AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Esittävän taiteen koulutus | tanssinopettaja | päivätoteutus

Turun ammattikorkeakoulu, paikassa Turku
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Esittävän taiteen koulutus | tanssinopettaja | päivätoteutus

Esittävän taiteen koulutuksen suorittanut tanssinopettaja voi työllistää itseään monipuolisesti tanssialan ammateissa opettajana ja esiintyjänä sekä pystyy suunnittelemaan ja toteuttamaan esityksellisiä ja kasvatuksellisia kokonaisuuksia. Hän pystyy työllistymään myös yrittäjänä.

Tanssinopettajan opinnot

Tanssinopettajakoulutuksen pääsisältö koostuu länsimaisen taidetanssin tietojen ja taitojen sekä pedagogiikan opiskelusta. Pedagogisissa opinnoissa ja niihin liittyvässä harjoittelussa perehdytään taidetanssin eri osa-alueiden opettamiseen ja ne kytkeytyvät yleispedagogisiin opintoihin. Osa opinnoista toteutetaan projektimuotoisina, esimerkiksi tutkimus- ja kehittämishankkeina sekä taiteellisina projekteina.

Taideakatemian monitaiteinen ympäristö antaa opiskelijoille ainutlaatuiset mahdollisuudet osallistua erilaisiin yhteisproduktioihin.

Tanssinopettaja työelämässä

Turun tanssinopettajakoulutuksesta on tähän mennessä valmistunut yli 150 tanssinopettajaa. Heitä on työskennellyt opettajina mm. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa, Savonia AMK:ssa, Turun AMK:ssa, Tampereen konservatoriossa, tanssilukioissa sekä lukuisissa tanssitaiteen perusopetusta antavissa tanssioppilaitoksissa eri puolilla Suomea.

Tanssinopettajat ovat työllistyneet myös tanssitaiteen organisointitehtäviin sekä soveltaviin tehtäviin esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla. Lisäksi valmistuneet ovat toimineet tanssijoina mm. Aurinkobaletissa, Erissä, Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmässä, Tanssiteatteri MD:ssä sekä muissa kotimaisissa ja ulkomaisissa esitysryhmissä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Valintakokeeseen liittyvät etukäteistehtävät, jotka julkaistaan oppilaitoksen kotisivuilla yhteishaun ensimmäisenä päivänä.

Tutkinto / todistus

Tanssinopettaja (AMK)

Turun ammattikorkeakoulu
Joukahaisenkatu 3
20520 Turku

Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu on hakijoiden keskuudessa yksi maan vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Turun AMK on yli 10 000 opiskelijan ja henkilökunnan jäsenen monialainen koulutusyhteisö. Turun AMK:sta valmistuu joka vuosi yli 2000 osaajaa vahvistamaan Varsinais-Suomen elinkeino- ja kulttuurielämää. Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta työelämän eri vaiheisiin. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu