Kandi- ja maisteriohjelmat

Teatteritaiteen koulutus

Tampereen yliopisto, paikassa Tampere
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Teatteritaiteen koulutus

Tavoite

Teatteritaiteen kandidaattiohjelmasta valmistunut näyttelijä on taiteellisesti ja ammatillisesti osaava näyttelijä. Hän kykenee työskentelemään erilaisissa teatterialan instituutioissa ja rakenteissa sekä suhteuttamaan työnsä laajempaan, taiteen ja yhteiskunnan muutokset huomioon ottavaan kontekstiin. 

Koulutuksen sisältö

Kandidaatin opinnot tähtäävät opiskelijan näyttelijän ammatissa tarvittavien taitojen ja tietojen tunnistamiseen ja näiden kokonaisvaltaiseen oppimiseen sekä oman taiteellisen ja ammatillisen erityislaadun löytymiseen. Opintojen aikana itseä, ympäristöä ja maapalloa tarkastellaan erilaisia ilmiöitä ruumiillisesti harjoittelemalla ja esittämällä vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Dramaturginen ja taiteellinen kokonaisajattelu, samoin kuin erilaiset teoreettiset ja käytännölliset tulokulmat näyttelijäntaiteen historiallisiin, filosofisiin ja kulttuurisiin taustoihin, ovat olennainen osa opintoja. Kandidaatin opintojen aikana opiskelija kartuttaa eri ilmaisualueiden osaamista ja tekniikoita sekä osallistuu esitysten tekemiseen. Päämääränä on, että opiskelija hallitsee taitoja, joita toimiminen erilaisissa esitysympäristöissä edellyttää, ja tunnistaa taiteellisen ajattelunsa mahdollisuuksia.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Teatteritaiteen kandidaatti ja maisteri

Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 Tampere

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Uusi Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu