Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-50 yhteensä 71 tulosta
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
Näyttää 1-50 yhteensä 71 tulosta
12

Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään koulutustarjonta

Hyvinkäällä toimii kaksi päivälukiota sekä yksi aikuislukio. Päiväopetusta antavat Hyvinkään yhteiskoulun lukio sekä Hyvinkään Sveitsin lukio, joista jälkimmäisessä on tarjolla myös luonnontiedelinja. Toisen asteen ammatillista koulutusta Hyvinkäällä järjestää Hyria koulutus, joka tarjoaa ammatillista koulutusta niin nuorille kuin aikuisillekin. Nuorille koulutusta on tarjolla seuraavilla aloilla:

  • kulttuuriala
  • luonnontieteiden ala
  • luonnonvara- ja ympäristöala
  • matkailu-, ravitsemis- ja talousala
  • sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
  • tekniikan ja liikenteen ala
  • yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala

Ammattikorkeakoulutusta Hyvinkäällä järjestää Laurean ammattikorkeakoulun Hyvinkään kampus, jossa on tarjolla hoitotyön, liiketalouden sekä sosiaalialan koulutukset. Hyvinkään kampuksella on myös mahdollista suorittaa sosiaalialan ja terveydenedistämisen ylempi ammattikorkeakoulututkinto.

Lisäksi Hyvinkäällä voi kouluttautua ja kehittää itseään esimerkiksi Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniassa, Hyvinkään Opistossa, taidekouluissa tai musiikkiopistoissa.

» Tutustu tarkemmin Hyvinkään koulutustarjontaan!

Asuminen ja liikkuminen Hyvinkäällä

Hyvinkää on rauhallinen ja kotoisa kaupunki, josta on hyvät kulkuyhteydet pääkaupunkiseudulle ja Helsinkiin pääsee vain puolessa tunnissa!

Hyvinkäällä on yhdistetty hyvällä maulla vanhoja puukortteleita ja uusia korkeita kerrostaloja. Opiskelija-asuntotarjonnasta huolehtii Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy. Myös Hyria koulutuksella on oma asuntola, jonka asunnot on tarkoitettu oppilaitoksessa opiskeleville (ensisijaisesti luonnonvara- ja ympäristöalan opiskelijoille).

Opiskelijan kannattaa tutustua myös vapaiden markkinoiden asuntotarjontaan ja katsoa asuntoilmoituksia esimerkiksi internetistä ja paikallislehdistä.

Vapaa-ajanvietto Hyvinkäällä

Hyvinkää tarjoaa asukkailleen monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet niin kulttuurin kuin liikunnankin saralla. Hyvinkäällä sijaitsee historiallinen Villatehdas, jonka tiloissa on nykyään niin  pienyrityksiä, tietotekniikkaa kuin kulttuuriakin. Hyvinkää tunnetaan erityisesti perinteikkäänä kuvataidekaupunkina, jossa asuu tänä päivänäkin monia eri alojen taitelijoita. Tunnettuja museoita Hyvinkäällä ovat esimerkiksi Suomen Rautatiemuseo ja Valvillan tehdasmuseo. Musiikista kiinnostuneet voivat puolestaan nauttia erilaisista konserteista Hyvinkää-salissa.

Hyvinkäätä voi kuvailla luonnonläheiseksi kaupungiksi, joka tarjoaa ulkoilusta ja liikunnasta pitäville erittäin monipuolisia mahdollisuuksia. Urheiluseuroja löytyy noin sata kappaletta ja Hyvinkäältä löytyy esimerkiksi myös koirien kilparata ja purje- ja taitolentokeskus. Hyvinkäällä on myös erittäin hyvät ulkoilu- ja hiihtolatuverkostot sekä paljon pyöräteitä ulkona viihtyville. Lisäksi hyvinkääläiset voivat nauttia liikunnan riemuista esimerkiksi Sveitsin uimalassa sekä Sveitsin Hiihtokeskuksessa.

Lähteet
hyvinkaa.fi, hyria.fi, laurea.fi, hyva.fi

Kuvat
Hyvinkään kaupunki

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia