Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Lähihoitajan koulutus

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
3 vuotta
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Salo
Alkavat koulutukset
Salo
3.10.2022

Salo
Joustavasti

Video

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Lähihoitajan koulutus

Onko haaveenasi lähihoitajan koulutus ja tehdä tärkeää työtä?

Lähihoitajan koulutus soveltuu sinulle, joka pidät työskentelystä ihmisten kanssa ja haluat auttaa ja tukea eri-ikäisiä ja eri elämänvaiheessa olevia ihmisiä. Vastuullisuus ja palveluhenkisyys on tärkeä osa lähihoitajan työtä. Lähihoitajana toimit moniammatillisten tiimien jäsenenä, ja siksi myös yhteistyötaidoista sekä joustavuudesta on hyötyä.

Koulutus antaa erinomaiset valmiudet työskennellä hoitotyössä

Haluatko tehdä perushuolenpitotyötä? Koulutuksessa opiskelet muun muassa ihmisen eri tarpeista huolehtimista, vuorovaikutusta ja lääkehoitoa. Opinnot alkavat suorittamalla kaksi pakollista tutkinnon osaa: kasvun ja osallisuuden edistäminen ja hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen. Näiden jälkeen koulutuksessa valitaan yksi seuraavista osaamisaloista:

  • Ikääntyvien hoidon ja kuntoutuksen osaamisala
  • Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala
  • Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala
  • Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala
  • Vammaistyön osaamisala

Sinulla on siis tarjolla monta kiinnostavaa vaihtoehtoa! 

Koulutus toteutetaan päiväopetuksena. Lähipäivät sisältävät myös käytännön harjoittelua, simulaatioita, oppimistehtäviä ja ryhmätöitä. Tärkeä osa opintoja on työelämässä oppiminen. Osaaminen arvioidaan työpaikoilla näytöissä.

Hakijat osallistuvat soveltuvuuskokeeseen. Soveltuvuuskokeessa mitataan hakijan aloitteellisuutta ja vastuullisuutta, sosiaalisuutta sekä ongelmanratkaisutaitoa. Soveltuvuuskokeessa on kaikille yhteinen kirjallinen osio (opiskeluedellytykset, persoonallisuustesti), ryhmätyökeskustelu sekä psykologin haastattelu. Soveltuvuuskokeesta hyväksytyn tuloksen saaneet kutsutaan haastatteluun.

Jos työskentelet alaikäisten kanssa, niin sinulta vaaditaan rikostaustaote, jonka saa Oikeusrekisterikeskuksesta. Pyydämme rikostaustaotteen ennen työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lue lisääoikeusrekisterikeskuksen sivulta(siirryt toiseen palveluun)

Lähihoitajana sinulla on hyvät työ- ja jatko-opintomahdollisuudet

Lähihoitaja on sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, joka työskentelee eri elämäntilanteissa olevien ihmisten parissa. Lähihoitajan työllisyysnäkymät ovat erinomaiset, ja he voivat toimia mm. hoivakodeissa, asumispalvelua tarjoavissa yksiköissä, kotihoidossa, päiväkodeissa, vastaanottotyössä, kuntouttavissa yksiköissä tai sairaaloissa.

Lähihoitajan koulutuksen suorittamisen jälkeen saat jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Lähihoitajan koulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Lähihoitajan koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Lähihoitajan koulutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(5,0)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Startti hyvinvoinnin osaajaksi

Perehdy terveyden, liikunnan ja hyvinvoinnin teemoihin ja valmenna itsesi valintakoekuntoon Lahdessa! Suorita terveystieteiden perusopinnot päätoimisesti.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Lähihoitajan koulutus täytä seuraavat tiedot: