AMK-tutkinnot, päiväopinnot
4,5 (2 Arvioinnit)

Röntgenhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Röntgenhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Röntgenhoitajana olet näyttöön perustuvan lääketieteellisen kuvantamisen ja sädehoidon toteuttamisen asiantuntija. 

Työssäsi röntgenhoitajana teet kuvantamistutkimuksia ja avustat radiologisissa hoitotoimenpiteissä. Vastaat osaltasi esimerkiksi röntgentutkimusten suorittamisesta, röntgenkuvien käsittelystä, analysoinnista ja arkistoinnista. Röntgenhoitajana tehtäviisi kuuluu myös potilaan hoitaminen ja ohjaus sekä tutkimuslaitteiden tarkkailu, jotta tutkimusten suorittaminen on turvallista ja tutkimustulokset laadukkaita. 

Röntgenhoitajaksi opiskelu ja alalla työskentely edellyttävät sinulta kiinnostusta matematiikkaan ja fysiikkaan. Lisäksi tarvitset kädentaitoja, luovuutta ja tarkkuutta sekä tietoteknisiä taitoja. Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot korostuvat tutkimus- ja hoitotilanteissa moniammatillisissa työyhteisöissä.   

Röntgenhoitajan työ on jatkuvassa muutoksessa. Teknologian kehittyminen, ajankohtaiset yhteiskunnalliset muutokset ja alan tutkimustiedon lisääntyminen edellyttävät jatkuvaa kouluttautumista, oman osaamisen kehittämistä ja uusien työmenetelmien sekä laitteiden käytön haltuunottoa. 

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun röntgenhoitajakoulutuksesta saat röntgenhoitajan työssä tarvittavan tietotaidon. 

Asiantuntijuutesi kehittyminen alkaa ammattialaan perehtymisestä, jossa koulutuksen aikana osaaminen kehittyy kohti kliinisen radiografian asiantuntijuutta. 

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua klo 8–18 välillä. Opiskelusi sisältää lähi-, etä- ja itsenäistä opiskelua, verkko-opiskelua sekä ammattitaitoa edistävää harjoittelua. Ammattitaitoa edistävässä harjoittelussa voi olla vuorotyötä sisältäviä jaksoja. 

Uramahdollisuudet

Röntgenhoitajat työskentelevät terveyskeskusten ja sairaaloiden röntgen-, isotooppi- ja sädehoito-osastoilla sekä yksityisillä lääkäriasemilla ja sairaaloissa. Terveydenhuollon organisaatioiden lisäksi voit työskennellä terveydenhuoltoa palvelevissa yrityksissä esimerkiksi tuotekehitys-, markkinointi- ja koulutustehtävissä.  

Työpaikkasi voi olla myös teollisuuden ja ympäristöterveydenhuollon palveluksessa, tutkimus- ja opetustehtävissä tai eläinlääkintähuollossa. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Röntgenhoitaja (AMK)

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 2 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
4/5
Säde-sedö
12 joulu 2016
Säteilyn ammattilaiset

Koulutus hyvä pohjimmiltaan, opettajat päteviä ja suurinosa kursseista kiinnostavia, mutta liikaa turhanpäiväisiä liibalaaba tehtäviä.

5/5
Tuleva röntgenhoitaja
06 joulu 2016
Ammattitaitoinen röntgenhoitaja

Röntgenhoitaja koulutus on todella mielenkiintoinen. Savoniassa pääsee harjoittelemaan oikeassa röntgenissä käytäntöä ja opetus koulunpenkillä on tosi laaja ja eri kurssien opit...

Näytä lisätiedot
Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu