🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
4,0 (2 Arvioinnit)

Sosionomi (AMK) | monimuotototeutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Kysy lisätietoja katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Seuraava hakuaika ei vielä tiedossa
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Kysy lisätietoja katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Seuraava hakuaika ei vielä tiedossa
Toteutustapa
Monimuotototeutus

Sosionomi (AMK) | monimuotototeutus

Sosionomit edistävät oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja hyvinvointia ihmisten eri elämäntilanteissa. Savonian sosionomitutkinto antaa hyvät valmiudet toimia moninaisissa sosiaalialan tehtävissä.

Sosionomina tuet asiakasta arjen haastavissa tilanteissa ohjaten palvelujärjestelmän antamiin mahdollisuuksiin. Työssä korostuu vuorovaikutusosaaminen, ratkaisukeskeisyys sekä asiakkaan voimavarojen vahvistaminen.

Valmistuttuasi osaat toimia erilaisissa toimintaympäristöissä kuten varhaiskasvatus, perhetyö, lastensuojelu, nuoristyö, aikuissosiaalityö, työvalmennuspalvelut, KELA, työvoimapalvelut, vammaistyö, mielenterveys- ja päihdetyö, järjestötyö. Työhösi kuuluu uudistaa hyvinvointipalveluja ja kehittää yhteisöllisiä ja osallistavia toiminta- ja tukimuotoja eri väestöryhmien tarpeisiin. Toimit eri ikäisten asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa ja tuet heitä muuttuvissa elämäntilanteissa sekä arjen haasteissa.

Sosionomin tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi ohjaaja, palveluohjaaja, sosiaaliohjaaja, varhaiskasvatuksen sosionomi, asiantuntija, hankekoordinaattori, kasvatustutor, kriisityöntekijä, omavalmentaja, koulukuraattori, rikosseuraamustyöntekijä, työvalmentaja, tiimin vetäjä ja yksikön johtaja.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma rakentuu vuositeemoista.

Ensimmäisenä opiskeluvuotena hankit perusosaamisen sosiaalialan tietoperustasta asiakastyössä ja alan ammattietiikasta. Toisena opiskeluvuotena harjaannut asiakaslähtöisten sosiaalialan työmenetelmien käytössä.

Kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotena syvennät ammatillista osaamistasi varhaiskasvatuksen, sosiaaliohjauksen, tai rikosseuraamusalan osaajana. Lisäksi hankit, sovellat ja syvennät tutkimus-, kehittämis-, yhteiskunta- ja johtamisosaamistasi.

Opinnot toteutetaan tutkivan oppimisen periaatteella. Opiskelussa ja oppimisessa korostetaan yhteistoiminnallisuutta, verkostotyöskentelyä, monialaisuutta sekä itseohjautuvuutta. Nämä ovat sosionomin ammatissa keskeistä osaamista.

Opetuksessa vaihtelevat lähiopetus, verkko-opiskelu, simulaatiot, projektit ja ammattitaitoa edistävät harjoittelut.

Uramahdollisuudet

Sosionomeilla on monipuoliset työllistymismahdollisuudet ja hyvä työllisyystilanne.

Valmistuttuasi voit työskennellä kasvatus- ja ohjaustehtävissä, sosiaalisen tuen ja kuntoutuksen tehtävissä sekä alan esimies- ja kehittämistehtävissä. Voit myös toimia sosiaalialan yrittäjänä. Työpaikkasi voi olla julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kysy lisätietoja

  • Monimuotototeutus
  • Kuopio
  • Hakuaika: Seuraava hakuaika ei vielä tiedossa

Hakeminen

Sosionomin monimuotokoulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 2 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
4/5
Terhi
18 touko 2016
Monimuotona sosionomiksi

Opettajat ovat asiantuntevia ja innostavia. Monimuoto-opetuksessa hyödynnetääni nykyaikaisia oppimis- ja opetusmenetelmiä monipuolisesti ja oppimista tukevalla tavalla.
Koulutu...

Näytä lisätiedot
4/5
Nipsu
18 touko 2016
Mahdollisuus työn ohessa

Huippu hieno mahdollisuus työn ohessa täydenttää koulutusta tai vaikka vaihtaa alaa. Opiskelu motivaatio oltava kohdallaan, koska vaatii omaa aikaa ja intoa opiskella.

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu