Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitoksen käyttäjä

OSAO
Yhteenveto
2 vuotta
Ammattitutkinnot
Oulu

Alkavat koulutukset
Oulu
Joustavasti

Oulu
Kysy lisätietoja
Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala

Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitoksen käyttäjä

Voimalaitoksen käyttäjänä osaat voimalaitosprosessien käytön ja tunnet prosessien tärkeimpien komponenttien toimintaperiaatteet. Osaat toimia oikein voimalaitosprosessien häiriötilanteissa. Tunnet yleisimmät prosessilaitteet ja hallitset kunnonvalvonnan merkityksen käytön, seisokin ja säilönnän aikana. Sinulla on valmiudet toimia energiantuotantolaitosten käyttötehtävissä itsenäisesti sekä työryhmän ohjaamiseen liittyvissä tehtävissä. Huomioit työssäsi ympäristön sekä työturvallisuus-, paineastia-, sähköturvallisuus- ja kemikaalilainsäädännön vaatimukset.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimus edellyttää työsuhdetta kattilalaitoksella. Koulutus sisältää POHTOn toteuttaman tutkintokoulutuksen, 16 lähiopetuspäivää sekä energia-alan ammattitutkinnon näytöt, jotka järjestää OSAO Kaukovainion yksikkö, tekniikka.

Tutkinnon suorittaneena saat tutkintonimikkeen voimalaitoksen käyttäjä sekä tutkintotodistuksen, jolla voit hakea alikonemestarin pätevyyskirjaa, asetuksen (891/1999) mukaisesti. Alikonemestarin pätevyyskirjalla voit toimia kattilalaitoksen käytönvalvojana, kun käyttöpaine on < 40 bar teholuku < 500 bar x MV.

Koulutus sisältää 16 lähiopetuspäivää voimalaitoksen prosessilaitteista, kattila- ja turbiinitekniikasta sekä turvallisuudesta, harjoitukset Valmet DNA-stimulaattorilla, projektityöt sekä tenttipäivät.

Tutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu voimalaitostekniikan osaamisalan pakollisista tutkinnon osista (110 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (40 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Toiminta lämmöntuotannossa 40 osp
  • Voimalaitoksen automaatio- ja sähköjärjestelmien käyttö 20 osp
  • Voimalaitoksen vesien käsittely 20 osp
  • Turbiinilaitoksen käyttö 20 osp
  • Työnjohdolliset valmiudet ja toimintojen kehittäminen voimalaitosalalla 10 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitoksen käyttäjä, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus on suunnattu sinulle, joka työskentelet kattilalaitosten tuotanto-, käyttö ja kunnossapitotehtävissä (esim. kaukolämpö- ja höyryvoimalaitokset, metsäteollisuuden sooda- ja primäärikattilat).

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Lisätietoa hakemisesta löydät oppilaitoksen kotisivuilta.

Jos näkyvissä ei seuraavaa aloitus- ja hakuajankohtaa,voit halutessasi olla yhteydessä oppilaitokseen.

Tutkinto / todistus

Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala

Kustannukset

Opiskelijamaksu on 200 € (alv 0 %)

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kotkantie 1
90250 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi


Arvioinnit
Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitoksen käyttäjä ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.