Ylemmät AMK-tutkinnot

Sosiaali- ja terveysala (YAMK) | mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjä

Pituus
3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Etätoteutus

Sosiaali- ja terveysala (YAMK) | mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjä

YAMK-koulutuksesta saat osaamisen mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijatehtäviin ja toiminnan kehittämiseen.

Opinnoissa opit ymmärtämään, soveltamaan, analysoimaan, arvioimaan ja luomaan uusia lähestymistapoja mielenterveys- ja päihdetyöhön. Kehityt alan tutkitun tiedon hankkimisessa sekä tiedon analysoinnissa ja soveltamisessa. Tutuiksi tulevat myös tutkimustyöhön perustuva kehittäminen ja esimiestyö.

Valmistuttuasi sinulla on vahva mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijuuteen pohjaava kehittäjäosaaminen ja voit työskennellä vaihtelevissa mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijatehtävissä sosiaali- ja terveysalalla.

Koulutuksen sisältö

Opintojen alussa valitset yhteisistä ja alakohtaisista asiantuntijuusopinnoista suoritettavat 30 opintopisteen kokonaisuudet henkilökohtaisen opinto- ja urasuunnitelmasi mukaisesti.

Alakohtaisia opintoja ovat

 • mielenterveys- ja päihdetyön yhteiskunnallinen vaikuttavuus 5 op
 • strateginen mielenterveys- ja päihdetyön edistäminen 5 op
 • mielenterveyden ja päihteettömyyden edistämisen erilaisissa toimintaympäristöissä 5 op
 • vaikuttavien ja asiakaslähtöisten palvelujen monialainen kehittäminen 10 op
 • digitaaliset ratkaisut sosiaali- ja terveysalalla 5 op

Opiskelija tekee henkilökohtaisen opintosuunnitelman yhdessä ohjaavan opettajansa kanssa. Koulutuksen vastuuopettaja yhdessä Savonian muun henkilöstön kanssa ohjaa ja tukee henkilökohtaisten tavoitteittesi määrittelemisessä ja saavuttamisessa.

Uramahdollisuudet

Asiantuntijakoulutuksen jälkeen sinun on mahdollista työskennellä mielenterveys- ja päihdetyön kehittämisasiantuntijana eri tehtävissä moniammatillisissa työyhteisöissä ja yrityksissä. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto on englanniksi Master of Health Care (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014).

Mahdollisia tehtävänimikkeitä:

 • hanke- tai projektipäällikkö
 • palvelusuunnittelija, palvelukoordinaattori
 • suunnittelija ja kouluttaja

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnon (bioanalyytikko, ensihoitaja, fysioterapeutti, kätilö, röntgenhoitaja, sairaanhoitaja, sosionomi, suuhygienisti, terveydenhoitaja) suorittaneille. Hakukelpoisuuden antaa myös muu korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Opistoasteen tutkintoja ei pääsääntöisesti ole enää voinut suorittaa 2000-luvulla. Esimerkiksi lähihoitajan, merkantin ja mekaanikon tutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja.

Tutkinnon lisäksi hakijalla täytyy olla vähintään kaksi vuotta (24 kk) sosiaali- ja terveysalan työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjä

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu