Sivuston käyttötapa: Mobiili

Restaurointi | artenomi (AMK) | päivätoteutus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Kouvola
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Artenomi (AMK), restaurointi

Restaurointi | artenomi (AMK) | päivätoteutus

Artenomi

Restaurointi, artenomi (AMK) (päivätoteutus)

Restauroinnin koulutuksesta valmistut kulttuuriomaisuuden suojelun ja säilyttämisen asiantuntijaksi. Restauroinnin ammattilainen artenomi (AMK) soveltaa historiallisen tutkimuksen ja tieteellisen ajattelun keinoja huoltaessaan historiallisia kohteita niiden arvoa ja aikakautta vaalien.

Työssäsi tuotat arkistoteknisillä tutkimusmenetelmillä taustatietoa historiallisen rakennuksen interiööreissä ja huonekaluissa tapahtuneista muutoksista. Suunnittelet ja toteutat historiallisten kohteiden restaurointeja käyttämällä alkuperäisiä materiaaleja sekä menetelmiä säilyttäen kohteen historiallisen arvon ja varmistamalla kohteen säilymisen tuleville sukupolville.

Restaurointiopinnot

Restaurointiopinnoissa käydään läpi koko konservointiprosessi dokumentoinnista vauriokartoitukseen ja sen pohjalta laadittavasta konservointisuunnitelmasta käytännön työhön. Painoalueita ovat rakennusinteriöörit eli sisätilat, huonekalut sekä erilaiset esineet.

Kädentaitojen ohella opiskelet laajan teoreettisen, teknisen, tieteellisen ja taidehistoriallisen tiedon. Rakennusinteriöörien ja esineistön alkuperäisten materiaalien ja perinteisten tekniikoiden ohella koulutuksessa korostuu kulttuurihistoriallisten tutkimusmenetelmien soveltaminen sekä dokumentointi- ja kartoitusmenetelmät.

Tietopuoliseen koulutukseen sisältyy tyyli- ja taidehistoriaa sekä konservoinnin ja restauroinnin etiikkaa.

Restauroinnin artenomi työelämässä

Restauroinnin artenomit työllistyvät esimerkiksi restaurointiin erikoistuneissa yrityksissä, valtion, kuntien ja kaupunkien ylläpitämissä museoissa tai muissa julkisyhteisöissä. Opetus ja ohjaustoiminta on yksi mahdollisuus työllistyä.

Restauroinnin koulutus antaa hyvät valmiudet toimia suunnittelu-, asiantuntija- ja esimiestehtävissä sekä itsenäisenä yrittäjänä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Restaurointi | artenomi (AMK) | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Artenomi (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Restaurointi | artenomi (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

XAMK - Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Uusi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk aloitti 1.1.2017, kun Kymenlaakson (Kyamk) ja Mikkelin ammattikorkeakoulut (Mamk) yhdistyivät. Xamk on uudenlainen korkeakoulu, jolla on vahvat juuret, mutta katse pitkällä huomisessa. Xamk tarjoaa laadukasta opetusta ja monimuotoisia mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen. Uuden Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kivijalkoina toimivat Kotka,...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Arvioinnit

Restaurointi | artenomi (AMK) | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.