✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

OSAO
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Kysy lisätietoja
   
Monimuotototeutus
Oulu
Ammattitutkinnot

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Haluatko syventää osaamistasi mielenterveys- ja päihde- ja riippuvuustyössä? Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto antaa sinulle valmiudet toimia asiakaslähtöisesti ja ihmistä kunnioittavasti. Ammattitutkinnon suoritettuasi osaat käyttää työssäsi alan tietoperustaa ja työmenetelmiä ja hyödyntää alan hyödyntää alan lainsäädännön ja palvelujärjestelmän tuntemusta.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (100 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (80 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat

  • Ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys- ja päihdetyössä, 50 osp
  • Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen, 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 50 ops)

  • Digitaalisessa vuorovaikutuksessa toimiminen, 25 osp
  • Laajentuvassa yhteisössä toimiminen, 25 osp
  • Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen, 25 osp

Koulutuksen toteutus

Opinnot toteutuvat monimuotokoulutuksena, jossa lähiopetus järjestetään päiväopiskeluna n. 2 lähiopetuspäivää / viikko.

Koulutus sisältää lähiopiskelua, ohjattua etäopiskelua, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Oppimisympäristönä on myös verkko-oppimisympäristö.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää lopullisen opiskeluaikasi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus sopii sinulle, jos sinulla on aiempaa alan osaamista joko koulutuksen tai työkokemuksen kautta. Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan joka voidaan hankkia opintojen aikana. Hakijan tulee olla allalle soveltuva sekä motivoitunut alan opintoihin. Lisäksi tulee olla työssä vaadittava terveys ja toimintakyky sekä riittävä kielitaito.

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa milloin vain. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa. Opiskelu sisältää käytännön työtehtäviä työpaikalla, jota täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa.

Tutkinto / todistus

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Kustannukset

Koko tutkinnon opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %).

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kotkantie 1
90250 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi


Arvioinnit
Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.