Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sähkö- ja automaatiotekniikka | insinööri (AMK) | monimuotototeutus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
2–4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Monimuotokoulutus
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
Mikkeli, Savonlinna
Alkavat koulutukset
Mikkeli Viimeinen hakuaika
Syksyllä  (suomi)
Yhteishaku
Savonlinna
Kysy lisätietoja  (suomi)

Video

Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka

Sähkö- ja automaatiotekniikka | insinööri (AMK) | monimuotototeutus

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK) (monimuotototeutus)

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööritutkinto on korkealle arvostettu näyttö ammatillisesta osaamisestasi. Työllistyminen on vakaata ja urakehitys voi viedä sinut erittäin vaativiin ja hyvin palkattuihin tehtäviin. Sähköalan insinöörejä tarvitaan nyt ja etenkin tulevaisuudessa!

Koulutuksen pääpaino on sähkövoimatekniikassa, mutta opiskeluun kuuluu kattavasti myös elektroniikka, automaatiotekniikka ja sähkösuunnittelu. Läpi koko koulutuksen energiatalous ja -tehokkuus ovat keskeisiä opiskeltavia asioita.

Käytännönläheisessä opiskelussa saat vahvan tuntuman käytännön työhön erilaisissa projekteissa ja työharjoitteluissa. Yhteistyötä tehdään tiiviisti niin yritysten kuin muiden korkeakoulujen kanssa.

Tutkinnon suorittaminen antaa erinomaiset mahdollisuudet sijoittua myös sähköalan johtotehtäviin. Pystyt suunnittelemaan ja johtamaan rakennusten ja teollisuuden sähkö- ja automaatioprojekteja. Voit toimia myös sähköntuotannon ja -siirron parissa.

Sähkö- ja automaatiotekniikan opinnot

Ammattiopintojen keskeinen osio on sähkosuunnittelu, joka sisältää paljon harjoituksia tietokoneella sekä sähkökäytöt, joka koostuu teoriaopetuksesta ja laboratoriotöistä. Sähkölaitokset -kokonaisuus toteutetaan samalla tavalla.

Keskeisiä opiskelualueita ovat:

 • sähkötekniikka
 • elektroniikka
 • automaatiotekniikka
 • CAD-sähkösuunnittelu
 • sähkölaitos- ja asennustekniikka
 • tehoelektroniikka ja teollisuuden sähkökäytöt

Koulutus tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten yritysten ja sähkölaitosten kanssa. Merkittävää on yhteistyö maanlaajuisesti ABB:n kanssa. Yrityksissä tapahtuvaa ohjattua harjoittelua sisältyy opintoihin 30 opintopisteen laajuisesti.

Automaatio-opinnot koostuvat automaatiotekniikasta, ohjelmoitavista logiikoista ja automaatiosuunnittelusta.

Merkittävän osan opiskelusta muodostaa työskentely koulutuksen omissa laboratorioissa. Käytössäsi ovat ajanmukaiset luokkatilat sekä uusimmat perus- ja ammattiohjelmat.

Vaihtoehtoisilla ja vapaasti valittavilla opinnoilla voit hankkia erikoisosaamista haluamaltasi osa-alueelta. Sinulla on myös mahdollisuus valita LVI-tekniikan opintojaksoja, jolloin osaaminen suuntautuu sähköiseen talotekniikkaan.

Monimuotokoulutuksen toteutus

Pohjakoulutusvaatimuksena kevään yhteishaussa Savonlinnan monimuoto-opintoihin on sähköalan ammatillinen tutkinto, sähköalan ammattitutkinto tai sähköalan teknikon tutkinto, muun alan opistoasteen insinöörin tutkinto tai muun alan amk-insinöörin tutkinto tai muun alan DI-tutkinto.

Opetus toteutetaan viikonloppuopetuksena siten, että lähiopetusjaksot ovat torstai-iltana, perjantaina ja lauantaina. Lähiopetus järjestetään noin joka toinen viikonloppu Savonlinnassa. Lisäksi laboratoriotyöskentelyä järjestetään Mikkelissä.

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööri työelämässä

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus valmentaa sinut sähkölaitoksien, teollisuuden sähkökäyttöjen sekä kiinteistöjen sähköasennusten ja sähköisen talotekniikan asiantuntijaksi. Insinööri (AMK) -tutkinnon suoritettuasi sinua odottavat mielenkiintoiset tehtävät sähkösuunnittelun, -käytön tai myynnin parissa.

Valmistuttuasi pystyt suunnittelemaan ja johtamaan rakennusten ja teollisuuden sähkö- ja automaatioprojekteja. Voit toimia myös sähköntuotannon ja -siirron parissa.

Työpaikkasi voi olla:

 • sähkölaitoksella
 • sähkönjakelussa
 • sähkösuunnittelussa
 • teollisuudessa
 • sähköurakoinnissa
 • myyntitehtävissä

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähkö- ja automaatiotekniikka | insinööri (AMK) | monimuotototeutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkö- ja automaatiotekniikka | insinööri (AMK) | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

XAMK - Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Uusi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk aloitti 1.1.2017, kun Kymenlaakson (Kyamk) ja Mikkelin ammattikorkeakoulut (Mamk) yhdistyivät. Xamk on uudenlainen korkeakoulu, jolla on vahvat juuret, mutta katse pitkällä huomisessa. Xamk tarjoaa laadukasta opetusta ja monimuotoisia mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen. Uuden Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kivijalkoina toimivat Kotka,...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Arvioinnit

Sähkö- ja automaatiotekniikka | insinööri (AMK) | monimuotototeutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Teknologialla rakennetaan tulevaisuutta

Teknologialla on keskeinen rooli maailman merkittävimpien haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen, ratkaisemisessa. Haasteita ratkomaan tarvitaan parhaat osaajat!