Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Jyväskylä
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Historia

Tavoite

Historian opinnot tarjoavat monipuolisen kuvan historiantutkimuksesta ja sen erityisalueista sekä antavat opiskelijalle menetelmälliset valmiudet tehdä itsenäistä tutkimusta. Historian opiskelu opettaa ymmärtämään ihmistä ja ihmisen toimintaa, mutta myös omaa itseä ja paikkaa maailmassa.

Historiassa ei opiskella pelkkiä tosiasioita tai faktoja, vaan opetellaan tulkitsemaan menneisyyttä. Ihmiset, yhteisöt, kulttuuri, politiikka, talous ja yhteiskunta muodostavat kokonaisuuden, jota historia tieteenä pyrkii ymmärtämään. Kuva menneisyyden tapahtumista, henkilöistä ja aikakausista on aina historioitsijan tulkintaa, joten historiaa tehdään tutkimalla mennyttä aikaa. 

Koulutuksen sisältö

Jyväskylän yliopiston historian oppiaineissa tutkimusaiheet ulottuvat syrjäseutujen asukkaista suurmiehiin, paikallisyhteisöistä valtioihin, arjen historiasta kansojen mentaliteetteihin sekä yksittäisistä ilmiöistä suuriin muutoksiin ja jatkumoihin.

Tutkimuksen aikajänne liikkuu esimodernilta ajalta nykyaikaan ja kattaa maantieteellisesti Suomen, Pohjoismaat, Euroopan sekä ulkoeurooppalaisia alueita ja kulttuureja. Historiantutkimus nojaa vahvaan empiiriseen osaamiseen, sekä monitieteiseen metodien ja teorioiden hallintaan.

Historian opiskelu antaa valmiudet tehokkaaseen tiedon löytämiseen, tiedon lähdekriittiseen analysoimiseen ja uuden tiedon tuottamiseen. Historian opiskelu kehittää monipuolisia työelämätaitoja ja oppiaineesta valmistuneet voivat toimia valmistuttuaan erilaisissa työtehtävissä.

Historian alalta valmistutaan esimerkiksi opettajaksi, kouluttajaksi, tiedottajaksi, toimittajaksi, tutkijaksi, arkistotyöhön tai hallintotehtäviin.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kuudessa tiedekunnassa voit opiskella yli sataa oppiainetta ja monipuolisen sivuainevalikoiman avulla voit räätälöidä oman näköisen, unelmiesi tutkinnon. Jyväskylän yliopisto on kansainvälinen yliopisto keskellä Suomea aidossa opiskelijakaupungissa. Yliopistossa opiskelee vuosittain noin 1000 ulkomaalaista opiskelijaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvoinnit
Historia ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: