Ammattitutkinnot

Voimalaitoksen käyttäjä, energia-alan ammattitutkinto, jatkuva haku

Taitotalo, paikassa Tampere (+2 sijaintia)
Pituus
n. 21 kuukautta
Hinta
400 EUR
Seuraava aloitus
24 huhtikuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
n. 21 kuukautta
Hinta
400 EUR
Seuraava aloitus
24 huhtikuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Voimalaitoksen käyttäjä, energia-alan ammattitutkinto, jatkuva haku

Energia-alan ammattitutkinnon suorittaneella on energia-alan työtehtävissä vaadittava ammattitaito. Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia turvallisesti, itsenäisesti ja yhteistyössä energia-alan vaihtelevissa työympäristöissä. Osaat noudattaa määräyksiä, standardeja ja annettuja ohjeita, työelämän toimintatapoja ja työturvallisuusvaatimuksia.

Koulutus toteutetaan aikataulun mukaisesti joko lähi- tai etäopetuksena.  Jotta voit osallistua etäkoulutukseen, tarvitset nettiyhteyden ja tietokoneen tai puhelimen. Työssäoppiminen tapahtuu työpaikalla sopimuksen mukaisesti.

Energia-alan ammattitutkinnossa on kolme erilaista kokonaisuutta eli osaamisalaa. Taitotalossa on mahdollista suorittaa näistä kaukolämpöasentajan ja voimalaitoksen käyttäjän tutkinnot. Ammattitutkinnon voit suorittaa, kun sinulla on alan työkokemusta ja alan työpaikka, jossa voit kehittää ammatillista osaamistasi. Opiskelu toteutetaan pääsääntöisesti oppisopimuksella.

Voimalaitoksen käyttäjä osaa voimalaitosprosessien käytön ja tuntee prosessien tärkeimpien komponenttien toimintaperiaatteet ja osaa toimia voimalaitosprosessien häiriötilanteissa. Hän tuntee yleisimmät prosessilaitteet ja hallitsee kunnonvalvonnan merkityksen käytön, seisokin ja säilönnän aikana. Hänellä on valmiudet toimia energiantuotantolaitosten käyttötehtävissä itsenäisesti sekä työryhmän ohjaamiseen liittyvissä tehtävissä. Hän huomioi työssään ympäristön ja työturvallisuus-, paineastia-, sähköturvallisuus- ja kemikaalilainsäädännön vaatimukset.

Tutkinnon rakenne ja pätevyyskirjat

Energia-alan ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu osaamisalakohtaisista pakollisista tutkinnon osista (voimalaitostekniikan osaamisalalla 110 osp) ja osaamisalakohtaisista valinnaisista tutkinnon osista (voimalaitostekniikan osaamisalalla 40 osp).

Energia-alan ammattitutkinnon perusteista löydät tarkemman kuvauksen tarvittavasta osaamisesta.

  • Jos tarvitset alikonemestarin pätevyyskirjan, suoritat koko energia-alan ammattitutkinto voimalaitostekniikan osaamisalalta.
  • A-koneenhoitajan pätevyyskirjaa varten suoritetaan tutkinnon osat toiminta lämmöntuotannossa, voimalaitoksen automaatio- ja sähköjärjestelmien käyttö ja voimalaitosten vesien käsittely.
  • B-koneenhoitajan pätevyyskirjaa tarvitsevat suorittavat tutkinnon osan toiminta lämmöntuotannossa.

Hakeudu tutkintoon ja mainitse hakulomakkeella, mitä pätevyyskirjaa teidän laitoksellanne tarvitset. Tukesin sivuilta löydät lisätietoa pätevyyskirjoista, niiden hakemisesta ja painelaitelaista.

Tutkintokoulutuksen toteutus

Järjestämme energia-alan ammattitutkintoon johtavaa tutkintokoulutusta, jonka kestoon vaikuttavat opiskelijan osaaminen, työkokemus ja aiempi koulutus. Tutkintokoulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää työpaikalla käytännön työssä tapahtuvaa oppimista, jonka osuus kaikesta oppimisesta on noin 80 prosenttia. Lisäksi koulutus sisältää etäopiskelua ja koulutuspäiviä. Koulutus kestää noin 1,5 - 2 vuotta. Lähiopetukseen painottuva koulutus sisältää 12 koulutuspäivää, jotka sijoittuvat ensimmäisen vuoden ajalle ja lisäksi itsenäistä opiskelua. Verkkototeutuksessa koulutusta on noin kahden viikon välein yhden iltapäivän ajan kerrallaan Teamsin välityksellä. Koulutus tapahtuu työn ohessa pääsääntöisesti oppisopimuksella. Tutkinto suoritetaan käytännön näytöin.

Etäopiskelussa käytämme Teams-työtilaa ja Moodle-pohjaista Taitoforum-oppimisalustaa sekä alan kirjallisuutta. Koulutus sisältää pienryhmätyöskentelyä, jolloin opiskelija tutustuu erityyppisiin laitoksiin ja muiden työyhteisöjen työskentelytapoihin. 

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Laadimme kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman, jossa kartoitamme nykyisen osaamisesi (tutkinnot, koulutus ja energia-alan osaaminen) ja sovimme lähi- ja etäopiskelusta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta sekä tutkinnon suorittamisesta. Osallistut koulutuspäiviin, joiden aiheista sinulla on osaamisen hankkimisen tarvetta.

Oppisopimus

Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä. Työnantajan on oltava valmis organisoimaan työpaikalla järjestettävää koulutusta ja tukemaan oppimista. 

Opiskelijamaksu

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppi- ja koulutussopimuksissa Energia-alan ammattitutkinto, voimalaitoksen käyttäjän  tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 400 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä 

Lue lisää www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi​.

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Tutkintokoulutusta myös yrityskohtaisena toteutuksena

Taitotalo järjestää ammattitutkintoon ja pätevyyskirjoihin tarvittavaa koulutusta sekä näyttöjä myös yrityskohtaisina. Järjestämme tarvittaessa myös syventävää ja täydentävää alan koulutusta. Kysy lisää kouluttajiltamme!

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Voimalaitoksen käyttäjä, energia-alan ammattitutkinto, jatkuva haku, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

24 huhtikuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Tampere

4 lokakuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Kuopio

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Voimalaitoksen käyttäjä, energia-alan ammattitutkinto, jatkuva haku? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu