Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja

Sedu
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Lapua, Seinäjoki, Ähtäri
Alkavat koulutukset
Lapua
Joustavasti

Seinäjoki
Joustavasti

Ähtäri
Joustavasti
konetekniikka perustutkinto

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja

Sedussa voit suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon. Kone- ja metalliteollisuus on Suomen tärkeimpiä teollisuuden aloja. Valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet työllistyä, sillä ala on teollisuuden suurin työllistäjä. Lisäksi lähivuosina kone- ja metalliteollisuudesta siirtyy eläkkeelle paljon työntekijöitä, mikä lisää koulutetun työvoiman tarvetta.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja

Koneistaja valmistaa mittatarkkoja koneiden ja laitteiden osia lastuavilla työstömenetelmillä. Koneistajan tyypillinen työpaikka on metallituotteita ja -rakenteita valmistava konepaja tai tuoteverstas, mutta myös työ koneiden ohjelmoinnin, työvaiheiden suunnittelun ja työvälineiden valinnan parissa on mahdollinen. 

Perinteisiä koneistajan taitoja ovat perinteiset työstötavat, kuten sorvaus, jyrsintä, hionta sekä tietokoneohjattujen NC-koneiden ohjelmointi ja käyttö. Lisäksi alalla vaaditaan mm. tarkkuutta, huolellisuutta, matemaattista ajattelukykyä sekä yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja.

Opintojensa aikana koneistajaksi opiskelevat opettelevat perinteisiä työstötapoja sekä tietokoneohjattujen NC-koneiden käyttöä ja ohjelmointia. Koneistaja-koulutuksessa painotetaan turvallista työskentelytapaa ja tietotekniikan hyödyntämistä tuotteen valmistuksessa. Osa opetuksesta tapahtuu yhteistyössä teollisuuden kanssa.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | levyseppähitsaaja

Levyseppähitsaaja valmistaa metallilevyistä tuotteita ja osia käyttämällä erilaisia manuaali- ja tietokoneavusteisia levytyö- ja hitsauslaitteita. Levyseppähitsaajan työ on vaativaa, mutta monipuolinen ja laaja tehtäväkenttä antaa myös paljon mahdollisuuksia. Koulutuksen käyneet työskentelevät kone- ja metalliteollisuuden yrityksissä, kuten konepajoissa, telakalla, verstaissa sekä teräsrakenteiden asennus- ja hitsaustehtävissä.

Levyseppähitsaajan työ vaatii:

  • kiinnostusta hitsaus-, teräsrakenne- ja levytöiden valmistukseen
  • halua kehittyä kädentaidoissa ja tarkkuutta työskenneltäessä alan hyvin erilaisissa ja vaativissakin kohteissa
  • kykyä toimia erilaisissa työyhteisöissä ja kohteissa
  • vastuunottoa annetuista työtehtävistä ja alalla painotettavien työturvallisuusasioiden huomioiminen.

Levyseppähitsaajan opintoihin sisältyy runsaasti käytännön harjoituksia oppilaitoksen työsaleissa käyttäen uudenaikaisia koneita ja laitteita. Harjoituksiin kuuluu muun muassa levy- ja hitsaustyöstökoneiden käyttöä ja ohjelmointia. Osaamisalaan sisältyy myös eripituisia työssäoppimisjaksoja alueen metalliyrityksissä. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja

tai 

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Sedu

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...


Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sedu

Ammattikoulunkatu 5A
60100 Seinäjoki

 Näytä puhelinnumero
www.sedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(3,8)
Perustuu 14 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja täytä seuraavat tiedot: