Sivuston käyttötapa: Mobiili

Korkeakoulujen kevään 1. yhteishaku on käynnissä 7.1. klo 8 – 20.1. klo 15. Katso haussa olevat ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutukset ja hae!

Laboratorioalan perustutkinto | laborantti

OSAO
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Elokuu
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Oulu
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Laboratorioalan perustutkinto | laborantti

Laborantti tekee kemiallisia, biokemiallisia ja mikrobiologisia analyysejä paperi- ja kemianteollisuudessa, ympäristö- ja elintarvikelaboratorioissa sekä yliopistojen ja korkeakoulujen tutkimuslaboratorioissa. Laboratorioalan perustukinnossa opiskellaan yhdisteiden valmistamista, materiaalien testausta sekä kemikaalien hankkimista ja varastoimista.

Laboratorioalan perustutkinnon rakenne

Laborantin opinnoissa opiskellaan mm. seuraavia aihealueita:

  • Laboratorion perustyöt
  • Orgaaninen ja kromatografinen analytiikka
  • Bioanalytiikka
  • Mittaukset ja laiteanalytiikka

Laborantti työelämässä

Laborantti työskentelee paperi- ja kemianteollisudessa, ympäristö- ja elintarvikelaboratorioissa sekä yliopistojen ja korkeakoulujen tutkimuslaboratorioissa. Työtehtäviä ovat kemiallisten, fysikaalisten, biokemiallisten, mikrobiologisten ja aistinvaraisten määritysten suorittaminen. Lisäksi laborantti hankkii ja varastoi kemikaaleja ja valmistaa yhdisteitä. Hän voi myös testata materiaaleja, menetelmiä ja laitteita. Laborantin työ edellyttää oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta, huolellisuutta sekä yhteistyökykyä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Laboratorioalan perustutkinto | laborantti, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Jatkuva haku: hakuaika koulutukseen on ajalla 15.9.–15.11.2020.

Tutkinto / todistus

Laboratorioalan perustutkinto, laborantti

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Laboratorioalan perustutkinto | laborantti? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO


OSAO

OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kiviharjuntie 8
90220 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi

Arvoinnit
Laboratorioalan perustutkinto | laborantti ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: