koulutuksen sisältö, parturi

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Parturipalvelut
  • Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla

Koulutuksen sisältö, kampaaja

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Kampaajapalvelut
  • Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla

Huomioitavaa on, että hius- ja kauneudenhoitoalalla pakolliset tutkinnon osat kampaajatyö- ja parturityö -tutkinnon osat toteutuvat samanaikaisesti opetustarjonnassa. Toisaalta opiskelija voi valita valinnaisia opintoja myös kauneusalan opintotarjonnasta.  Koulutuksen kesto ja sisältö määräytyy jokaiselle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman pohjalta, joka tarkentuu ja muotoutuu opintojen aikana. Henkilökohtainen osaaminen määrää opintojen keston.

Parturi ja kampaaja työelämässä

Kampaajat ja parturit työskentelevät parturi-kampaamoissa joko yrittäjinä tai työntekijöinä. He voivat toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa.

Monet hius- ja kauneudenhoitoalalla toimivista ovat yksityisyrittäjiä, siksi opinnoissa korostuvat yrittäjyysopinnot.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi, parturi ja kampaaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi, parturi ja kampaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia

Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Nummentie 6
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi Siirry oppilaitoksen kotisivulle

Arvioinnit

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi, parturi ja kampaaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: