Sivuston käyttötapa: Mobiili

Historia ja tieteiden ja aatteiden historia

Oulun yliopisto | University of Oulu
Yhteenveto
3+2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Oulu
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Video

Opiskelijoiden arkea ja unelmia Oulun yliopistossa.

Historia ja tieteiden ja aatteiden historia

Historia

Historia ja tieteiden ja aatteiden historia

Historia ja tieteiden ja aatteiden historia, Historia-, kulttuuri- ja viestintätieteiden tutkinto-ohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

  • Kaksi pääainevaihtoehtoa: historia tai tieteiden ja aatteiden historia. Jälkimmäistä voi opiskella ainoastaan Oulun yliopistossa
  • Saat laajan tietämyksen historiasta, yhteiskunnasta ja sen kehityksestä
  • Opit monipuolisia työelämävalmiuksia opettajan, tietohallinnon ja kulttuurialan tehtäviä varten

Historia-alan ammattilaisilla on vankka näkemys yhteiskunnasta ja sen kehityksestä. He pätevöityvät jo opintojensa aikana tiedon analysoinnin ja tuottamisen asiantuntijoiksi. Samalla he oppivat arvioimaan kriittisesti historiasta esitettyjä tulkintoja ja ajankohtaisia kysymyksiä.

Opiskelija voi valita pääaineekseen joko historian tai tieteiden ja aatteiden historian ensimmäisen lukuvuoden keväällä.

Historiatieteiden kohteena on ihmisen toiminta ja ajattelu – koko mennyt maailma. Oulun yliopiston historiantutkimuksen painoaloja ovat kulttuurinen ja kansainvälinen vuorovaikutus, ympäristö- ja terveyshistoria sekä arktinen ja pohjoinen historia.

Tieteiden ja aatteiden historian kohteena ovat tiede ja ihmisen ajattelu antiikista tähän päivään asti. Oulun yliopiston tiede- ja aatehistoriallisen tutkimuksen painoaloja ovat lääketieteen, psykiatrian ja psykologian historia, fysikaalisten tieteiden ja evoluutioteorioiden historia sekä 1600–1700-lukujen tieteelliset murrokset. Erityisesti aatehistoriallisia tutkimuskohteita ovat valistus ja sen perintö, utopia-ajattelu ja poliittinen ajattelu konservatismista anarkismiin. Suomessa tieteiden ja aatteiden historiaa (aiemmalta nimeltään aate- ja oppihistoriaa) voi opiskella pääaineena ainoastaan Oulun yliopistossa.

Valmistuneiden työnimikkeitä voivat olla muun muassa:

  • historioitsija
  • toimittaja
  • historian opettaja
  • tietokirjailija

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Historia ja tieteiden ja aatteiden historia, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

  • Humanististen tieteiden kandidaatti
  • Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Historia ja tieteiden ja aatteiden historia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

"Oulu ei ehkä ole New York, mutta täältä voi tulla kovempaa porukkaa. Näillä leveysasteilla tarvitaan tietynlaista asennetta. Meillä sekä tieteen tekeminen että opiskelijaelämä hoidetaan tinkimättömällä pohjoisen tyylillä. Ja sitä joko rakastaa tai sitten oppii rakastamaan. Asenne voi olla yhtä tärkeää...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Arvioinnit

Historia ja tieteiden ja aatteiden historia ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tee vuodesta historiallinen Alkio-opistolla!

Haluatko opiskella ja tutustua syvällisemmin Suomen ja maailman menneisyyteen? Opiskele vaikkapa historiaa, poliittista historiaa tai kulttuurihistoriaa.