Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Google Cloud (GCP) -pilvipalveluiden osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
n. 6 kuukautta
13.10.2022
   
Etätoteutus
Verkossa
Ammattitutkinnot

Google Cloud (GCP) -pilvipalveluiden osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Koulutuksessa saat kattavan osaamisen ja ymmärryksen pilvipalveluihin, käytännön teknisen osaamisen kehittämisen ja päivittämisen sekä uudenlaisen ajattelun it-tuotantoon. Koulutus antaa tiedon GCP-pilvipalveluiden hankintaan, käyttöönottoon ja ylläpitoon.

Koulutus kehittää ammattitaitoasi tehokkaasti muun muassa GCP-pilvipalveluiden hankintaan, käyttöönottoon ja ylläpitoon. Tavoitteena on saavuttaa kattava osaaminen ja ymmärrys pilvipalveluihin, käytännön teknisen osaamisen kehittäminen ja päivittäminen sekä uudenlainen ajattelu it-tuotantoon, sovelluksiin ja palvelumuotoon.

Opintojen aikana voit suorittaa Metropolian avoimen AMK:n verkko-opintoja.

Koulutus tarjoaa sinulle hyödyllistä, työmarkkinoilla kysyttyä osaamista. Tervetuloa, jos olet innokas ja valmis vastaanottamaan uusia haasteita ja kehittymään it-alalla.

Lähiopetuksen aiheita

 • GCP-pilvipalvelun esittely
 • AWS:n ja Azuren esittely
 • Pilvipalvelujen hallintamalli
 • Käyttöönotto ja hallinta
 • Instanssien toteutus ja hallinta
 • Verkko- ja tallennusratkaisut
 • Palvelut
 • Tietoturva, identiteetin ja pääsynhallinta
 • Kustannukset ja raportointi
 • Migraatiot
 • Sovelluskehitysratkaisut

 Verkko-opintojen aiheita soveltuvin osin

 • Eduhouse
 • Google Cloud Computing Fundamentals
 • IT Service Management
 • Linux
 • Ruby-ohjelmointi

Tutkinnon rakenne

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon osa tai osia (henkilökohtaistetaan). Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Tutkintokoulutus

Lähiopetusta on 2–3 arkipäivänä kuukaudessa klo 8–15. Lähiopetuspäivien välissä on harjoituksia, tehtäviä ja itseopiskelua sekä työelämässä oppimista. Ryhmän koko on 18–20 opiskelijaa. Lähipäiviin voi osallistua pääosin myös Teamsillä, tai katsoa tallenteen myöhemmin, joten etänä osallistuminenkin mahdollista. Koulutukseen sisältyy myös Eduhousen ja Metropolian AMK:n verkko-opiskelua.

Hakeutumisvaiheessa ammattitaitosi arvioidaan, ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi. 

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti monimuoto-opiskeluna. Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Tutkinnon voi suorittaa ilman valmistavaa koulutusta osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittava ammattitaito suoraan näytöin.

Aiemmin hankkimasi osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto on noin 7 kk.

Lue ammatillisen tutkinnon suorittamisesta.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutukseen voivat hakeutua it-tehtävissä työskentelevät, työskennelleet tai harrastuneisuudella hyvät tietotekniset valmiudet omaavat. Sinulla on mahdollisesti kokemusta ja osaamista tietojärjestelmien käyttöönoton ja ylläpidon tehtävistä, HelpDeskissä työskentelystä, työasemien, oheislaitteiden tai palvelimien ylläpitotehtävistä tai olet perehtynyt lähiverkon palvelujärjestelmiin.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää it-alan työtehtäviä tai työelämässä oppimisen paikkaa.

Sujuva suomen ja englannin kielen hallinta ovat suotavia. Koulutus järjestetään pääasiassa suomen kielellä, osa opetuksesta ja materiaaleista on englanniksi.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

•    Omaehtoinen ammatillinen koulutus. Sinulla tulee olla työelämässä oppimisen paikka tai työnantaja, jotta pääset kehittämään ammattitaitoasi ja osoittamaan osaamisesi tutkinnon kriteereitä vastaavissa työtehtävissä. Opiskelijamaksu on 550 €.

Katso, mitä tarkoittaa omaehtoinen koulutus.

•    Oppisopimuskoulutus. Tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen. Opiskelijamaksu on 550 €.

Katso, mitä tarkoittaa oppisopimus.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Google Cloud (GCP) -pilvipalveluiden osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Google Cloud (GCP) -pilvipalveluiden osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Google Cloud (GCP) -pilvipalveluiden osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Google Cloud (GCP) -pilvipalveluiden osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: