Katso tammikuun yhteishaun ammattikorkeakoulu- ja yliopistotutkinnot ja hae 22.1. klo 15 mennessä!

Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Ohjelmistokehittäjä (web-kehitys), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
Jatkuva haku katso lisätiedot
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
Jatkuva haku katso lisätiedot
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Ohjelmistokehittäjä (web-kehitys), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Oletko kiinnostunut web-ohjelmoinnista? Haluatko oppia hallitsemaan erilaisia ohjelmistokehityksen menetelmiä tai lisätä osaamistasi toimiaksesi osana asiakasprojekteja? Ohjelmistokehittäjän koulutuksessa saat valmiuksia toimia monipuolisissa ICT-alan ohjelmistokehityksen tehtävissä. Taitotalon koulutus painottuu Front Endiin. Opiskelet web-sivuston tai sovelluksen käyttöliittymän suunnittelua ja toteutusta sekä web-ohjelmointia mm. HTML/CSS:n ja JavaScriptin avulla.

Koulutuksen sisältö

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkintokoulutuksessa opit muun muassa

  • web-ohjelmointia hyödyntäen ohjelmistokehitysympäristöä
  • hyödyntämään rajapintoja ja käsittelemään tietoa
  • toimimaan erilaisissa ohjelmistojen kehitystehtävissä osana tiimiä
  • toimimaan erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa käyttäen tietoteknistä ympäristöä hyväksi
  • suunnittelemaan ohjelmiston toteutuksen ja varmistamaan toteutettavien toimintojen laadun julkaisukuntoon

Tutkintokoulutukseen sisältyy mm. seuraavia koulutusaiheita: web-ohjelmoinnin perusteet, HTML ja CSS, WordPress, JavaScript, Adobe PhotoShop ja tietokannat. Opintojen aikana sinulla on käytössäsi Taitotalon eri verkko-oppimisympäristöt, jotka sisältävät satoja tunteja monipuolisia verkkokursseja mm. Microsoft 365- sekä Adoben ohjelmista. Voit asentaa sekä Microsoftin että Adoben ohjelmat kotikoneellesi opintojen ajaksi. 

Tutkintokoulutuksen sisältö on suunniteltu ohjelmistokehittäjän tutkintonimikkeen pakollisten tutkinnon osien ja sitä palvelevien valinnaisten tutkinnon osien pohjalta. Koulutus on ammatillisen osaamisen hankkimista ja kehittämistä, ja sen tarkoituksena on tukea tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittamista. Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Ammatillisissa perustutkinnoissa on ammatillisten tutkinnon osien (145 osaamispistettä) lisäksi yhteisiä tutkinnon osia (35 osaamispistettä). Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset määrittävät, mitä tutkinto-opiskelijan tulee osata suorittaessaan kyseistä tutkinnon osaa.

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat

  • Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät, 25 osp
  • Ohjelmointi, 45 osp
  • Ohjelmistokehittäjänä toimiminen, 45 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat (yhteensä vähintään 30 osp)

  • Verkkopalvelun tekninen toteuttaminen, 15 osp
  • Digitaalisen median mallinnus ja tulostus, 15 osp
  • Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat (35 osp)

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Tutkinnon suoritus

Tutkinnon suorittamispolku ja sen kesto ovat yksilöllisiä, keskimääräisesti tutkinnon suorittaminen kestää noin kaksi vuotta. Opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Ammatilliseen koulutukseen valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS) koulutuksen ja tutkinnon suorittamiseksi. Opiskelijan tai opiskelijaksi hakeutuvan aiemmin hankkima osaaminen selvitetään, ja sen pohjalta suunnitellaan, millaista osaamista hän tarvitsee sekä miten hän osaamista hankkii.

Koulutus on monimuoto-opiskelua, johon sisältyy lähiopetusta klo 8-14, noin 3.5 pv/vko, ohjattua itseopiskelua, verkko-oppimista sekä työelämässä oppimista. Tavoitteena käytännönläheinen ja aktiivinen tapa opiskella. 

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse. Tutkinnon voi suorittaa ilman valmistavaa koulutusta osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittava ammattitaito suoraan näytöin. Tutkinnon suorittanut saa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin sekä voi suorittaa ICT-alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Opiskelijaksi soveltuminen

Ohjelmistokehittäjänä tarvitset sinnikkyyttä, ongelmanratkaisutaitoja ja kykyä tulla ihmisten kanssa toimeen. Sinulta edellytetään hyvää kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista (kielen taitotaso B2) sekä englannin kielen osaamista (materiaalit ovat osin englanninkielisiä). Hyvät projektinhallintataidot, itsenäinen ote sekä halu oppia jatkuvasti uutta ovat luontevia opiskeluvalmiuksia ohjelmistokehittäjäksi suuntaaville.

Koulutus soveltuu muun muassa seuraavissa tehtävissä työskenteleville tai näihin tehtäviin aikoville:

  • verkkokaupan tai -asioinnin kehittäjä
  • sovelluskehityksessä toimiva määrittelijä, suunnittelija, kehittäjä, testaaja tai ohjelmoijaharjoittelija
  • web-ohjelmoija tai -ylläpitäjä
  • erilaiset ohjelmistotestaukseen tai ohjelmiston suunnitteluun liittyvät projektitehtävät

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai olet hakeutumassa ICT-alalle sekä olet suorittanut peruskoulun tai ylioppilastutkinnon. Opiskelijaksi valinnassa ovat ensisijalla hakijat, joilla ei ole suoritettuna ammatillista tai korkeakoulututkintoa, työttömät työnhakijat ja ylioppilaat.

Koulutukseen hakeminen

Koulutuksen hakuun liittyy ennakkotehtävä, joka sisältää esittelyvideon itsestä ja taustatietokyselyn. Ohjeistus näiden tekemiseen lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen. Ennakkotehtävän tekemiselle annetaan aikaa kaksi viikkoa. 

Hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä ja opiskelijavalintoja tehdään jo haun aikana. Edellytämme opiskelijavalintoja tehdessämme, että ennakkotehtävä on tehty. Lähetämme sähköpostitse ilmoituksen opiskelijaksi hyväksymisestä tai hylkäämisestä jokaiselle hakijalle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Jatkuva haku

  • Monimuotototeutus
  • Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon laajasta tarjonnasta löydät yli 60 tutkintoa, yli 60 ammatillista sertifikaattia ja reilut 600 eri ammattialojen täydennyskoulutusta. Voit opiskella mm....

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu