AMK-tutkinnot, päiväopinnot
4,0 (2 Arvioinnit)

Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus

Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus

Fysioterapeuttina edistät ja ylläpidät asiakkaiden terveyttä, toimintakykyä ja liikkumista!

Savonian fysioterapeuttikoulutuksessa opit soveltamaan monen tieteenalan tietoja ja taitoja. Opiskelet fysioterapiatietieteenalaa, jonka keskeinen kiinnostuksen kohde on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi – erityisesti toimintakyky ja liikkuminen.

Opinnoissa harjaannut käyttämään erilaisia fysioterapiamenetelmiä, joita ovat muun muassa: terveyden ja toimintakyvyn edistäminen, ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen terapia, esteettömyys, ergonomia, moniammatillinen työskentely ja teknologian hyödyntäminen.

Työssäsi fysioterapeuttina pyrit yhteistyössä asiakkaan kanssa saavuttamaan asiakkaalle parhaan mahdollisen toiminta- ja liikkumiskyvyn. Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot sekä asiakkaan voimavarojen huomiointi ja ymmärrys hänen elinympäristöstään ovat fysioterapeutille tärkeitä taitoja.

Valmistuttuasi olet terveyden, toimintakyvyn ja liikkumisen asiantuntija.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen opetussuunnitelma rakentuu vuositeemoista, jotka ohjaavat opintovuosien sisältöjä. Vuositeemoissa painottuvat hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn edistäminen, ammatillinen osaaminen, ikäosaaminen sekä yrittäjämäinen ja ennaltaehkäisevä työskentelyote.

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua klo 8–18 välillä.

Ensimmäisenä opiskeluvuotena perehdyt fysioterapian lähtökohtiin, kehon rakenteeseen ja toimintaan, josta opinnot etenevät biomekaniikkaan ja toimintakyvyn arviointiin. Samalla opiskelun ja oppimisen taitosi kehittyvät. Jo ensimmäisenä vuotena pääset harjoittelemaan fysioterapiaa käytännössä. 

Seuraavina opiskeluvuosina syvennät teoreettista ja käytännön osaamistasi fysioterapiasta. Teemoina ovat muun muassa: kuntoutus, terveyttä edistävä neuvonta, esteettömyys, terapeuttinen harjoittelu ja kuntoutuksen digitaaliset ratkaisut. Lisäksi hankit tutkimus- ja kehittämistoiminnan osaamista ja pääset ideoimaan opinnäytetyötäsi.

Kieliopinnot tukevat ammattitaidon kehittymistä ja eri kulttuureista tulevien asiakkaiden kohtaamista. Ammattitaitoa edistävät harjoittelut lisäävät fysioterapeuttista osaamistasi.     

Opintojen loppupuolella syvennät asiantuntijuuttasi ja osaamistasi fysioterapiamenetelmien käytössä. Voit tehdä ammattitaitoa syventävän harjoittelu Suomessa tai ulkomailla. 

Lisäksi jatkat opinnäytetyösi tekemistä ja osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti sekä alan ammattilaisille että suurelle yleisölle. Syvennät fysioterapia osaamistasi valinnaisissa opinnoissa kehittymistarpeesi mukaan.

Valmistuttuasi osaat soveltaa ja arvioida kuntoutuksen osaamistasi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Fysioterapeutti (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 2 arviointiin
Kirjoita arviointi
4/5
Valmistuva opiskelija
06 joulu 2016
Savoniasta eväitä maailmalle

Savonian fysioterapia- koulutus antaa valmiuksia työelämään. Koulutuksessa hyvää on se, että se seuraa nykyaikaisia alan vaatimuksia. Koulutuksen aikana opiskelija käy melkoisen...

Näytä kokonaan
4/5
Seija Savolainen
22 joulu 2010

Suoritin Savoniassa oppisopimuskoulutuksena selän tutkiminen fysioterapiassa / tehtäviensiirto. Opetus on muuttunut peruskoulutusajoista 90-luvun vaihteessa. Auktoritäärises...

Näytä kokonaan
Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu