Sivuston käyttötapa: Mobiili

Historia ja tieteiden ja aatteiden historia

Oulun yliopisto | University of Oulu
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Oulu
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Historia ja tieteiden ja aatteiden historia

Maailma muuttuu, kun globalisaatio, ilmastonmuutos ja digitalisaatio ravistelevat yhteiskuntaa. Ymmärtääkseen muutosta, on tärkeää ymmärtää myös menneisyyttä. Historian sekä tieteiden ja aatteiden historian ammattilaisena opit hahmottamaan inhimillisen kulttuurin, yhteiskunnan ja ympäristön vaikutuksia sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti.

  • Kaksi pääainevaihtoehtoa: historia tai tieteiden ja aatteiden historia. Jälkimmäistä voi opiskella ainoastaan Oulun yliopistossa.
  • Saat laajan tietämyksen historiasta, yhteiskunnasta ja sen kehityksestä.
  • Opit monipuolisia työelämävalmiuksia opettajan, tietohallinnon ja kulttuurialan tehtäviä varten.

Vankka käsitys yhteiskunnasta

Historian asiantuntijana sinulle muodostuu erityisen vankka käsitys yhteiskunnan kehityksestä. Samalla pätevöidyt analysoimaan ja tuottamaan tietoa sekä arvioimaan historiasta esitettyjä tulkintoja ja ajankohtaisia kysymyksiä kriittisesti. 

Ensimmäisen lukuvuoden keväällä voit valita pääaineeksesi historian tai tieteiden ja aatteiden historian.

Historiatieteissä tutkitaan ihmisen toimintaa ja ajattelua kokonaisuudessaan. Toisin sanoen historiatiede tutkii koko mennyttä maailmaa. Tutkimuksen painopisteitä ovat kulttuurinen ja kansainvälinen vuorovaikutus, ympäristö- ja terveyshistoria sekä arktinen ja pohjoinen historia.

Tieteiden ja aatteiden historian tutkimuksessa painottuvat lääketieteen ja ihmistieteiden historia. Vahvasti aatehistoriaan liittyviä tutkimuskohteita ovat puolestaan valistus ja sen perintö sekä poliittinen ajattelu konservatismista anarkismiin. Myös historianfilosofia ja historiakulttuuri ovat mielenkiinnon kohteena Oulussa. Niihin sisältyy myös tutkimus historian läsnäolosta arkipäivässämme ja uusissa medioissa.

Tieteiden ja aatteiden historiaa vain Oulussa

Tieteiden ja aatteiden historian ammattilaisena osaamisesi on ainutlaatuista, koska  Suomessa tieteiden ja aatteiden historiaa voi opiskella pääaineena vain Oulussa. 

Historian tai tieteiden ja aatteiden historian asiantuntijana ammattitaitosi on laajasti kysyttyä, sillä muuttuvilla työmarkkinoilla on tärkeää osata omaksua uusia asioita ja ymmärtää, millaisiin suurempiin asiakokonaisuuksiin ne liittyvät. 

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • historioitsija
  • toimittaja
  • historian opettaja
  • informaatikko
  • tietokirjailija.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Historia ja tieteiden ja aatteiden historia, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

  • Humanististen tieteiden kandidaatti
  • Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Historia ja tieteiden ja aatteiden historia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Monitieteinen osaamisemme keskittyy etenkin teknologiaan, terveyteen ja kulttuuriin sekä muutoksiin pohjoisessa elinympäristössä. Yliopistossa työskentelee 3000 oman alansa ammattilaista ja opiskelee yli 13 000 opiskelijaa. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Arvioinnit
Historia ja tieteiden ja aatteiden historia ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Historia ja tieteiden ja aatteiden historia täytä seuraavat tiedot: