Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Taidemaalari

Vapaa Taidekoulu
Yhteenveto
4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Tiedustele oppilaitokselta
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Helsinki
Ammatillinen koulutus

Taidemaalari

Taidemaalarin koulutus, Vapaa Taidekoulu

Taidemaalari

Tee kuvataideharrastuksestasi ammatti

Vapaa Taidekoulu on erikoistunut maalaustaiteeseen. Taidemaalariksi valmistavat opinnot kestävät noin neljä vuotta ja opiskelu on kokopäiväistä. Koulutusohjelmasta valmistuu vuosittain 10-13 opiskelijaa.

Koulutuksen ensimmäisen vuoden opiskelijat valitaan keväisin pidettävältä maisema­maalauskurssilta. » Lue lisää valintakurssista

Opintojen sisältö

I VUOSIKURSSI

Vuosikurssilla opiskellaan maalauksen perusasioita havainnon pohjalta ja perehdytään öljyvärimaalauksen tekniikoihin. Vuosikurssi koostuu keskimäärin kahden viikon pituisista teemallisista opetusjaksoista.

Väriopetusta täydentää Josef Albersin värien vuorovaikutustutkimuksiin perustuva intensiivikurssi. Teknisiä taitoja opiskellaan pohjustuskurssilla vierailevan opettajan johdolla. Vuosikurssilta valitaan 10-13 opiskelijaa II-IV vuosikursseille.

II VUOSIKURSSI

Vuosikurssilla syvennytään öljyvärimaalauksen materiaalioppiin ja maalaustaiteen eri tekniikoihin. Akvarelli- ja temperamaalauksesta järjestetään intensiivikurssit vierailevien opettajien johdolla. Väriopetusta syvennetään jatkokurssilla.

III VUOSIKURSSI

Vuosikurssin päätavoite on kannustaa opiskelijaa omaehtoiseen työskentelyyn ja löytämään oma käsialansa. Kolmen opettajan vuorovaikutuksessa opiskelija etsii henkilökohtaiset ratkaisunsa.

IV VUOSIKURSSI

Opiskelijoiden itsenäistä työskentelyä ohjaavat erikseen nimettävät taiteilijat. Lukuvuoden aikana työstetään teoksia ja suunnitellaan ripustusta vuoden huipennuksena olevaa lopputyönäyttelyä varten.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taidemaalari, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Opiskelijavalinta on kaksivaiheinen. Kaapelitehtaalla pidettävältä 6-päiväiseltä maisema­maalauskurssilta valitaan ensimmäiselle vuosikurssille 25 – 28 opiskelijaa. Kurssilla käytettäviä tekniikoita ovat esim. vesiväri, guassi, hiili ja akryyli, mutta ei öljy.

Valinta perustuu kurssin aikana tehtyjen töiden ja niissä havaittavan kehityksen motivoituneisuuden arviointiin. Lisäksi valinnassa huomioidaan ennakkotehtävä. Tutustu ennakkotehtävän tehtävänantoon ja valintakurssin ohjeisiin kouluttajan omilla nettisivuilla.

Alaikäraja taidemaalarin koulutukseen on 16 vuotta, yläikärajaa ei ole. Toiselle vuosikurssille valitaan ensimmäisen vuoden opiskelumenestyksen perusteella 10 – 13 opiskelijaa.

Kysy kouluttajalta seuraavan valintakurssin ajankohtaa.

Huom. Koulutukseen ei ole mahdollista hakea ilman valintakurssin suorittamista!

Tutkinto / todistus

Koulutus valmistaa taidemaalarin ammattiin.

Kustannukset

Valintakurssi lukuvuodelle 

Valintakurssin hinta 213 euroa.

Maalauksen I vuosikurssi 

Syyslukukausi 510 euroa.

Kevätlukukausi 585 euroa.

Maalauksen II-IV vuosikurssit 

Syyslukukausi 363 euroa.

Kevätlukukausi 432 euroa.

Maalausluokkien opiskelijat kuuluvat Kelan opintotuen piiriin.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taidemaalari? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vapaa Taidekoulu

Vapaa Taidekoulu

Vapaa Taidekoulu on vuonna 1935 perustettu taidekoulu, joka sijaitsee Helsingin Kaapelitehtaalla. Koulussa voi opiskella taidemaalarin tutkinnon tai osallistua kaikille avoimille piirustus- ja maalauskursseille. Vapaalla Taidekoululla on ollut keskeinen rooli kansainvälisten taidesuuntausten tuomisessa Suomeen. Vapaa Taidekoulu on yhä tärkeä opinahjo lukuisille...


Lue lisää oppilaitoksesta Vapaa Taidekoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vapaa Taidekoulu

Tallberginkatu 1 E
00180 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.vapaataidekoulu.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 3,6

Perustuu 7 arviointiin

Tulppaaninrepijä
(5)
Vapaa Taidekoulu on harvinainen ja hyvin ainutlaatuinen oppilaitos Suomen taideopetusta tarjoavien oppilaitosten joukossa. Sen perustamisen missiona oli 30-luvulla tarjota Suomen akatemisen opetuksen rinnalle Pariisin kaikille avoimia "akatemioita" muistuttava koulu. Tämä ideologia näkyy mielestäni vieläkin koulun toiminnassa, yli 80 vuoden jälk...
Näytä kokonaan
Parast aikaa
(4)
Tavallaan koulu- ja kurssimuotoista opiskelua käytännön kuvantekemisen kautta 1. - 3. vuosikurssit. Näiden aikana kullakin vuosikurssilla ainakin kaksi opettajaa - eli saamme impulsseja, näkökantoja ja kokemuksia erilaisista tavoista tehdä kuvaa tai maalata, mikä mielestäni hyvä asia. Galleria- ja työhuonevierailut, taiteilijaesittelyt avart...
Näytä kokonaan
-
(3)
Taidemaalarikoulutus jossa keskitytään perinteisiin kuvataiteen menetelmiin käytännön oppimisen kautta. Koulutus on kuitenkin hyvin kallis, ja koulunkäynnistä puuttuu sekä opinto-ohjaus, että opiskelijoiden terveydenhuolto.
Arvioinnit
Arvioinnit
(3,6)
Perustuu 7 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(3,5)
Perustuu 7 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taidemaalari täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: