Ammattitutkinnot

Talotekniikan ammattitutkinto | nuohooja, putkiasentaja tai rakennuspeltiseppä

Sedu, paikassa Seinäjoki
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Talotekniikan ammattitutkinto | nuohooja, putkiasentaja tai rakennuspeltiseppä

savupiippu, peltiä ja mies putkiasentajan töissä

Talotekniikan ammattitutkinto | nuohooja, oppisopimus

Sinulle, joka työskentelet jo alalla, sinulla on soveltuvuus alalle ja edellytykset suorittaa tutkinto. Sinulla tulee olla hyvä fyysinen kunto, riittävä suomen kielen taso sekä hyvän asiakaspalvelun edellytykset. Sinulla on työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Tutkinnon suorittaaksesi sinulla tulee olla työpaikassa mahdollisuus tehdä alan tutkintoon liittyviä nuohoojan monipuolisia työtehtäviä.

Talotekniikan ammattitutkinnon suorittanut nuohooja (AT) osaa nuohota tulisijat ja savuhormit hyvää kädentaitoa osoittaen tehokkaasti, oikein ja siististi. Hän tuntee alansa lainsäädännön, ohjeet sekä suositukset. Hän osaa neuvoa ja opastaa asiakkaitaan palamiseen, korvausilmaan, tulisijoihin ja savuhormeihin liittyvissä suunnittelu-, asennus-, käyttö- ja huoltoasioissa. Hän hallitsee palonehkäisyn perusteet ja tuntee tärkeimmät kiinteistöjen palo- ja asumisturvallisuuteen vaikuttavat tekijät sekä tunnistaa puutteet ja riskit.

Nuohooja (AT) suorittanut henkilö toimii palo- ja asumisturvallisuuden nuohousalan ammattilaisena joko itsenäisenä ammatinharjoittajana tai osana isompaa tiimiä.

Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus.

Talotekniikan ammattitutkinto | putkiasentaja, monimuoto-opiskelu

Sinulle, jolla on talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja tai olet toiminut useita vuosia talotekniikka-alalla putkiasentajana, mutta sinulta puuttuu talotekniikan ammattitutkinto. Alan työnantajat arvostavat tutkinnon suorittamista ja sen tuomaa osaamista. Tutkinnon suorittaneena vahvistat ja päivität tietojasi ja taitojasi sekä saat uusia näkökulmia työelämän vaatimuksiin.

Tavoitteena on putkiasentajan ammattitutkinnon suorittaminen näyttötutkintona ilman valmistavaa koulutusta sekä antaa monipuoliset tiedot ja valmiudet työskennellä erilaisissa rakennuspeltisepän työtehtävissä itsenäisesti.

Talotekniikka-ala on jatkuvasti kehittyvä tuotannonala, jossa tarvitaan ammattitaitoisia ja koulutettuja osaajia. Talotekniikka-alalla voi erikoistua ilmastointi-, putki-, tekninen eristys sekä rakennuspeltisepän moniosaajaksi.

Talotekniikan ammattitutkinnon suorittanut putkiasentaja (AT) kykenee hoitamaan LVI-järjestelmiin liittyvät putkisto- ja laitteistoasennukset rakennustyömaalla tai vaihtoehtoisesti hoitamaan LVI-järjestelmien toimintaan liittyvät vianetsintä-, huolto- ja korjaustoimenpiteet. Hän pystyy itsenäisesti toteuttamaan putkiasennustyön siihen liittyvien aikataulu- ja laatuvaatimusten mukaisesti.

Putkiasentaja (AT) toimii joko rakennustyömaalla LVI-järjestelmien asennustyöhön liittyvissä tehtävissä ja vastaa itsenäisesti asennustyön toteuttamisesta tai vaihtoehtoisesti työskentelee LVI-järjestelmien kunnossapitoon liittyvissä tehtävissä.

Talotekniikan ammattitutkinto rakennuspeltiseppä, monimuoto-opiskelu

Sinulle, jolla on talotekniikan perustutkinto tai sinulla on riittävä työkokemus talotekniikka-alalla mutta sinulta puuttuu talotekniikan ammattitutkinto. Alan työnantajat arvostavat tutkinnon suorittamista ja sen tuomaa osaamista. Tutkinnon suorittaneena vahvistat ja päivität tietojasi ja taitojasi sekä saat uusia näkökulmia työelämän vaatimuksiin.

Henkilökohtaistamisen yhteydessä varmistetaan valmiutesi tutkinnon suorittamiseksi suoraan näytöillä.

Tavoitteena on, että osoitat ammattitaitosi näytöillä työtehtävissä. Suoritettuasi rakennuspeltisepän ammattitutkinnon saat monipuoliset tiedot ja valmiudet työskennellä erilaisissa rakennuspeltisepän työtehtävissä itsenäisesti.

Talotekniikka-ala on jatkuvasti kehittyvä tuotannonala, jossa tarvitaan ammattitaitoisia ja koulutettuja osaajia.

Talotekniikka-alalla voit erikoistua ilmastointi-, putki-, tekninen eristys sekä rakennuspeltisepän moniosaajaksi.

Talotekniikan ammattitutkinnon suorittaneena rakennuspeltiseppänä (AT) pystyt valmistamaan ja asentamaan rakennusten rakennuspeltiosat. Pystyt itsenäisesti toteuttamaan rakennuspeltiosien valmistus- ja asennustyöt niihin liittyvien aikataulu- ja laatuvaatimusten mukaisesti.

Rakennuspeltiseppänä (AT) toimit rakennustyömaalla saumakattojen peltityötehtävissä ja julkisivujen, kermi-, tiili- ja profiilikattojen peltityötehtävissä valittujen tutkinnon osien mukaisesti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikan ammattitutkinto | nuohooja, putkiasentaja tai rakennuspeltiseppä, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Monimuotototeutus
  • Seinäjoki
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

  • Oppisopimuskoulutus
  • Seinäjoki
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Tutkinto / todistus

Talotekniikan ammattitutkinto | nuohooja

tai

Talotekniikan ammattitutkinto | rakennuspeltiseppä

tai

Talotekniikan ammattitutkinto | putkiasentaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan ammattitutkinto | nuohooja, putkiasentaja tai rakennuspeltiseppä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sedu
Ammattikoulunkatu 5A
60100 Seinäjoki

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...

Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu