AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Esittävän taiteen koulutus | teatteri-ilmaisun ohjaaja, teatteri | päivätoteutus

Turun ammattikorkeakoulu, paikassa Turku
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Esittävän taiteen koulutus | teatteri-ilmaisun ohjaaja, teatteri | päivätoteutus

Esittävän taiteen koulutus | teatteri | päivätoteutus

Opiskele teatteri-ilmaisun ohjaajaksi!

Teatteri-ilmaisun ohjaajat toimivat teatterialan asiantuntijatehtävissä pedagogeina ja taiteilijoina. Koulutuksen tavoitteena on valmistaa teatterialan eri tehtäviin aloite- ja yhteistyökykyisiä, laaja-alaisesti taiteita arvostavia ja persoonallisia pedagogeja ja taiteilijoita. Tutkintoon sisältyvät 60 opintopisteen laajuiset pedagogiset opinnot antavat yleisen opettajan kelpoisuuden.

Teatteri-ilmaisun ohjaajan opinnot

Teatteri-ilmaisun ohjaaja -koulutuksen pääsisältö koostuu teatterialan tietojen ja taitojen opiskelusta sekä teatterialan pedagogiikasta. Opiskelu on käytännönläheistä ja tapahtuu usein taiteellispedagogisissa projekteissa. Opintojen alkuvuodet ovat tiivistä päiväopetusta. Itsenäinen työ ja työelämälähtöisyys lisääntyvät opintojen viimeisinä vuosina.

Opinnot etenevät teatterin perusteiden oppimisen kautta kohti soveltamista ja itsenäistä tekijyyttä. Koulutus sisältää ohjaamisen, näyttelijäntyön, dramaturgian, nukketeatterin sekä ryhmän ohjaamisen opintoja. Lisäksi opiskelija tutustuu teatterin audiovisuaalisiin osa-alueisiin. Opiskelija voi painottaa opintojaan ja syventää osaamistaan vapaasti valittavissa opinnoissa, harjoittelussa sekä opinnäytetyössä. Painottua voi muun muassa yrittäjyyteen tai nukketeatteriin. 

Teatteri-ilmaisun ohjaaja työelämässä

Teatteri-ilmaisun ohjaaja työskentelee esimerkiksi teatteriryhmien ja harrastajateattereiden ohjaajana ja opettajana. Opetustyö on yleensä teatteritaiteen perusopetusta tai draama-, teatteri- ja ilmaisukasvatusta oppilaitoksissa tai harrastajakentällä. Teatteri-ilmaisun ohjaaja voi toimia paitsi ohjaajana, myös esiintyjänä, tuottajana, tapahtumien järjestäjänä ja teatterilähtöisen sisällön tuottajana. Lisäksi teatteri-ilmaisun ohjaaja voi työskennellä sosiaali- ja terveysalan hankkeissa tai soveltaa teatterilähtöisiä työmenetelmiä yhteisöjen kehittämiseen. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

Tutkinto / todistus

Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK)

Turun ammattikorkeakoulu
Joukahaisenkatu 3
20520 Turku

Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu on hakijoiden keskuudessa yksi maan vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Turun AMK on yli 10 000 opiskelijan ja henkilökunnan jäsenen monialainen koulutusyhteisö. Turun AMK:sta valmistuu joka vuosi yli 2000 osaajaa vahvistamaan Varsinais-Suomen elinkeino- ja kulttuurielämää. Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta työelämän eri vaiheisiin. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu