Itsenäiset maisteriohjelmat

Fysikaaliset tieteet, filosofian maisteri

Turun yliopisto, paikassa Turku
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Fysikaaliset tieteet, filosofian maisteri

Data-analytiikanlinjalla opiskelet käyttämään moderneja tekoälyn ja koneoppimisen menetelmiä ”big data”:n analyysissä. Lisäksi opit käyttämään erilaisia tilastollisia työkaluja ja mallintamaan fysikaalista maailmaa. Sinusta tulee siis ”data scientist” fyysikon identiteetillä ja osaamisella. Fyysikon laaja-alainen ja matemaattinen pohjakoulutus antaa sinulle täydet mahdollisuudet osallistua vaikka biopankki- tai ilmastonmuutosdatan analyysiin ja mallintamiseen.

Materiaalifysiikan linjan opinnot antavat sinulle valmiudet ymmärtää ja kehittää materiaalien ominaisuuksia molekyyleistä ja nanohiukkasista metalli- komposiitti- ja puolijohdekerrosmateriaaleihin. Opintojen jälkeen tunnet myös tutkimuksen ja teollisuuden tärkeimmät materiaalien rakennetta mittaavat kokeelliset menetelmät ja tutkimuslaitteet sekä modernit laskennalliset menetelmät, joilla materiaalien ominaisuuksia mallinnetaan.

Lääketieteellisen tekniikan fysiikan linjan opinnot antavat sinulle perustiedot ihmisen fysiologiasta ja syvennyt lääketieteen mittaus- ja kuvantamismenetelmien toimintaan. Opinnot antavat sinulle hyvän pohjan hakeutua sairaalafyysikon koulutukseen tai asiantuntijatehtäviin bioalan yrityksiin.

Teoreettisen fysiikan linja on tutkijakoulutuskeskeinen. Samalla kuitenkin saat valmiudet fysikaalisten ilmiöiden mallintamiseen ja matemaattisten työvälineiden soveltamiseen muissakin kuin fysikaalisissa sovellutuksissa. Saat kattavan kuvan fysiikan teorioiden perusteista ja matemaattisista rakenteista sekä osaat soveltaa teorioita fysikaalisten ongelmien ratkaisemiseen. Opit myös laskennallisia menetelmiä.

Teollisuusfysiikanlinjalla opiskellaan muita linjoja enemmän teollisuudessa tarvittavia työelämävalmiuksia. Pakollisiin sivuaineopintoihin kuuluu liiketoimintaosaamisen opintoja. Lisäksi opiskelijat voivat osallistua usean alan opiskelijoiden yhteistyönä tehtävään Capstone-projektiin, joka useimmiten tehdään toimeksiannosta. Fysiikan opinnot keskittyvät erilaisten mittausjärjestelmien rakentamiseen ja teollisesti relevantin mallintamisen opiskeluun.

Tähtitieteen ja avaruusfysiikan linjalla opiskelet erilaisia maailmankaikkeuden astrofysikaalisia ilmiöitä ja plasmafysiikkaa – Auringosta, neutronitähtiin ja kvasaareihin. Saat myös kokemusta havaintotekniikoista, avaruusinstrumentoinnista, numeerisista menetelmistä ja suurten data-aineistojen analyysista.

Fysiikan aineenopettajan linjalla antaa sinulle fysiikan aineenopettajan pätevyyden. Maisterin tutkinnon tavoitteena on syventää fysikaalista maailmankuvaa sekä perehdyttää fysiikan pedagogiikkaan. Aineenopettajan koulutus antaa kelpoisuuden peruskoulun ja lukion lisäksi muiden oppilaitosten fysiikan opettajaksi.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Turun yliopisto
20014 Turun yliopisto

Turun yliopisto

Kansainvälisen tutkimusyliopiston koulutustarjonta, mutta samalla kompakti kampus ja kodikas tunnelma ovat Turun yliopiston ehdottomia valttikortteja. Yliopisto tarjoaa yli 70 koulutusohjelmaa ja yli 130 oppiainetta 8 tiedekunnassa. Turun yliopistosta valmistuvat ovat luovia ja oma-aloitteisia asiantuntijoita, joille valmiit ratkaisut ja toimintamallit eivät...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu