AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Sähkö- ja automaatiotekniikka | päivätoteutus

Turun ammattikorkeakoulu, paikassa Turku
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Sähkö- ja automaatiotekniikka | päivätoteutus

Maailma sähköistyy ja automatisoituu, miksi et sinä sen mukana? Sähkö ja automaatio ovat läsnä kaikkialla ympärillämme ja mahdollistavat nykyaikaisen yhteiskunnan toiminnan. Ala tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia uramahdollisuuksia teollisuuden, palvelujen, maatalouden ja asumisen sektoreilla.  

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia teollisuuden ja talotekniikan sähkö- ja automaatiojärjestelmiä. Opintojen alkuvaiheessa hankit vankat perustiedot, minkä jälkeen perehdyt ammattiopinnoissasi mm. sähkövoimatekniikkaan ja automaation tietojärjestelmiin.

Valmistuttuasi olet mukana sähköistämässä ja automatisoimassa maailmaa älykkäillä ja energiatehokkailla ratkaisuilla sekä varmistamassa, että yhteiskunta ympärillämme voi toimia luotettavasti ja turvallisesti. Alan tyypillisiä tehtäviä ovat mm. asiantuntija, projektipäällikkö, suunnittelija ja esimiestehtävät. Koulutus tuottaa myös valmiudet oman yrityksen perustamiseen. 

Sähkö- ja automaatiotekniikan opintojen sisältö

Insinööri (AMK) -tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä, ja suunniteltu kesto 4 vuotta. Tutkinto sisältää perus-, ammatti- ja vapaasti valittavia opintoja sekä harjoittelua ja opinnäytetyön. Opinnot sisältävät lähiopetusta ja -ohjausta sekä itsenäistä työskentelyä mm. verkko-oppimisympäristössä ja ryhmissä. Lähiopetus tapahtuu moderneissa tiloissa ja ajanmukaisilla välineillä Turun AMK:n Kupittaan kampuksella. 

Ensimmäisen vuoden opinnoissa perehdytään sähkö- ja automaatiotekniikan perusteisiin niin teoriassa kuin käytännössäkin. Opintojaksojen ohella tutustutaan myös alan yritysten toimintaan ja tyypillisiin sähkö- ja automaatioalan tehtäviin. Lisäksi ensimmäinen vuosi sisältää matemaattis-luonnontieteellisiä opintoja ja kieliä.  

Toisen vuoden syksyllä kasvatetaan edelleen perustietoja sähkö- ja automaatiotekniikassa mm. sähkövoimatekniikan, sähköasennusten, automaatiojärjestelmien ohjelmoinnin sekä säätö- ja mittaustekniikan opinnoilla. Ammattiopinnot alkavat toisen vuoden keväällä, jolloin perehdytään teollisuuden ja rakennusten sähkö- ja automaatiojärjestelmiin.  

Kolmannen vuoden opintoihin sisältyvät mm. älykkäät sähköverkot ja automaation tietojärjestelmät. Lisäksi voit valita opintoja haluamaltasi painopistealueelta. Neljäntenä vuonna viimeistelet opintosi suorittamalla ammattiopintoja valitsemaltasi painopistealueelta ja tekemällä opinnäytetyön.  

Koulutus sisältää sähköpätevyys 1:n mukaiset teoriaopinnot sekä työturvallisuus- ja sähkötyöturvallisuuskoulutuksen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Turun ammattikorkeakoulu
Joukahaisenkatu 3
20520 Turku

Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu on hakijoiden keskuudessa yksi maan vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Turun AMK on yli 10 000 opiskelijan ja henkilökunnan jäsenen monialainen koulutusyhteisö. Turun AMK:sta valmistuu joka vuosi yli 2000 osaajaa vahvistamaan Varsinais-Suomen elinkeino- ja kulttuurielämää. Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta työelämän eri vaiheisiin. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu