Sivuston käyttötapa: Mobiili

Socionom (YH) | dagstudier

Yrkeshögskolan Novia
Yhteenveto
3,5 vuotta
ruotsi
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Turku, Vaasa
Alkavat koulutukset
Turku
Hösten

Vaasa
Hösten

Socionom (YH) | dagstudier

Mål

Utbildningen till socionom (YH) ger färdigheter att möta klienter i behov av socialt stöd i vardag och kris.

Socionomen stöder och handleder människor i olika åldrar och livssituationer både i hemmiljö, på institutioner och i öppen verksamhet. En socionom kan arbeta som personal eller som ledare och skall ha färdigheter att möta det sociala arbetets många utmaningar.

Viktiga kompetenser för en socionom är ett gott etiskt förhållningssätt, förmåga att möta olika slags människor, kunskap om samhället och det sociala servicesystemet samt beredskap att arbeta utvecklingsinriktat.

Utbildningens innehåll

Studierna är främst inriktade på sociala yrkesämnen där studerande lär sig olika metoder för att stöda klienter. I studierna ingår också kurser som inriktas på ledning och utveckling av det sociala området. En aktiv kontakt med arbetslivet sker genom praktik (45 sp) och samarbetsprojekt inom regionen.

En del av studierna kan avläggas utomlands. För studerande som inleder sina dagsstudier erbjuds behörighetsgivande studier för socionom inom småbarnspedagogik.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Socionom (YH), Sosionomi (AMK)

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novias verksamhetsområde finns längs den finlandssvenska kusten. Novia är verksam inom flera branscher, betydelsefull i Svenskfinland med verksamhet i Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Med sina 4000 studerande och en personalstyrka som består av ca 300 personer är högskolan...


Lue lisää oppilaitoksesta Yrkeshögskolan Novia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Yrkeshögskolan Novia

Wolffskavägen 31
65200 Vasa


Arvioinnit
Socionom (YH) | dagstudier ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.