Sivuston käyttötapa: Mobiili

Asesepäntyö | artesaani | taideteollisuusalan perustutkinto

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, IKATA
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Ikaalinen
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Suorita asesepäntyön koulutus IKATAssa

Asesepäntyö | artesaani | taideteollisuusalan perustutkinto

Asesepäntyö

Asesepäntyö

Asesepän harjoitustöihin kuuluu aseen valmistaminen, korjaaminen, huoltaminen, tukin valmistaminen, tähtäin-, piippu- ja laukaisukoneistotyöt sekä aseiden entisöinnit.

Asesepän opinnot

Asesepäntyön opetus sisältää teorian lisäksi käytännön asesepän töitä. Asesepältä vaaditaan käden tarkkuutta, kykyä pitkäjänteiseen työskentelyyn, luovaa ajattelua, kekseliäisyyttä sekä ennen kaikkea aseisiin liittyvää harrastusta ja nuhteetonta taustaa. Teoriaopetusta annetaan mekaniikassa, fysiikassa, aseopissa, materiaaliopissa, koneistuksessa, valmistustekniikassa, terästen lämpökäsittelyssä, yritystoiminnan suunnittelussa sekä asealan lainsäädännössä. Ammattialan kulttuurin tuntemus kuuluu myös opetettaviin asioihin.

Ammattipuolen opetus tapahtuu ohjattuna käytännön harjoitteluna aseita korjaten ja valmistaen, tai vanhoja aseita entisöiden. Näytöissä opiskelijat esittävät osaamistaan portfolion, harjoitustöiden sekä valmiiden aseen osien, osakokonaisuuksien – tai valmistetun aseen avulla. Arvioinnin suorittavat kaksi alan arvioijaa. Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa opiskelua, jona aikana opiskelijat työskentelevät asealan yrityksissä eri asealan tehtävissä.

Sijoittuminen työelämään

Monipuolinen koulutus ja metallialan ammatillinen peruskoulutus avaavat lukuisia mahdollisuuksia. Aseseppäalan artesaanit perustavat usein valmistuttuaan oman yrityksen tai he sijoittuvat teollisuuden, valtion laitosten ja usein myös puolustusvoimien palvelukseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Asesepäntyö | artesaani | taideteollisuusalan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, tuotteen valmistuksen osaamisala, asesepäntyön artesaani

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Asesepäntyö | artesaani | taideteollisuusalan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, IKATA

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, IKATA

» IKATA somessa

IKATA on valtakunnallisesti arvostettu, Suomen suurin ja laaja-alaisin taideteollisuusalan oppilaitos. IKATA tunnetaan erikoisalojen kouluttajana sekä alansa kehittäjänä. Artesaaneiksi opiskelevat ja valmistuneet ammattilaiset ovat menestyneet voitokkaasti mm. Vuoden Artesaani sekä Taito-Finlandia kilpailuissa. 3D-tulostus ja mallintaminen, Tapahtuma- ja messurakentaminen, Asesepäntyö sekä Kitaranrakennus...


Lue lisää oppilaitoksesta Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, IKATA ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, IKATA

Eino Salmelaisen katu 20
39500 Ikaalinen

 Näytä puhelinnumero
sasky.fi

Arvioinnit

Jari
(3)
Koulun ilmapiiri on loistava. Leppoiset ja ammattitaitoiset opettajat. Opiskelijoiden ikäjakautuma on rikkaus, vanhemmat oppii nuorilta ja päin vastoin.
Arvioinnit
Asesepäntyö | artesaani | taideteollisuusalan perustutkinto
Arvioinnit
(3,0)
Perustuu 1 arviointiin
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tervetuloa Kymenlaakson Opistoon!

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan eri­koistunut kansanopisto. Opintolinjat kestävät lukukauden tai lukuvuoden.