Sivuston käyttötapa: Mobiili

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto | museomestari

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Elokuussa
   
Raisio
Erikoisammattitutkinnot

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto | museomestari

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto | museomestari

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinnon suorittanut hallitsee vaativan työnkuvansa mukaisen ammattitaitonsa työskentelemällä yrittäjänä, ammatinharjoittajana, toimimalla työntekijänä tai esimiestehtävissä toisen palveluksessa. Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinnon suorittanut työskentelee alansa edustajana tiimimäisesti tuomalla alansa ammatillista, visuaalista, esteettistä ja eettistä osaamista työhön. Hänellä on valmiudet ohjata ja opastaa muiden työyhteisön jäsenten suorittamia tehtäviä. Lisääntyvässä määrin taideteollisuusalalla tuotetaan alan monipuolisia palveluita, kuten ohjausta.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuksena. Osaaminen hankitaan ohjatusti pääosin omalla työpaikalla museomestarin työtehtävissä ja osaamista täydennetään lähipäivillä.

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, joista pakollisten tutkinnon osien laajuus 120 osp ja loput 60 osp koostuu valinnaisista tutkinnon osista henkilökohtaistetusti.

Pakolliset tutkinnon osat

  • Kokoelmanhallinta, 60 osp
  • museo-objektien käsittely, museo-objektien kunnon seuraaminen, säilytystilojen olosuhteiden seuraaminen, säilytysjärjestelmien asentaminen ja valvominen, museotyön talotekniikkaan liittyvät tehtävät

Näyttelyn tekninen toteuttaminen, 60 osp

  • näyttelyn suunnitteluprosessissa toimiminen, työnjohdollinen vastuu näyttelyprojektissa, näyttelyn teknisen osuuden kustannusarvio, näyttelyrakenteiden valmistaminen ja asentaminen sekä näyttelyiden esitystekniikan ylläpito, museo-objektien siirtäminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan henkilökohtaistetusti 60 osp, esimerkiksi:

Audiovisuaalisen tekniikan käyttö museossa, 30 osp

  • video- ja mediatuotannon esittäminen museossa, mediateosten ja av-aineiston säilyttämisen organisointi museossa

Kehittämisprojektin toteuttaminen museossa, 30 osp

  • kehittämiskohteiden tunnistaminen museossa, projektisuunnitelma, kehittämisprojektin toteuttaminen ja päättäminen

Valaisun toteuttaminen museossa, 30 osp

  • kokoelmanhallinnan ja näyttelytekniikan vaatimusten mukaisen valaisun toteuttaminen, valojärjestelmien käyttö museoympäristössä, valokaluston ylläpito

Museomestari työelämässä

Museotekniikan osaamisalan suorittanut museomestari työskentelee ammatillisesti hoidetussa museossa. Museomestari osaa käsitellä monipuolisia museokokoelmia, toteuttaa näyttelytekniikkaa ja valaisua, käyttää yhä uudistuvaa audiovisuaalista tekniikkaa, siirtää kansainvälisiä näyttelyitä, huoltaa ja säilyttää museokokoelmien kookkaita koneita, toteuttaa asiakastapahtumia ja kehittää logistiikkaa. Kehittämisote ja yhteistyö ovat tyypillisiä tässä kansainvälistyvässä ja monipuolisessa työssä museoissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto | museomestari, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto | museomestari

Kustannukset

Omaehtoisena opiskelumaksu on 600 € (lasku kolmessa erässä) tai 250 € / tutkinnon osa. Oppisopimuksella koulutus on maksutonta. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Myös yrittäjä voi opiskella oppisopimuksella.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto | museomestari? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Meillä voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Koulutuksiin haetaan joko yhteishaun kautta Opintopolussa tai suoraan oppilaitokseen jatkuvalla haulla. Rasekon toimipisteet sijaitsevat Raisiossa, Naantalissa ja Mynämäessä....


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Arvioinnit

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto | museomestari ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tervetuloa Kymenlaakson Opistoon!

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan eri­koistunut kansanopisto. Opintolinjat kestävät lukukauden tai lukuvuoden.