Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammattitutkinnot
Ei arviointeja

Ajoneuvoalan ammattitutkinto, autokatsastajaksi suuntautuminen

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 12 kuukautta
Pituus
n. 12 kuukautta
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Ajoneuvoalan ammattitutkinto, autokatsastajaksi suuntautuminen

Ajoneuvoalan ammattitutkinnon korjaamopalvelun osaamisala antaa sinulle mahdollisuuden hakeutua katsastajakoulutukseen. Katsastusalalla on pulaa osaavista henkilöistä ja ammattitutkinnon suorittaminen antaa mahdollisuuden siirtyä katsastusalan haastavaan ja mielenkiintoiseen työkenttään. Opinnot kestävät työn ohessa noin vuoden.

Tutkinnon suoritettuasi voit hakeutua katsastajakoulutukseen ja mahdollisuuden saada oikeudet kevyiden ja raskaiden ajoneuvojen määräaikaiskatsastuksiin sekä raskaiden ajoneuvojen jarrujen laajaan tarkastukseen. Tutkinto on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet autokorjaamolla ajoneuvoasentajana tai mekaanikkona ja työkokemusta on kertynyt vähintään 5 vuotta autoalalta. Olet myös motivoitunut suorittamaan  ajoneuvoalan ammattitutkinnon.

Tutkinnon rakenne

Pakolliset tutkinnon osat 100 osp

 • Mekaanikkona toimiminen, 50 osp
 • Huolto- ja korjausohjeiden käyttäminen, 10 osp
 • Huolto- ja mittaustyöt, 20 osp
 • Vianhaku ja vian paikallistaminen, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 50 osp

 • Henkilö- ja pakettiautojen korjaustyöt, 30 osp
 • Kuorma- ja linja-autojen korjaustyöt, 30 osp
 • Polttoaine- ja pakokaasujärjestelmien korjaustyöt, 20 osp
 • Moottorin korjaustyöt, 20 osp
 • Voimansiirron korjaustyöt, 20 osp

Tutkintokoulutus

Voit aloittaa opinnot joustavasti sinulle sopivana ajankohtana. 

Opiskelijaksi soveltuminen

Taitotalo varmistaa hakeutujan soveltuvuuden alalle. Aiemmin hankkimasi osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi (HOKS). Tutkinnon suorittaja osoittaa ammattitaitonsa näytössä mekaanikon normaalien käytännön työtehtävien yhteydessä. Koulutukseen valittavalla henkilöllä on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (B1.1)

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

 • Tutkinnon suorittamisen hinta riippuu sekä valitsemastasi tavasta suorittaa koulutus että valitsemastasi koulutusmuodosta.
 • Tutkinnon voi suorittaa oppisopimuksella. Lue lisää oppisopimuksesta.
 • Oppisopimuksessa opiskelijamaksu on 200 €.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ajoneuvoalan ammattitutkinto, autokatsastajaksi suuntautuminen, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvoalan ammattitutkinto, autokatsastajaksi suuntautuminen? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu