🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kandi- ja maisteriohjelmat

Data-arkkitehtuuri, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Vaasan yliopisto, paikassa Vaasa
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Data-arkkitehtuuri, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Vaasan yliopistosta valmistuneiden diplomi-insinöörien työllisyysnäkymät ovat maamme huippua! Vaasan seudun menestyksekäs energiakeskittymä tarjoaa tekniikan opiskelijoillemme parhaita harjoittelumahdollisuuksia sekä ainutlaatuisia Takuuteekkari-kesätyöpaikkoja ja meiltä valmistuneille diplomi-insinööreille merkityksellisiä työuria kestävän energian ja älykkään teknologian parissa. Koulutamme diplomi-insinöörejä rakentamaan kestävää hyvinvointia ja data-arkkitehtuurin osaajana olet osa tätä.

Data on arvokas liiketoiminnan tuotantotekijä, mutta sen kerääminen, yhdistäminen, ylläpito ja suojaaminen, analyysi sekä hyödyntäminen täytyy suunnitella ja toteuttaa systemaattisesti, käyttäjälähtöisesti ja tietoturvallisuus huomioiden. Opintojen aikana opit tunnistamaan erilaisten datalähteiden arvon ja miten data-arkkitehtuurin avulla mahdollistetaan oikeiden käyttäjäryhmien pääsy dataan ja data-analyysin näkymiin oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Opit yhdistämään dataa informaatioksi sekä tuottamaan informaatiota datasta data-analytiikan menetelmin. Työssäsi käytät tietotekniikkaa, tietoliikenneratkaisuja sekä tekoälymenetelmiä.

Saat koulutuksen, jonka turvin menestyt niin tulevaisuuden liiketoimintajärjestelmien suunnittelussa kuin strategisten tuotannon tietojärjestelmien toteuttajana. Jo opiskeluaikana pääset soveltamaan data-arkkitehtuuria erityisesti sähkö- ja energiajärjestelmien ja kestävän kehityksen sovellusalueilla.

Koulutusta tukevat monipuoliset opetusmenetelmät (mm. lähiopetus, yhteinen ongelmien ratkaisu, tietokone-, simulointi- ja laboratorioharjoitukset) sekä pienryhmätyöskentely. Tekniikan moderni opetuslaboratorio Technobothnia, teollisuusyritykset ja tutkimushankkeet tarjoavat poikkeuksellisen hyvän opiskeluympäristön tekniikan opinnoille.

Tekniikan kandidaatin tutkinto

Tekniikan kandidaatin tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä ja sen voi suorittaa päätoimisesti opiskellen kolmessa vuodessa. Opinnot rakentuvat seuraavista osa-alueista:

  • Kaikille opiskelijoille yhteiset yleis- ja perusopinnot
  • Opintosuuntakohtaiset opinnot ja kandidaatin tutkielma
  • Vapaasti valittavat opinnot

Tekniikan kandidaatin tutkinnon alkuosa on kaikille tekniikan kandidaattiopiskelijoille pääosin yhteinen. Yhteisissä opinnoissa saat yleiskäsityksen tekniikan alan perusteista ja energia-alasta, opiskelet teknillistä matematiikkaa ja fysiikkaa sekä saat hyvät viestintä- ja kielitaidot. Yhteisissä opinnoissa pääset toimimaan monialaisissa tiimeissä. Monet uudet ratkaisut syntyvät tunnetusti eri alojen kohdatessa.

Tekniikan  matematiikassa perehdyt muuan muassa yhtälöryhmiin ja matriiseihin sekä  differentiaalilaskentaan. Menetelmäopinnoissa opit oman kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi optimointia tai sähköoppia.

Eri tekniikan aloilta on kaikille yhteisiä opintoja, joissa opit esimerkiksi energian tuotantomuotoja, sähköverkon rakennetta, sekä digitaalisten järjestelmien ja tietokonemallinnuksen perusteita sekä esimerkiksi projektihallintaa, kyberturvaa ja paljon muuta.

Suunnan opinnoissa keskitytään tiedon keräämiseen eri datalähteistä sekä niiden tallentamiseen tietokantoihin. Opit mallintamaan ja analysoimaan dataa tilastollisilla ja tekoälymenetelmillä sekä suunnittelemaan data-analyysissä tarvittavia tietoteknisiä järjestelmiä ja ohjelmistoja.

Diplomi-insinöörin tutkinto

Diplomi-insinöörin tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä ja sen voi suorittaa päätoimisesti opiskellen kahdessa vuodessa.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Vaasa
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Vaasan yliopisto
Wolffintie 34
65200 Vaasa

Vaasan yliopisto

Me Vaasan yliopistossa ratkomme suuria globaaleja haasteita ja luomme kestävämpää tulevaisuutta. Olemme vastuulliseen liiketoimintaan suuntautunut tiedeyliopisto. Vaasan yliopistossa voi opiskella kauppatieteitä, tekniikkaa, hallintotieteitä ja viestintätieteitä. Meillä on yli 5000 opiskelijaa. Koulutamme vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita asiantuntijoita johtamaan muutosta. Meiltä valmistuu...

Lue lisää oppilaitoksesta Vaasan yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu