Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Bioanalyytikko (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Bioanalyytikko (AMK) | päivätoteutus

Bioanalyytikko (AMK) | päivätoteutus

Laboratorioalan osaajia tarvitaan tulevaisuuden muuttuvissa työpaikoissa ja työtehtävissä. Työurat pitenevät ja alalle tarvitaan osaavaa henkilökuntaa monikulttuurisiin työ- ja palveluorganisaatioihin.  Alan menetelmät ja teknologia kehittyvät, mikä asettaa erilaisia vaatimuksia tulevaisuuden osaajan ammattitaidolle ja jatkuvalle osaamisen kehittämiselle. Muun muassa digitaalisten sovellusten hyödyntäminen työtehtävissä ja laiteosaaminen ovat tulevaisuuden bioanalyytikon arkea.

Bioanalyytikko tarvitsee vahvaa luonnontieteellistä perusosaamista sekä tietoa ihmisen rakenteesta ja elintoiminnoista, sairauksien synnystä ja vaikutuksista sekä ilmenemismuodoista. Työssä tarvitaan kliinisen laboratoriotyön perustietojen ja -taitojen hyvää hallintaa, jatkuvaa uusien menetelmien ja teknologioiden omaksumista, inhimillisyyttä ja taitoa kohdata asiakas, moniammatillisen yhteistyön taitoja, itsensä johtamisen taitoja, mukautumiskykyä, kulttuurien tuntemusta ja ongelmanratkaisutaitoja.

Valmistuttuasi sinulla on laaja-alaiset tiedot ja taidot alan asiantuntijatehtävissä toimimista varten. Bioanalyytikon ydinosaamisalue on laboratoriotutkimusprosessin hallinta ja sen kehittäminen. Koulutuksen jälkeen sinulta edellytetään laboratoriotutkimusprosessin sekä kliinisen kemian, kliinisen hematologian, kliinisen mikrobiologian, kliinisen fysiologian, histologian ja sytologian sekä molekyylibiologian erikoisalojen osaamista.

Bioanalyytikkona toimiminen on vastuullinen tehtävä. Työskennellessäsi sinun odotetaan tuottavan luotettavia laboratoriotutkimustuloksia, joita käytetään asiakkaan terveydentilan arviointiin ja terveyden edistämiseen. Kliinistä laboratoriotyötä ohjaavat kliinisen laboratoriotyön arvot, eettiset periaatteet, kuin myös kansalliset ja kansainväliset säädökset ja ohjeet.

Bioanalytiikan opinnot

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua klo 8–18 välillä. Ammattitaitoa edistävä harjoittelu voi olla osin kolmivuorotyötä.

Opintojen edetessä osaamisesi kehittyy perustason osaajasta kliinisen laboratoriotyön soveltajaksi. Teet urasuunnitelmasi mukaisia valintoja oppimistehtävien, harjoittelun ja opinnäytetyön kautta. Voit laajentaa asiantuntijuuttasi valinnaisilla opinnoilla, joita voit valita omasta tutkinto-ohjelmastasi tai Savonian muiden koulutusalojen opetussuunnitelmista tai kesäopinnoista.

Opettajat ja ohjaajat auttavat sinua laatimaan henkilökohtaisen opiskelu- ja urasuunnitelman. Se tukee opintojesi etenemistä, ja jossa aiemmin hankittua osaamistasi voidaan hyödyntää. Opiskelijana olet itse aktiivinen toimija ja oppija ja vastaat opintojesi etenemisestä. Henkilöstömme tukee sinua niin tavoitteiden asettamisessa kuin niiden saavuttamisessakin.

Bioanalyytikko työelämässä

Bioanalyytikkona olet kliinisen laboratoriotyön asiantuntija. Laboratoriotutkimukset ja niihin liittyvä näytteenotto ovat ydinosaamisalueitasi. Toimit näytteenoton asiantuntijana ja ohjaajana hoitoyhteisössä, sekä tuotat näytteenottoon liittyvää ohjeistusmateriaalia.

Työtehtäviisi kuuluu mm. asiakaspalvelua, näytteiden ottamista ja käsittelyä sekä laboratoriotutkimusten tekemistä ja tulosten raportointia. Työssäsi voit ohjata ja opettaa potilasta tai hoitavaa henkilökuntaa näytteiden ottoon ja tutkimuksiin liittyen. Valmistuvana bioanalyytikkona hallitset hyvät asiakaspalvelutaidot, menetelmä- ja informaatioteknologia sekä laiteosaamisen, työ- ja asiakasturvallisuusosaamisen sekä tiedonhallinta-, viestintä- ja kielitaidot.

Bioanalyytikkona voit työskennellä mm. sairaaloiden ja terveyskeskusten laboratorioissa, tutkimusryhmissä sekä alaan liittyvissä kaupallisissa myynti- ja tuotekehitystehtävissä. Bioanalyytikon ammatti vaatii sinulta itsenäistä työotetta, asiakaspalvelu-, yhteistyö- ja tiimitaitoja, tarkkuutta, huolellisuutta sekä vastuullisuutta. Tulet toimimaan kliinisen laboratoriotyön asiantuntijana terveydenhuollon uudistuvassa maailmassa, jossa olet kehittämässä ja edistämässä kliinistä laboratoriotyötä osana moniammatillisia ryhmiä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Bioanalyytikko (AMK) | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Bioanalyytikko (AMK)

Jatko-opinnot

Bioanalyytikon urakehitystä tukevat ja mahdollistavat erilaiset lisä‐, jatko‐ ja täydennyskoulutukset. Bioanalyytikko voi jatkaa opintojaan kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen ammattikorkeakoulujen ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa (YAMK). Tiedekorkeakoulujen jatko-opiskelumahdollisuudet ovat myös yksi reitti urakehityksen toteuttamisessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Bioanalyytikko (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.savonia.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin

petteri
Savonia-ammattikorkeakoulu oli ihan hyvä, kaupunki kiva. Asiansa osaavia opettajia koulussa bioanalytiikassa olisi voinut olla vielä enemmän
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(3,9)
Perustuu 57 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Bioanalyytikko (AMK) | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: