Sivuston käyttötapa: Mobiili

Vaikuttaako koronavirus opiskelusuunnitelmiisi? Vastaa kyselyymme ja kerro.   Siirry kyselyyn

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto | käsityömestari

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotokoulutus
Raisio
Erikoisammattitutkinnot
käsityömestarin opinnot

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto | käsityömestari

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinnon suorittanut työskentelee alansa edustajana tiimimäisesti tuomalla ammatillista, visuaalista, esteettistä ja eettistä osaamista työhön. Hänellä on valmiudet ohjata ja opastaa muiden työyhteisön jäsenten suorittamia tehtäviä. Hän valmistaa, korjaa ja huoltaa laadukkaasti ja kannattavasti oman alansa tuotteita ja tarjoaa palveluita sekä suunnittelee, korjaa, säilyttää ja rakentaa sisä- ja ulkotiloja arvostaen ajan tyylipiirteitä, kulttuurisia arvoja ja kestävää kehitystä. Lisääntyvässä määrin taideteollisuusalalla tuotetaan alan monipuolisia palveluita, kuten ohjausta.

Käsityön tekemisen osaamisalan suorittanut käsityömestari voi osoittaa osaamisensa vapaasti miltä tahansa taideteollisuusalan alueelta (ei tekstiili- ja muotialoilta), joilla ei ole muuta sopivaa osaamisalaa. Käsityömestari osaa suunnitella, valmistaa, korjata, huoltaa ja tuotteistaa alansa tuotteita sekä toteuttaa palvelumuotoilua. Käsityömestari tuottaa lisääntyvässä määrin alan monipuolisia palveluita, kuten ohjaustoimintaa.

Käsityömestarin opintojen sisältö ja toteutus

Pakolliset tutkinnon osat, 90 osp

  • Tuotteistaminen, 30 osp
  • Mestarityön valmistaminen, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp

  • Ohjaustoiminnan suunnitteleminen ja toteuttaminen, 25 osp
  • Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä, 45 osp
  • Taideteollisuusalan yrittäjänä toimiminen, 30 osp

Tutkinnon osa tai osia taideteollisuusalan erikoisammattitutkinnosta toiselta osaamisalalta, 0-60 osp

Korkeakouluopinnot, 0-30 osp

Käsityömestari työelämässä

Käsityömestarin työssä heijastuu mestaritason ammattitaitoja arvostus kulttuuriperintöön sekä uuden luomiseen. Kestävä kehitys ja kierrättäminen ovat aina olleet aloille ominaisia piirteitä johtuen mm. työssä käytettävistä materiaaleista, raaka-aineiden kalleudesta, käsityön ja perinteen kunnioittamisesta ja valmistusmenetelmistä sekä säilyttävästä työotteesta.

Käsityömestari voi työskennellä yrittäjänä, ammatinharjoittajana, työntekijänä tai esimiestehtävissä toisen palveluksessa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto | käsityömestari, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Edellytyksenä erikoisammattitutkinnon suorittamiselle ja koulutukseen osallistumiseen on aiemmin hankittu oman alan osaaminen. Osaaminen on hankittu vuosien aikana alan työtehtävissä ja mahdollisesti myös suorittamalla alan perustutkinto tai ammattitutkinto.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto, käsityömestari

Kustannukset

Erikoisammattitutkintokoulutus on oppisopimuksella maksutonta. Oppisopimukseen tarvitset alan työpaikan tai toimit ammattimaisesti yrittäjänä.
Omaehtoisena koulutusmaksu on 600 € / tutkinto tai 250 €/tutkinnon osa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto | käsityömestari? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi Siirry oppilaitoksen kotisivulle

Arvioinnit

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto | käsityömestari ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: