Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | tietoverkkoasentaja

Luksia
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lohja
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Luksia Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | tietoverkkoasentaja

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | tietoverkkoasentaja

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittanut osaa tehdä tietoverkkokaapeloinnit asiakkaan toiveiden mukaisesti. Hän huomioi tietoliikenneverkkojen rakenteet ja käytetyt materiaalit sekä tekee tarvittavia mittauksia ja testauksia järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi. Hän osaa asentaa esimerkiksi erilaisia verkkokaapelointeja, kytkimiä, reitittimiä, toimilaitteita ja rakentaa hälytysjärjestelmiä. Hän osaa tehdä erilaisia vianmäärityksiä ja näiden pohjalta tapahtuvia korjauksia sekä teknisiä tukipalvelutehtäviä.

Tutkinnon sisältö

Tietoverkkoasentajan opinnot antavat perusvalmiudet alan tehtäviin, jotka edellyttävät loogista päättelykykyä sekä ongelmanratkaisutaitoja. Asentajat joutuvat myös työskentelemään itsenäisesti, mikä edellyttää omatoimisuutta, huolellisuutta sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Alan kehittyessä nopeasti on myös oman ammattitaidon jatkuva ylläpitäminen ja täydentäminen tärkeää. Opinnot sisältävät myös elektroniikka-alan opintoja.

  • Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät
  • Tietoverkkokaapeloinnit

Tietoverkkoasentaja työelämässä

Tietoverkkoasentajia tarvitaan muun muassa kodinelektroniikkaa ja tietotekniikkaa edustaviin yrityksiin, teleoperaattoreiden-, kuntien- tai valtion palvelukseen. Työtehtävät liittyvät mm. palvelinjärjestelmien, tietoverkkojen, tietokoneiden ja hälytysjärjestelmien -asennus, -määrittely, -ylläpito ja asiakastukitehtäviin. Oman yrityksen perustaminen on myös yksi vaihtoehto tietoverkkoasentajalle. 

Asiakaspalvelu on myös tärkeä osa työarkea. Tämä edellyttää palveluhenkisyyttä, ryhmä- sekä vuorovaikutustaitoja. Hän ymmärtää englanninkielistä tekstiä, jota tarvitaan tekniikan alan ohjekirjojen lukemiseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | tietoverkkoasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | tietoverkkoasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | tietoverkkoasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Nummentie 6
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi

Arvioinnit

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | tietoverkkoasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: