Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Modernit työasemaympäristöt, M365-osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
n. 7 kuukautta
3.10.2022
marker Hakuaika käynnissä
   
Etätoteutus
Verkossa
Ammattitutkinnot

Modernit työasemaympäristöt, M365-osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Koulutus kehittää ammattitaitoasi tehokkaiden pilvipohjaisten toimintamallien ja työkalujen hyödyntämiseen. Aiheina muun muassa Cloud, Intune, AutoPilot, PowerBI, Powershell, Azure AD, M365, O365, Windows, DevOps, SCCM, Google workspace, GDPR.

Koulutus kehittää ammattitaitoasi tehokkaiden pilvipohjaisten toimintamallien ja työkalujen hyödyntämiseen erityisesti työtehtävissä, jotka liittyvät pilvipalveluja hyödyntävän työasemaympäristön vakiointiin, käyttöönottoon ja ylläpitoon tietoturva huomioiden. Opintojen aikana voit suorittaa Metropolian avoimen AMK:n verkko-opintoja.

Koulutus tarjoaa sinulle hyödyllistä, työmarkkinoilla kysyttyä osaamista. Tervetuloa, jos olet innokas ja valmis vastaanottamaan uusia haasteita ja kehittymään it-alalla.

Opintojen aikana voit suorittaa Metropolian avoimen AMK:n verkko-opintoja.

Lähiopetuksen aiheita

 • Cloud (Azure, Google Cloud, AWS) – On premises -ratkaisuista nykyaikaan
 • M365-hallinta
 • Powershell
 • Intune, SCCM, Co-management, MDM, EM+S
 • Autopilot
 • Azure AD
 • O365-sovellusten yhteistoiminta/automatisointi (Power Platform ym.)
 • O365-tietoturva
 • Windows Virtual Desktop Azuresta

Verkko-opetuksen aiheita

 • Windows 10
 • Windows Server 2016/2019
 • Azure-perusteet
 • Powershell
 • IT-palvelunhallinta ja sen käytännöt
 • Scrum, DevOps-ketterät projektikäytännöt
 • O365-sovellukset
 • Google workspace
 • Sosiaalinen media
 • GDPR

Tutkinnon rakenne

Koulutuksen tavoitteena on, että voit suorittaa tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon tutkinnonosat tieto- ja viestintätekniikan toimintaympäristössä toimiminen sekä tieto- ja viestintätekniikan ratkaisujen konsultointi.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Tutkintokoulutus

Lähiopetusta on 2–3 arkipäivänä kuukaudessa klo 8–15. Lähiopetuspäivien välissä on harjoituksia, tehtäviä ja itseopiskelua sekä työelämässä oppimista. Ryhmän koko on 18–20 opiskelijaa. Lähipäiviin voi osallistua pääosin myös Teamsillä tai katsoa tallenteen myöhemmin, joten etänä osallistuminenkin mahdollista. Koulutukseen sisältyy myös Eduhousen ja Metropolian AMK:n verkko-opiskelua.

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon ammattitaitosi arvioidaan, ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi. 

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti monimuoto-opiskeluna. Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Tutkinnon voi suorittaa ilman tutkintokoulutusta osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittava ammattitaito suoraan näytöin.

Aiemmin hankkimasi osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto on noin 6 kk.

Lue ammatillisen tutkinnon suorittamisesta.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutukseen voivat hakeutua it-tehtävissä työskentelevät, työskennelleet tai harrastuneisuudella hyvät tietotekniset valmiudet omaavat. Sinulla on mahdollisesti kokemusta ja osaamista tietojärjestelmien käyttöönoton ja ylläpidon tehtävistä, HelpDeskissä työskentelystä, työasemien, oheislaitteiden tai palvelimien ylläpitotehtävistä tai olet perehtynyt lähiverkon palvelujärjestelmiin.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää it-alan työtehtäviä tai työelämässä oppimisen paikkaa.

Sujuva suomen ja englannin kielen hallinta ovat suotavia. Koulutus järjestetään pääasiassa suomen kielellä, osa opetuksesta ja materiaaleista on englanniksi.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

•    Omaehtoinen ammatillinen koulutus. Sinulla tulee olla työelämässä oppimisen paikka tai työnantaja, jotta pääset kehittämään ammattitaitoasi ja osoittamaan osaamisesi tutkinnon kriteereitä vastaavissa työtehtävissä. Opiskelijamaksu on 550 €.

Katso, mitä tarkoittaa omaehtoinen koulutus.

•    Oppisopimuskoulutus. Tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen. Opiskelijamaksu on 550 €.

Katso, mitä tarkoittaa oppisopimus.

Molemmissa opiskelumuodoissa opiskelijat kustantavat mahdolliset oppimateriaalinsa itse.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Modernit työasemaympäristöt, M365-osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Modernit työasemaympäristöt, M365-osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Modernit työasemaympäristöt, M365-osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Modernit työasemaympäristöt, M365-osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: