Sivuston käyttötapa: Mobiili

Viestintätieteiden kandidaattiohjelma

Vaasan yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Vaasa
Kandiohjelmat

Viestintätieteiden kandidaattiohjelma

Tavoite

Oletko kiinnostunut viestinnän ja median nykyilmiöistä? Viestintätieteiden kandidaattiohjelma on tarkoitettu sinulle, joka haluat ymmärtää viestinnän ja median toimintaa ja muutosta digitalisoituvassa maailmassa. Valmistut tulevaisuuden viestintäosaajaksi, joka hallitsee viestinnän keinot ja on avoin uusille suuntauksille. 

Kandidaatin tutkinnon suoritettuasi

  • hallitset viestinnän tutkimuksen peruskäsitteet ja -teoriat
  • osaat analysoida kielenkäytön, viestinnän ja median ilmiöitä sekä teoreettisesti että käytäntölähtöisesti
  • osaat hyödyntää digitaalisia mediavälineitä ja viestiä erilaisten kanavien edellyttämällä tavalla
  • kykenet toimimaan työelämässä oman alasi perustehtävissä ja soveltamaan alan tietämystä käytäntöön
  • osaat viestiä sujuvasti suomen kielellä ja otat huomioon erilaiset yleisöt ja yhteisöt ja niiden eriytyneet viestintäkäytänteet 
  • kykenet toimimaan ryhmässä erilaisten ihmisten kanssa ja tekemään yhteistyötä
  • omaat valmiudet syventää osaamistasi maisterivaiheessa valitsemassasi ohjelmassa.

Opintojen tavoitteena on kouluttaa sinusta tulevaisuuden viestintäosaaja, joka hallitsee viestinnän keinot ja on avoin kaikille uusille suuntauksille.

Haet tähän ohjelmaan korkeakoulujen yhteishaussa. Aloitat kandidaatin opinnoilla viestintätieteiden kandidaattiohjelmassa, jossa suoritat humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon (180 opintopistettä). Jatkat sen jälkeen maisteriohjelmassa, jossa suoritat filosofian maisterin tutkinnon (120 opintopistettä). Voit suorittaa maisterin tutkinnon joko

  • Teknisen viestinnän maisteriohjelmassa  (pääaineena viestintätieteet) tai
  • Viestinnän monialaisessa maisterikoulutusohjelmassa (suuntautumisvaihtoehtona joko organisaatioiden viestintä tai digitaalinen media)

Koulutuksen sisältö

Opinnot antavat laaja-alaisen näkemyksen viestinnästä. Ohjelmassa yhdistetään erikoisala- ja organisaatioviestinnän, mediatutkimuksen ja pelitutkimuksen sisältöjä monitieteisesti uutta arvoa luovalla tavalla. Teoreettinen osaaminen yhdistyy luontevasti viestintä- ja mediataitojen oppimiseen. Digitaalisuus on olennainen osa oppimista: se on sekä väline että analyyttisen tarkastelun kohde. Koulutusohjelman perustaa täydennetään liiketoimintaosaamisen ja kansainvälisiä valmiuksia kehit­tävien opintojen avulla.

Koulutusohjelmassa on moduulirakenne: moduulien ydinkurssit ovat kaikille yhteisiä, ja sen lisäksi opiskelija voi valita, mitkä moduulit suorittaa kokonaan. Ohjelma tarjoaa siis sekä laaja-alaisen pohjan että mahdollisuuden erikoistua jollekin viestinnän osa-alueelle.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti filosofian maisteri

Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto kouluttaa vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita johtajia ja asiantuntijoita. Yliopistosta valmistuu uudella tavalla ajattelevia ja ennakkoluulottomia suunnannäyttäjiä. Voit opiskella hallintotieteitä, kauppatieteitä, tekniikkaa, tietojärjestelmätiedettä ja tuotantotaloutta sekä viestintätieteitä. Vaasan kaunis yliopisto sijaitsee keskustan lähellä meren rannalla Palosaarella, joka on koti...


Lue lisää oppilaitoksesta Vaasan yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vaasan yliopisto

Wolffintie 34
65200 Vaasa

Arvioinnit
Viestintätieteiden kandidaattiohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.