Sivuston käyttötapa: Mobiili

Vapaa Taidekoulu

Opiskele maalaustaidetta Helsingin Kaapelitehtaalla

Vapaa Taidekoulu

Vapaa Taidekoulu on vuonna 1935 perustettu taidekoulu, joka sijaitsee Helsingin Kaapelitehtaalla. Koulussa voi opiskella taidemaalarin tutkinnon tai osallistua kaikille avoimille piirustus- ja maalauskursseille.

Vapaalla Taidekoululla on ollut keskeinen rooli kansainvälisten taidesuuntausten tuomisessa Suomeen. Vapaa Taidekoulu on yhä tärkeä opinahjo lukuisille kansainvälisestikin menestyneille kuvataiteilijoille.

"Maalaustaide on tie avoimeen näkemiseen, tunteen kehittämiseen havainnossa, valon ja värin leikin näkemiseen luonnossa sekä kuvallisen runouden hallitsemiseen."

Taidemaalariksi valmistavaa koulutusta sekä avoimia kursseja

Taidemaalarin ammattiin valmistava koulutus kestää neljä lukuvuotta. Valinta koulutukseen on kaksivaiheinen.

Lue lisää taidemaalarin ammattiin valmistavasta koulutuksesta

Vapaa Taidekoulu järjestää kaikille avointa "Elävän mallin piirustus" -kurssia kahtena lukukautena. Syksyllä painotetaan muotojen, suhteiden ja liikkeen hahmottamista. Keväällä käsitellään kuvasommittelua tutkimalla mallin suhdetta tilaan ja valoon.

Vapaa Taidekoulu

Opetuksen erityispiirteet

Vapaa Taidekoulu tukee opiskelijan yksilöllisen ilmaisun kehittymistä tarjoamalla vahvan näkemisen ja värien vaikuttavuuden kokemuksen. Opetuksen keskipisteenä on oppilaitoksen oma erikoisala, maalaustaide.

Lisätietoa Vapaasta Taidekoulusta

Lisätietoa Vapaasta Taidekoulusta ja maalaustaiteen koulutuksesta saat sivun alareunassa olevan yhteydenottopyyntölomakkeen kautta, jolloin koulusta otetaan sinuun yhteyttä. Voit myös lukea lisää koulun kotisivuilta klikkaamalla koulun logoa. Kysy rohkeasti lisää!


Koulutukset

Ammatillinen koulutus
Taide / Kulttuuri Paikkakunta
Taidemaalari Helsinki

Näytä kaikki

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Vapaa Taidekoulu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Vapaa Taidekoulu

Tallberginkatu 1 E
00180 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.vapaataidekoulu.fi

Arvioinnit

Tulppaaninrepijä
(5)
Vapaa Taidekoulu on harvinainen ja hyvin ainutlaatuinen oppilaitos Suomen taideopetusta tarjoavien oppilaitosten joukossa. Sen perustamisen missiona oli 30-luvulla tarjota Suomen akatemisen opetuksen rinnalle Pariisin kaikille avoimia "akatemioita" muistuttava koulu. Tämä ideologia näkyy mielestäni vieläkin koulun toiminnassa, yli 80 vuoden jälk...
Näytä kokonaan
Parast aikaa
(4)
Tavallaan koulu- ja kurssimuotoista opiskelua käytännön kuvantekemisen kautta 1. - 3. vuosikurssit. Näiden aikana kullakin vuosikurssilla ainakin kaksi opettajaa - eli saamme impulsseja, näkökantoja ja kokemuksia erilaisista tavoista tehdä kuvaa tai maalata, mikä mielestäni hyvä asia. Galleria- ja työhuonevierailut, taiteilijaesittelyt avart...
Näytä kokonaan
-
(3)
Taidemaalarikoulutus jossa keskitytään perinteisiin kuvataiteen menetelmiin käytännön oppimisen kautta. Koulutus on kuitenkin hyvin kallis, ja koulunkäynnistä puuttuu sekä opinto-ohjaus, että opiskelijoiden terveydenhuolto.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Vapaa Taidekoulu täytä seuraavat tiedot:

Arvioinnit
Vapaa Taidekoulu
Arvioinnit
(3,6)
Perustuu 7 arviointiin