Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-16 koulutusta 16 tuloksesta
Näyttää 1-16 koulutusta 16 tuloksesta
 

Hyvinkään kaupunki

Virheä ja vireä Hyvinkää

Hyvinkäällä toimii kaksi päivälukiota sekä yksi aikuislukio. Päiväopetusta antavat Hyvinkään yhteiskoulun lukio sekä Hyvinkään Sveitsin lukio, joista jälkimmäisessä on tarjolla myös luonnontiedelinja. Yhteiskoulun aikuislinja tarjoaa iltaopetusta ja etälukio-opetusta.

Toisen asteen ammatillista koulutusta Hyvinkäällä järjestää Hyria koulutus, joka tarjoaa koulutusta niin nuorille kuin aikuisillekin.Koulutusta on tarjolla seuraavilla aloilla:

  • kulttuuriala
  • luonnontieteiden ala
  • luonnonvara- ja ympäristöala
  • matkailu-, ravitsemis- ja talousala
  • sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
  • tekniikan ja liikenteen ala
  • yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala

Ammattikorkeakoulutusta Hyvinkäällä järjestää Laurea-ammattikorkeakoulun Hyvinkään kampus, jossa on tarjolla hoitotyön, liiketalouden sekä sosiaalialan koulutusta. Hyvinkään kampuksella on myös mahdollista suorittaa sosiaalialan ja terveyden edistämisen ylempi ammattikorkeakoulututkinto.

Asuminen ja liikkuminen Hyvinkäällä

Hyvinkää on rauhallinen ja kotoisa kaupunki, josta on hyvät kulkuyhteydet pääkaupunkiseudulle. Helsinkiin pääsee vain puolessa tunnissa.

Hyvinkäällä on yhdistetty hyvällä maulla vanhoja puukortteleita ja uusia korkeita kerrostaloja. Opiskelija-asuntotarjonnasta huolehtii Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy. Myös Hyria koulutuksella on oma asuntola, jonka asunnot on tarkoitettu oppilaitoksessa opiskeleville (ensisijaisesti luonnonvara- ja ympäristöalan opiskelijoille).

Opiskelijan kannattaa tutustua myös vapaiden markkinoiden asuntotarjontaan ja katsoa asuntoilmoituksia esimerkiksi internetistä ja paikallislehdistä.

Vapaa-ajanvietto Hyvinkäällä

Hyvinkää tarjoaa asukkailleen monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet niin kulttuurin kuin liikunnankin saralla. Hyvinkäällä sijaitsee historiallinen Villatehdas, jonka tiloissa on nykyään niin pienyrityksiä, tietotekniikkaa kuin kulttuuriakin. Hyvinkää tunnetaan erityisesti perinteikkäänä kuvataidekaupunkina, jossa asuu tänä päivänäkin monia eri alojen taiteilijoita. Tunnettuja museoita Hyvinkäällä ovat esimerkiksi Suomen Rautatiemuseo ja Valvillan tehdasmuseo. Musiikista kiinnostuneet voivat puolestaan nauttia erilaisista konserteista Hyvinkää-salissa.

Hyvinkäätä voi kuvailla luonnonläheiseksi kaupungiksi, joka tarjoaa ulkoilusta ja liikunnasta pitäville erittäin monipuolisia mahdollisuuksia. Urheiluseuroja Hyvinkäällä on noin sata, ja Hyvinkäältä löytyy esimerkiksi koirien kilparata ja purje- ja taitolentokeskus.

Hyvinkäällä on myös erittäin hyvät ulkoilu- ja hiihtolatuverkostot sekä paljon pyöräteitä ulkona viihtyville. Lisäksi hyvinkääläiset voivat nauttia liikunnan riemuista esimerkiksi Sveitsin uimalassa tai Sveitsin Hiihtokeskuksessa.

Lähteet: hyvinkaa.fi, hyria.fi, laurea.fi, hyva.fi

Kuvat: Hyvinkään kaupunki

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
EU & Minä

Oletko miettinyt EU-vaihtoa tai opiskelua toisessa EU-maassa? Tai kiinnostaisiko sinua tehdä vapaaehtoistyötä EU:ssa?

Tutustu EU-osioon!

Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!