Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
marker Hakuaika käynnissä
   
Vantaa
Ammatilliset perustutkinnot

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja tai levyseppähitsaaja

Koneistaja tai levyseppähitsaaja

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto antaa perusvalmiudet erilaisten metallituotteiden valmistamiseen ja kokoamiseen sekä valmiuksia asentaa, käyttää ja pitää kunnossa koneita ja tuotantolinjoja. Koneiden ja laitteiden toiminnan, automaation ja ohjelmoinnin osaaminen sekä työkalujen, työstökoneiden ja hitsauslaitteiden käyttötaidot ovat tärkeitä osaamisalueita.

Kone- ja tuotantotekniikan opinnot jakaantuvat kolmelle vuodelle siten, että ensimmäinen vuosi on yhteinen tutkintonimikkeestä riippumatta. Ensimmäisen vuoden keväällä opiskelijat valitsevat joko koneistajan tai levyseppähitsaajan tutkintosuunnan.

Koneistaja työelämässä

Koneistajat tai levyseppähitsaajat toimivat tuotteiden ja työvälineiden valmistajina, koneiden ja laitteiden asentajina sekä käyttö-, kokoonpano- ja kunnossapitohenkilöstönä.

Koneistajat työllistyvät tuotantotehtäviin metallialan konepajoihin. Tehtävät ovat yleensä koneenosien valmistusta, asennusta tai koneiden ja laitteiden kokoonpanoa. Koulutus antaa myös valmiuksia mekaanisen kunnossapidon tai käynnissäpidon tehtäviin tuotantolaitoksissa esimerkiksi energia- tai prosessilaitoksissa.

Levyseppähitsaaja työelämässä

Levyseppä-hitsaaja -tutkintonimikkeellä valmistuvat työllistyvät vaihteleviin tehtäviin erilaisille teollisuuden aloille riippuen omista ydinosaamisalueista ja kiinnostuksen kohteista. Voit työllistyä mm. hitsaavaan metallituoteteollisuuteen, rakennuksille, konepajoihin, terästukkureille tai telakoille.

Työtehtäviin voi kuulua mm. raskaiden metallirakenteiden tekemistä, ohutlevytöitä, hitsausta, asennusta, erilaisia operaattorin tehtäviä tai autojen tekoa. Vaihtelevien työtehtävien takia työolosuhteet vaihtelevat pimeästä ja pölyisestä konepajasta aina puhdashuoneisiin. Työtehtäviä voi olla uko- tai sisätiloissa, kotimaassa tai ulkomailla.

Muutaman työkokemusvuoden jälkeen voi halutessaan suorittaa joko hitsaajan tai levysepän ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai jotakin muuta monista alan erikoiskursseista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Toimipiste

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1, 01370 Vantaa

Hakeminen ja kelpoisuus

Yhteishaussa haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi

Jatkuvassa haussa haetaan oppilaitoksen sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja tai levyseppähitsaaja

Kustannukset

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa, opiskelutarvikkeensa ja henkilökohtaiset työvälineensä. Kustannukset ovat yhteensä noin 300 euroa koko opiskeluajalta.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Vantaan ammattiopisto Varia

Vantaan ammattiopisto Varia

Variassa järjestetään monimuotoista toisen asteen koulutusta nuorille ja aikuisille. Oppilaitoksesta löydät oman opiskelualasi kuudelta eri alalta, joilta on mahdollista valmistua yli kahteenkymmeneen eri perustutkintoon. Koulutusta järjestetään sekä nuorille että aikuisille.  Ammattiopisto Variasta saat työelämän vaatimat perustaidot, jonka lisäksi käytännön työtehtäviä pääset...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi

Arvioinnit

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele talonrakentajaksi!

Opiskele rakennusalan perustutkinto – hae koulutukseen jatkuvassa haussa!