Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | digitaalinen valmistus

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Kysy lisätietoja koulutuksen ajankohdasta
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Raisio
Ammatilliset perustutkinnot
Digitaalinen valmistus

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | digitaalinen valmistus

Perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Opinnoissa on yksi kaikille pakollinen tutkinnon osa (Osaamisen tuotteistaminen ja markkinoiminen taideteollisuusalalla). Lisäksi opiskellaan osaamisalan mukaiset pakolliset tutkinnon osat (esim. Metallisepän alan tuotteen valmistaminen) sekä useita valinnaisia osia kuten Erikoistuminen taideteollisuusalalla, Yritystoiminnan suunnittelu tai Käsityötaidon ohjaaminen. Myös toisten tutkintojen osia voidaan hyödyntää.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on, että opintojen aikana sinulle syntyy ammattiosaamisen ja tutkinnon lisäksi kontakteja työelämään ja kenties yritysidea tai monipuolista tietopohjaa hakeutua halutessasi jatko-opintoihin.

Toteutus

Taideteollisuusalan osaamista voit hankkia erilaisissa oppimisympäristöissä Rasekon työpajoilla, digitaalisessa kehittämiskeskuksessa Fab Labissa tai työelämäkumppanien yrityksissä kotimaassa tai ulkomailla (esimerkiksi Maltalla, Islannissa tai Hollannissa).

Taideteollisuusalan perustutkintoon hakeville järjestetään soveltuvuuskoe. Koe on yksipäiväinen ja siihen kutsutaan kaikki hakijat. Kokeessa mitataan erilaisilla alakohtaisilla tehtävillä sekä haastattelulla hakijan soveltuvuutta alalle.

Joustava aloitus. Koulutuksen kesto riippuu opiskelijalle tehtävästä henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta, jossa huomioidaan opiskelijan olemassa oleva osaaminen.

Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Fab Lab Rasekossa, jonka puitteet tarjoavat mahdollisuuden digitaalisen valmistuksen lisäksi myös erilaisiin projektitöihin sekä tuotekehitykseen -ja testaukseen. Syksystä 2021 alkaen FabLab toimii Raision kampuksella, Eeronkuja 4.

Työllistyminen

Taideteollisuusalalla työllistytään osaamisalasta riippuen mm. huonekalujen, kiintokalusteiden ja sisustus- ja koriste-esineiden suunnitteluun ja valmistukseen tai rakennusten tai tuotteiden korjaustehtäviin yrittäjänä tai toisen palveluksessa. Alan ammattilaisia toimii lisäksi esimerkiksi opetus- ja neuvontatehtävissä, käsityötuotteita myyvissä liikkeissä, erilaisia tarvikkeita ja aineita myyvissä yrityksissä sekä museo- ja matkailualoilla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | digitaalinen valmistus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Hae taideteollisuusalan perustutkintokoulutukseen Rasekoon jatkuvalla haulla suoraan oppilaitoksen verkkosivujen kautta, oletpa sitten nuori peruskoulun tai lukion päättänyt tai aikuinen, jolla on jo aiempi ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto. Rasekon taideteollisuusalan koulutukset eivät ole mukana valtakunnallisessa yhteishaussa.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani

Jatko-opinnot

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | digitaalinen valmistus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Arvioinnit
Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | digitaalinen valmistus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | digitaalinen valmistus täytä seuraavat tiedot: