Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

WinNova
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
   
Pori
Erikoisammattitutkinnot

Video

WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä muuta ammatillista koulutusta pääasiassa Satakunnassa ja Vakka-Suomessa.

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Koulutuksen tavoitteena on antaa tutkinnon suorittaneelle valmiudet tehdä yhteistyötä ikääntyneen ihmisen sekä hänen omaistensa ja läheistensä kanssa muuttuvissa työympäristöissä sekä osallistua asiantuntijana omalla vastuualueellaan moniammatillisissa työryhmissä sekä yhteistyöverkostoissa vanhustyön palveluiden kehittämiseeen.

Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä ikääntyneille ihmisille suunnattujen palveluiden piirissä sekä kolmannella sektorilla, yrityksissä ja muilla palvelualoilla, joissa kohdataan ikääntyneitä ihmisiä.

Koulutuksen sisältö

Vanhustyön erikoisammattitutkinnossa on valittavana neljä osaamisalaa, joista tutkinnon suorittanut saa tutkintonimikkeet:

  • Muistioireisen ja muistisairaan ihmisen elämän tukemisen osaamisala, MUISTIHOITAJA (EAT)
  • Elämän loppuvaiheen hoitotyön osaamisala, SAATTOHOITAJA (EAT)

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa kohdata ikääntyneen ihmisen tasavertaisena erilaisissa toimintaympäristöissä. Tutkinnon suorittanut osaa kartoittaa ikääntyneen ihmisen elämänkulun ja toimia erilaisissa vanhustyön ydintyöprosesseissa eettisiä toimintaperiaatteita ja vanhustyötä ohjaavia säädöksiä ja ohjeita noudattaen. Hän osaa ohjata ikääntynyttä ihmistä ja hänen läheisiään arkiteknologian käytössä sekä kertoa hyvinvointiteknologian hyödyntämisen mahdollisuuksista toimintakykyisyyden ja turvallisuuden edistämiseksi. Lisäksi tutkinnon suorittanut tiedostaa verkostotyöskentelyn merkityksen ja osaa integroida työprosesseihin laadukkaan, tavoitteellisen, taloudellisen ja kestävän kehityksen mukaisen kehittämistyön.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittaneella on osaamisalan mukaisesti ammattitaito toimia joko ikävalmentajana, muistihoitajana, ikääntyneen ihmisen palveluohjaajana tai saattohoitajana. Ikävalmennuksen osaamisalan suorittanut osaa edistää ikääntyneen ihmisen toimintakykyisyyttä ja kokonaisvaltaista arjen turvallisuutta. Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen elämän tukemisen osaamisalan suorittanut osaa tukea muistioireisen tai muistisairaan ihmisen arkea ja elämää sekä ohjata hänen läheisiään ja omaishoitajia. Ikääntyneen ihmisen palveluohjauksen osaamisalan suorittanut osaa ohjata ikääntynyttä ihmistä ja hänen läheisiään asioiden hoitamisessa sekä palvelujen tarkoituksenmukaisessa käytössä. Elämän loppuvaiheen hoitotyön osaamisalan suorittaneella on palliatiivisen ja saattohoitotyön osaaminen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Täytä lomake huolellisesti ja lähetä se ennen hakuajan päättymistä. Valintahaastattelut ja valintapäätökset tehdään viikoilla 35-36. Koulutus toteutetaan, jos siihen on vähintään 8 valittua opiskelijaa. Koulutuksen aloituspäivä on 13.9.2021.

Jos hakemuksen tekeminen ei onnistu sähköisesti, voit pyytää paperisen hakulomakkeen WinNovan hakutoimistosta. Paperinen hakulomake tulee toimittaa hakutoimistoon ennen hakuajan päättymistä.  

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista määrätään Opetushallituksen määräyksessä Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa.

Opiskelijavalinnat tehdään seuraavin valintaperusteiden mukaan:

  • hakijan koulutustausta
  • hakijan suuntautuneisuus alalle
  • hakijan työkokemus alalta

Hakijalla tulee olla vähintään sosiaali- ja terveysalan toisen asteen perustutkinnossa tai vastaavassa tutkinnossa vaadittava osaaminen.

Tutkintokielenä suomi, joka edellyttää sujuvaa suullista ja kirjallista suomen kielen hallintaa. 

Tutkinto / todistus

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen osallistumismaksu on 550€ (+alv. 0%). Oppisopimusopiskelijalle koulutus on maksuton.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

WinNova sosiaalisessa mediassa

WinNova

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä muuta koulutusta Satakunnassa ja Vakka-Suomessa. Työelämän kehittäminen on ammattikoulutuksen ohella oppilaitoksen keskeinen ydintehtävä. Kampukset toimipisteineen sijaitsevat Porissa, Raumalla, Laitilassa ja Ulvilassa. Opiskelijoita on keskimäärin 5000 ja henkilöstöä 560. Kattavat...


Lue lisää oppilaitoksesta WinNova ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

WinNova

Tiedepuisto 3
28600 Pori

 Näytä puhelinnumero
www.winnova.fi

Arvioinnit
Vanhustyön erikoisammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: