Sivuston käyttötapa: Mobiili
Vapaa Taidekoulu

Opiskele taidemaalariksi ammattitaiteilijoiden ohjauksessa

Helsingin Kaapelitehtaalla sijaitseva Vapaa Taidekoulu on Suomen ainoa maalaustaiteeseen keskittynyt oppilaitos. Nelivuotinen koulutus valmistaa opiskelijat toimimaan itsenäisinä taidemaalareina: niin maalaustaiteen tekniikat, sisällöt kuin ilmaisun sekä taidemaailman käytännöt hallitsevina ammattilaisina.

Vuonna 1935 perustettu oppilaitos on maalaustaiteen perinteen ylläpitäjä ja uudistaja. Koulussa on vuosikymmenten varrella opiskellut moni Suomen taidekentän kärkinimisistä. Vapaan Taidekoulun opiskelijoilla on mahdollisuus verkostoitua kuvataidekentän kanssa laajasti opintojensa aikana.

Taidemaalarin ammattiin valmistavan nelivuotisen koulutuksen lisäksi Vapaa Taidekoulu järjestää kaikille avointa opetusta; ilta- ja viikonloppukursseja.

"Maalaustaide on tie avoimeen näkemiseen, tunteen kehittämiseen havainnossa, valon ja värin leikin näkemiseen luonnossa sekä kuvallisen runouden hallitsemiseen."Carolus Enckell

Taidemaalariksi valmistavaa koulutusta, kursseja, näyttelyitä ja tapahtumia

Taidemaalarin ammattiin valmistava koulutus kestää yhteensä neljä lukuvuotta. Valinta koulutukseen on kaksivaiheinen: ensimmäisenä opintovuonna suoritetaan maalaustaiteen valmistavat opinnot. Ensimmäisen vuoden päätteeksi n. 10–13 opiskelijaa valitaan jatkamaan maalaustaiteen ammattiopinnoissa, joiden kesto on kolme vuotta.

Lue lisää taidemaalarin tutkinnosta »

Ammattiopintojen lisäksi Vapaassa Taidekoulussa voi harrastaa piirtämistä iltaisin ja viikonloppuisin järjestettävillä kursseilla. Vapaa Taidekoulu on aktiivinen näyttelyiden, taidemyyntitapahtumien ja luentosarjojen järjestäjä.

Opetuksen erityispiirteet

Kuvataiteiden joukossa maalaustaide on aistivoimainen ilmaisumuoto. Se on fyysinen ja tilaa haltuun ottava väline. Maalauksen pitkä traditio mahdollistaa hyvin erilaisia kuvallisia strategioita täydellisestä tilailluusiosta regressiiviseen leikkisään ja brutaaliinkin maalaukseen, jossa asetetaan ”taito” kyseenalaiseksi.

Vapaan Taidekoulun opetuksen perustana on maalauksen suhde havaintoon ja väriin. Opiskelijalle halutaan antaa vahva oman havainnon ja värien vaikuttavuuden kokemus, joka tukee opiskelijan oman yksilöllisen ilmaisun kehittymistä.

Maalaamisen ja piirtämisen rinnalla Vapaassa Taidekoulussa opiskellaan taiteen teoriaa, filosofiaa ja historiaa sekä kartutetaan käytännön taitoja taitelijana toimimisessa.

Lisätietoa Vapaasta Taidekoulusta

Lisätietoa Vapaasta Taidekoulusta ja maalaustaiteen koulutuksesta saat sivun alareunassa olevan yhteydenottopyyntölomakkeen kautta, jolloin koulusta otetaan sinuun yhteyttä. Voit myös lukea lisää koulun kotisivuilta klikkaamalla koulun logoa. Kysy rohkeasti lisää!


Koulutukset

Ammatillinen koulutus
Taide / Kulttuuri Paikkakunta
Taidemaalari Helsinki

Lue lisää taidemaalauksen opetuksesta Vapaassa Taidekoulussa

Vakavaa leikkiä

Esittelyssä Vapaan Taidekoulun opettajat – Siiri Haarla: “Maalaaminen on vakavaa leikkiä”Taide on elämän sivutuote

Esittelyssä Vapaan Taidekoulun opettajat – Jukka Korkeila: “Maailma ilman värejä olisi maailma ilman valoa”Maalaus on ihme

Esittelyssä Vapaan Taidekoulun opettajat – Elina Merenmies: “Minulle maalaus on ihme”Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Vapaa Taidekoulu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Vapaa Taidekoulu

Tallberginkatu 1 E
00180 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.vapaataidekoulu.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 3,8

Perustuu 6 arviointiin

Tulppaaninrepijä
Vapaa Taidekoulu on harvinainen ja hyvin ainutlaatuinen oppilaitos Suomen taideopetusta tarjoavien oppilaitosten joukossa. Sen perustamisen missiona oli 30-luvulla tarjota Suomen akatemisen opetuksen rinnalle Pariisin kaikille avoimia "akatemioita" muistuttava koulu. Tämä ideologia näkyy mielestäni vieläkin koulun toiminnassa, yli 80 vuoden jälk...
Näytä kokonaan
Parast aikaa
Tavallaan koulu- ja kurssimuotoista opiskelua käytännön kuvantekemisen kautta 1. - 3. vuosikurssit. Näiden aikana kullakin vuosikurssilla ainakin kaksi opettajaa - eli saamme impulsseja, näkökantoja ja kokemuksia erilaisista tavoista tehdä kuvaa tai maalata, mikä mielestäni hyvä asia. Galleria- ja työhuonevierailut, taiteilijaesittelyt avart...
Näytä kokonaan
-
Taidemaalarikoulutus jossa keskitytään perinteisiin kuvataiteen menetelmiin käytännön oppimisen kautta. Koulutus on kuitenkin hyvin kallis, ja koulunkäynnistä puuttuu sekä opinto-ohjaus, että opiskelijoiden terveydenhuolto.
Arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(3,8)
Perustuu 6 arviointiin
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Vapaa Taidekoulu täytä seuraavat tiedot:

Maalaus on ihme
Vapaa Taidekoulu

Esittelyssä Vapaan Taidekoulun opettajat – Elina Merenmies: “Minulle maalaus on ihme”

Lue lisää
Taide on elämän sivutuote
Vapaa Taidekoulu

Esittelyssä Vapaan Taidekoulun opettajat – Jukka Korkeila: “Maailma ilman värejä olisi maailma ilman valoa”

Lue lisää
Vakavaa leikkiä
Vapaa Taidekoulu

Esittelyssä Vapaan Taidekoulun opettajat – Siiri Haarla: “Maalaaminen on vakavaa leikkiä”

Lue lisää